Cum să pregătiți și să mâncați o peră cactus

Pera de cactus este cunoscută și sub denumirea de smochină de cactus, fructe de ton mexican, fructe de cactus și pere. Unul dintre ingredientele secrete ale unei margarite fanteziste, crește în mod natural în Mexic, unde se mănâncă în mod obișnuit perele. Perele de cactus sunt recunoscute ca un superaliment deoarece sunt unul dintre cele mai bogate în nutrienți fructe, bogate în fibre alimentare, antioxidanți, calciu și vitamina c. Citiți mai departe pentru a afla mai multe, inclusiv cum să pregătiți și să mâncați o pară cactus.

Ce este o pară cactus?

Doar câțiva sunt conștienți de faptul că fructele cactusului nopal, cactușii cu palete în formă de coadă de castor, sunt de fapt comestibili. Aceste fructe de neon se numesc cactus sau pere de neon datorită dimensiunii și formei lor asemănătoare perelor. Perele de cactus oferă un suc aromat, care are un gust similar cu un amestec de pepene verde, zmeură și căpșuni. Culoarea pielii înțepătoare a unui cactus poate varia de la roșu purpuriu la verde. Împrăștiată cu semințe negre, carnea sa poroasă și moale variază, de asemenea, în culori de la roz intens la galben-verde. Deși fructele sale sunt dulci, poate avea un gust blând, dar totuși are o aromă asemănătoare pepenelor. Perele cactus sunt populare în America de Sud și Centrală, Mexic, Africa de Sud și țările mediteraneene.

Cum se folosește pera cactus?

Sucul de pere cactus este adesea folosit pentru a face bomboane sau gem, pentru vinegreta de salată și pentru a aroma glazura. În plus, funcționează surprinzător de bine în cocktailuri. Fierberea cactusului cu puțin suc de lămâie și portocale poate crea un sos pentru prăjituri cu brânză și salate de fructe.

De unde să obțineți pere cactus?

Unele supermarketuri cu produse naturale, multe piețe de fermieri și piețe mexicane oferă fructe de cactus. Cu toate acestea, îl puteți găsi în creștere naturală în Marea Mediterană, California, Mexic și sud-vest. Deși perele cactus care pot fi cumpărate de pe piață au spinii minusculi, asemănători părului, îndepărtați și curățați, cei pe care le obțineți proaspăt din sălbăticie sunt acoperiți cu ei. Asigurați-vă că îi manipulați ghimpele cu mănuși grele de piele și frecați-le puternic cu o perie și apă pentru a vă asigura că spinii sunt îndepărtați. În orice caz, perele cactus ar trebui să fie manipulate cu grijă, cu mănuși, doar pentru a fi în siguranță.

Ce parte a parei cactus este comestibilă?

Numai fructele din interiorul perelui sunt comestibile și nu este recomandabil să mănânci țepii sau coaja.

Cum se prepară o pară cactus?

Puteți tăia și pregăti perele cactus prin următorii pași sau metode.

  1. Tăiați ambele capete ale cactusului și aruncați-le.
  2. Faceți o felie lungă verticală sau în jos pe corpul cactusului.
  3. Treceți un deget prin felie și țineți ferm pielea.
  4. Desprindeți pielea înapoi. Începeți cu pielea cărnoasă, groasă, care este înfășurată peste tot parul cactus. Aruncați pielea decojită și veți rămâne în sfârșit cu pera cactus. Carnea sa este împrăștiată cu nenumărate semințe mici comestibile negre. Puteți tăia pera în bucăți și o mâncați, semințe și toate.
  5. Pentru a extrage sucul fructelor de cactus, puneți perele decojite într-un robot de bucătărie sau blender și presează până se lichefiază. Puneți perele amestecate într-o sită cu plasă fină pentru a strecura sucul într-un castron sau ulcior. Aruncați semințele și pulpa rămase.


Cum să gătești pere de cactus?

Cele mai multe rețete care folosesc cactus cactus ca ingredient necesită adesea să fie gătită până la o pulpă, apoi strecurată și gătită din nou pentru a face jeleu, sosuri, sirop și gemuri.

Cum să mănânci pere cactus?

Există multe moduri de a consuma o pară cactus. Îl puteți găti pentru a face jeleu de pere, chutney sau gem. Sucul, după ce a fost gătit și redus cu zahăr, poate fi folosit ca sirop pentru cocktailuri. Sosurile cu aromă de pere de cactus sunt perfecte pentru carnea prăjită, deoarece adaugă atât de multă aromă. Aroma pământească a perelor cactus este excelentă pentru rețete sărate și dulci. Fructele sale crude pasate și strecurate sunt un ingredient renumit al margaritei. Paletele de cactus sunt comestibile și pot fi murate, la grătar sau sotate. Perele de cactus în Mexic, ca orice alte fructe, sunt în general savurate crude. Perele roșii sunt transformate ocazional în băuturi alcoolice, cum ar fi băutura fermentată colonche și lichior chiquito. Melcocha, o dulceață dulce din pere de cactus fiartă, este folosită ca un tartinat pentru pâine și tortilla.

Cât timp se va păstra proaspătă pere cactus?

Perele de cactus ar trebui să se păstreze proaspete în sertarul frigiderului sau pe blat timp de o săptămână sau două, dar depinde de maturitatea lor când le-ați cumpărat. Dacă perele cactus sunt tăiate deschise, le puteți păstra în recipiente ermetice pentru a le păstra proaspete.