Cum să prăjiți un ou

Când vine vorba de un ou, prăjirea lui la perfecțiune este o formă de artă. Există puține lucruri mai satisfăcătoare decât să vă pregătiți toate vasele de gătit și să transformați un ou din starea sa crudă la prăjit și gata de servire.

Un ou prăjit, atunci când este făcut corect, va avea un gust delicios. Indiferent dacă luați un ou prăjit la micul dejun, prânz, cină, ca o gustare sau ca parte a unei mese (ouăle prăjite merg foarte bine peste un hamburger dacă nu l-ați încercat niciodată), este o mâncare grozavă și este mai ușor să face decât ai putea crede. De asemenea, merge grozav singur sau peste o bucată de pâine prăjită cu unt.

Dacă nu ai prăjit niciodată un ou până acum, ești în locul potrivit! Te vom face să treci de la începător la profesionist în cel mai scurt timp. Cea mai bună parte a prăjirii ouălor este cât de ușor este și cât de puține lucruri necesită. Tot ce trebuie să faci este să înveți puțin mai multe despre tehnică și ești gata să pleci. Citiți mai departe pentru a afla cum să prăjiți un ou.

Selectarea unui Pan

Rețineți că pentru a prăji un ou veți avea și o tigaie în care să-l prăjiți. Tigaiele din fontă sunt populare pentru multe tipuri de coacere și pot transforma un ou obișnuit într-unul prăjit frumos. Dacă aveți o tigaie din fontă pe care nu ați folosit-o niciodată, rețineți că veți dori să o asezonați înainte de a găti cu ea.

Dacă nu te tentează fonta sau pur și simplu nu deții una, există și alte tigăi pe care le poți folosi. Cea mai bună opțiune este o tigaie antiaderentă, din cauza cât de ușor vor aluneca ouăle. Veți avea nevoie de o spatulă care se potrivește cu acest tip de tigaie pentru a evita zgârierea materialului.

O altă tigaie care poate fi utilizată cu ușurință este o tigaie din oțel inoxidabil. Mulți oameni îl folosesc pentru prăjirea ouălor și constată că funcționează grozav. Indiferent de tipul de tigaie pe care îl folosiți, va trebui să folosiți grăsime pentru a vă asigura că există un tampon între ou și tigaie și pentru a ajuta procesul de prăjire. Rețineți că va trebui să folosiți o tigaie suficient de mare pentru a găzdui numărul de ouă pe care le prăjiți.

Selectarea unei grăsimi

După ce ați sortat vasele de gătit, veți dori să treceți la selectarea unei grăsimi. Untul este grăsimea cel mai des folosită. Permite unui ou să se prăjească corect și conferă o parte din acel gust de unt. De asemenea, nu va fuma sau vă va deteriora oul, așa cum ar fi folosirea a ceva ca uleiul de avocado (nu folosiți ulei de avocado și veți fi bine).

Untul oferă baza perfectă de prăjit, dar o puteți obține și cu grăsime de slănină sau ghee. Ghee este pur și simplu unt clarificat care are un punct de fum scăzut și va funcționa similar cu untul în timpul gătirii. Grăsimea de slănină va funcționa la fel de bine ca și untul, ajutându-vă să vă prăjiți ouăle, oferind și o aromă delicioasă. Prin urmare, data viitoare când gătiți slănină, economisiți grăsimea! Este perfect pentru prăjirea ouălor.

Alte grăsimi pe care le puteți încerca sunt uleiul de măsline. Dacă nu aveți unt sau pur și simplu doriți să-l încercați, funcționează bine pentru a obține ouăle crocante și gata de mâncare. Fiți conștienți de faptul că va exista un gust de ulei de măsline în acest caz. Evitați să folosiți ulei vegetal, care ar trebui folosit doar dacă nu aveți absolut nimic altceva la îndemână cu care să vă gătiți ouăle.

Prăjirea Ouălor

Există diferite moduri de a vă găti ouăle prăjite și puteți modifica modul în care le gătiți în funcție de preferințe. Unora le plac ouăle care curg, ceea ce înseamnă că le puteți găti cu partea însorită în sus sau le puteți găti prea ușor. Cei care își doresc gălbenușurile mai ferme se încadrează în categoria prea-mediu sau prea tare, unde oul este aproape sau complet gătit.

Pentru a vă găti ouăle, veți încălzi untul sau grăsimea dorită până când aceasta se va risipi. De acolo, vei avea ouăle gata să se spargă în tigaie pentru gătit.

Pentru un ou cu partea însorită în sus, spargeți oul și gătiți aproximativ trei minute. Veți dori să vedeți că albul s-a așezat. De acolo, pur și simplu scoateți din tigaie. Pentru prea ușor, vei face același lucru, dar apoi vei întoarce oul și vei găti aproximativ treizeci de secunde. Asta satisface mulțimea de gălbenușuri moi, dar ce zici de ceilalți?

Pentru peste mediu, gătiți timp de trei minute și apoi întoarceți, gătind încă un minut. Pentru prea greu, procesul este același, gătiți doar două până la trei minute.

Pentru toate ouăle, asezonați după gust cu sare și piper după cum doriți sau garniți cu condimentul preferat la alegere (sos iute, fulgi de piper etc.). Asta e! Ați gătit cu succes oul prăjit perfect. Mănâncă oricând și bucură-te!