Cum să gătești ca un bucătar

Ierarhia Nevoilor a lui Maslow, adesea descrisă ca o piramidă cu cinci niveluri, plasează nevoia umană de hrană și alte conforturi fiziologice, cum ar fi îmbrăcămintea, la nivelul inferior, reprezentative pentru cerințele noastre de supraviețuire de bază. Dacă întrebi orice bucătar în devenire, cunoscător culinar sau pur și simplu mâncător agitat, ei s-ar putea să îl poziționeze mai sus, spre vârful piramidei.

Nu există nicio îndoială despre puterea și semnificația alimentelor în viața noastră. Mâncarea, pentru mulți, este mult mai mult decât o necesitate fiziologică; mâncarea este cultură, auto-exprimare, hrană și iubire. Chiar dacă nu intenționați să vă faceți din mâncare vocația, vă puteți îmbunătăți abilitățile de bucătar amator și vă puteți bucura de arta gătitului, a împărtășii și a consumului, chiar mai mult. Iată câteva sfaturi simple care te vor ajuta să începi să gătești ca un bucătar.

Frumusețea are un gust mai bun

Mâncarea este o experiență senzorială, vederea jucând un rol vital în stimularea foametei, a poftelor pentru anumite gusturi și a plăcerii meselor în general. Cercetările neuroștiințifice au dezvăluit legătura intimă dintre creierul nostru, dintre care o funcție cheie este facilitarea hranei și a hrănirii, și sistemul nostru vizual, astfel încât vizualizarea alimentelor provoacă un set complex de răspunsuri neuronale, fiziologice și psihologice. Mai simplu, ne place să ne uităm la mâncare!

Proliferarea emisiunilor de televiziune și a altor forme de media care îi înfățișează pe bucătari, atât începători, cât și hirotoniți, întreprinzând diferite provocări de pregătire a alimentelor este o dovadă în plus a dragostei noastre de a urmări ceea ce mâncăm. Valorificați capacitatea de a opri vizual alimentele pentru a stimula apetitul și aprecierea, acordând o oarecare atenție pregătirii propriilor preparate. Consultați emisiunile de gătit pentru îndrumări cu privire la aranjamentele plăcute de placare și utilizați gesturi simple, cum ar fi adăugarea unei crenguțe de ierburi sau a unei floare ca garnitură. Bucătarii din întreaga lume s-ar putea să nu fie un grup în mod evident agreabil, dar puțini ar nega că, atunci când vine vorba de feluri de mâncare, mâncarea frumoasă are un gust mai bun.

Ingredientele sunt Queen

Ați găsit o rețetă minunat de complicată pentru a impresiona și ați urmat-o la literă. Cu toate acestea, primul pas către orice rețetă grozavă este adesea nescris și este unul simplu. Nu există un înlocuitor pentru ingrediente de calitate. Indiferent dacă preparatul tău necesită carne, pește, legume, lactate sau o combinație, proaspăt este cel mai bine, iar proaspăt de fermă este mai bun!

Dacă pe culoarul supermarketului dvs. local sunt afișate legume care par puțin obosite sau care par lucioase, dar cu gust expirat, luați în considerare o vizită la piața locală de produse proaspete. Acolo unde locația și bugetul permit, cumpărați legume și proteine care sunt organice, biodinamice sau provenite direct de la fermieri. Când îți faci timp să cumperi ingrediente proaspete de calitate, legumele tale vor avea un gust mai vibrant, carnea mai aromată, iar sosurile pe care le faci vor avea o profunzime mai mare.

Ca o notă suplimentară, mai complicat nu înseamnă neapărat mai bun, iar bucătarii renumiți promovează adesea alegerea produselor de sezon ca o reflectare a curgării cu natura, mai degrabă decât dezvoltarea de meniuri complicate care încearcă să o controleze, cartea clasică de bucate a lui Alice Water, Arta mâncării simple. , este mărturie în acest sens.

Paste mai rapide, rezultate mai bune

Când vine vorba de paste, nu există nicio îndoială că italienii o fac mai bine și bucătarii își iau deseori din metodele tradiționale de preparare. În timp ce mulți dintre noi se bucură în mod regulat de acest carbohidrat de bază, există și o tendință de a găti prea mult pastele, în afara Italiei! Orice altceva decât al dente este exagerat, iar pastele fierte al dente nu sunt doar mai autentice și mai asemănătoare bucătarului, ci sunt și mai bune pentru tine.

Pastele prea fierte au un indice glicemic mai mare, ceea ce le face mai puțin sănătoase și mai greu de digerat. În primul rând, veți avea nevoie de o cantitate mare de apă. Odată ce apa dă în clocot și chiar înainte de a scufunda pastele, adăugați câteva linguri de sare. Obiceiul de a adăuga ulei este, conform multor bucătari, nedorit, deoarece gustul poate adera la paste. Un sfat simplu despre timpul de gătire este să scădeți câteva minute din timpul indicat pe pachet și să începeți să gustați pastele pentru perfecțiunea al dente în acest moment.

Pregătește pastele în acest fel, folosind ingredientele tale de calitate disponibile sezonier și acordând o atenție deosebită prezentării estetice a felului tău de mâncare și vei găti ca un bucătar în cel mai scurt timp.