15 rețete ușoare de cartofi

Cartoful umil este o legumă destul de minunată care trebuie evidențiată și apreciată mai mult în rețetele și metodele noastre de gătit. Este un element de bază în bucătăria nord-europeană, dar este atât de foarte adaptabil încât merită întotdeauna să ne gândim la ce să faci cu el.

Chiar și atunci când cumpărați cartofi, este o idee bună să selectați tipul potrivit pentru munca în mână. În general, soiurile mai mari de amidon precum King Edward sau soiurile cu coajă galbenă sunt cele care fac cel mai bun piure de cartofi. Pentru prăjire, este adesea recomandat să încercați Maris Piper sau similar pentru acel interior pufos pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții de la cina de friptură perfectă.

Cel mai inspirator lucru despre mâncărurile din cartofi este că fiecare națiune pare să aibă propria sa părere asupra lucrurilor. O salată de cartofi poate varia de la un deliciu cu maioneză la un strop ușor de ulei de măsline cu o stropire generoasă de busuioc sau orice ierburi disponibile. Ceea ce este fascinant la cartofi este că până și „chips-urile” sunt la îndemână.

Cartofii prajiti concureaza cu cartofii prajiti mai grosi de faima belgiana, care se remarca prin faptul ca sunt prajiti dublu si gatiti in mod traditional in grasime de vita! Poate că putem vedea că chipsurile tăiate groase ale magazinului englez Fish 'n' Chip sunt mai aproape de faimoșii cartofi prăjiți belgieni decât de tipul mai subțire. Să nu uităm că cartofii pot fi stratificați și gătiți într-o oală cu smântână și ouă, așa cum se întâmplă în Europa Centrală.

O altă metodă fantastică este să dai pe răzătoare și să faci un fel de mâncare de cartofi elvețieni Rosti, care poate fi tăiat, asemănător în unele moduri cu delicioasa tortilla spaniolă. Pentru unii, micul dejun nu ar fi mic dejun fără un hash brown crocant pe margine. Iată 15 rețete ușoare de cartofi care sperăm că te vor inspira să faci lucruri mai mari cu cartofii grozavi!