21 de rețete de cartofi pentru cină

Cartoful este o adevărată minune și permite atât de multă creativitate în bucătărie. Fie că menținem lucrurile simple cu un cartof nou fiert sau că luăm masa cu un preparat cu cartofi fondant, se pare că există întotdeauna ceva nou de adăugat la repertoriul nostru de gătit a acestui ingredient vital.

Pentru mulți dintre noi, este hrana de confort suprem, fie că este prăjită, coaptă sau piure, cartofii pot face sau sparge o masă și este adesea singurul element de încredere dacă un fel de mâncare este aranjat. Când vorbim despre mâncare confortabilă, ne referim adesea la alimente care au un oarecare sentiment de nostalgie, inclusiv inclusiv mesele școlare!

Cartoful jachetă nu are niciodată un gust mai bun decât cel care iese din cuptorul tău. Da, are un gust bun ca o mușcătură de mâncare de stradă, dar oferă de fapt o masă delicioasă fără prostii acasă doar cu brânză rasă și unt! La fel ca majoritatea lucrurilor din bucătărie, dacă ai inspirația și ingredientele potrivite, atunci magia se poate întâmpla cu cele mai simple feluri de mâncare.

Ceea ce face cartoful special este faptul că chiar și „chip” cinstit sau prajelii se pot transforma într-o dezbatere culinară asupra celor mai bune și mai gustoase. Pentru britanici, chipsurile de la magazin Fish n Chip sunt cele care sunt raiul carbohidraților, dar pentru francezi, o tăietură mai subțire în formă de chibrit este divină.

Piureul de cartofi perfect este Sfântul Graal al multor bucătari. În zilele noastre, unele pisoare sunt departe de folosirea bunicilor noștri a unei furculițe mari, a untului și a condimentelor. Adăugarea de ulei de măsline sau chiar de lămâie la cartofi poate scoate la iveală o senzație de aromă atât de fabuloasă, încât s-ar putea chiar să uiți de restul mesei!

Salatele reci de cartofi, chiar și atunci când vremea a scăzut, pot fi o garnitură minunată pentru a însoți multe feluri de mâncare de pui, porc sau vegetariene. Explorează rețetele de mai jos pentru a-ți găsi următoarea cină cu cartofi.