Cum să gătești Kale

Kale este o plantă cu frunze verzi, cunoscută pentru gustul său oarecum amar și pentru multitudinea de beneficii pentru sănătate. Această verdeață sănătoasă conține mai multe vitamine și minerale, rămânând în același timp sărace în calorii. Există diferite moduri de a-l pregăti, așa că nu te vei plictisi niciodată! Pentru a adăuga un fler sănătos planului tău de meniu săptămânal, învață cum să gătești kale în șase moduri diferite și fii pregătit pentru orice ocazie de luat masa.

Cum să gătești Kale: 6 metode delicioase

Kale sotă

Varza sotă este o parte fantastică pentru orice fel de mâncare proteică și este atât de ușor de preparat. Tot ce aveți nevoie este o linguriță de ulei de măsline, niște usturoi (sau pudră de usturoi) și orice condimente suplimentare pe care doriți să le amestecați.

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie sau tigaie, adaugă varza mărunțită și apoi presară condimentele dorite. Puneți varza kale timp de aproximativ 10 minute și voila! Aveți o garnitură delicios de sănătoasă și aromată.

Chips de varză

O altă modalitate ușoară de a pregăti kale este să o crocanți la cuptor și să faceți chipsuri de kale. Ei fac singuri o gustare distractivă și ușoară sau o garnitură sănătoasă pentru masa ta preferată.

Pentru a face chipsuri de varză, puneți niște varză tocată pe o foaie de copt și stropiți-o cu ulei de măsline. Adăugați orice condimente doriți (sare, piper și pudra de usturoi sunt grozave pentru aceasta) și gătiți-le la cuptor la 400F timp de aproximativ șapte minute. Lăsați-le să se răcească câteva minute și bucurați-vă!

Kale înăbușită

Dacă doriți să înmoaie varza kale în timp ce adăugați tone de aromă, vă recomandăm să o fierbeți.

Pentru a fierbe varza varza, pur si simplu o gatesti mult timp in apa la temperatura scazuta. Savoarea adăugată apare atunci când introduci câteva ingrediente suplimentare în kale în timp ce gătești. Unele dintre cele mai bune ingrediente includ condimente precum sarea sau pudra de usturoi și bucăți de slănină sau șuncă. În timp ce fierbe, toate aromele se unesc și se topesc într-o garnitură delicioasă și reconfortantă pentru orice masă.

Kale aburită

Varza kale la abur este una dintre cele mai bune garnituri pentru cei care iubesc alimentele sanatoase si alimentele reconfortante.

Puneți niște varză de varză tăiată sau feliată într-un cuptor cu abur și puneți-o peste o oală cu apă clocotită. Lăsați varza să fiarbă acoperită până când începe să se înmoaie (trebuie să dureze câteva minute). Când credeți că este gata, lăsați-o să se răcească și apoi stoarceți orice exces de apă înainte de servire. Pentru a adăuga niște pizazz, puneți puțină sare sau usturoi, câteva bucăți de șuncă sau slănină sau orice altceva doriți!

Kale albită

Albirea este o modalitate simplă de a găti varza kale care atât o înmoaie, cât și îi reduce amărăciunea. Perfect pentru cei care doresc să mănânce mai mult, dar sunt întoarse de aroma sa puternică!

Pentru a se fierbe varza, puneți o grămadă din ea în apă clocotită cu sare și apoi transferați imediat în apă rece. Această metodă de preparare este rapidă și ușoară și vă oferă o mulțime de kale cu un gust mai blând de care să vă bucurați. Singurul dezavantaj este că albirea ei reduce o parte din conținutul de vitamine și minerale al kalei, făcând-o puțin mai puțin hrănitoare decât ar fi dacă ar fi preparată printr-o altă metodă.

Bonus: Salată de Kale

Bine bine. Acest lucru nu este chiar „gătirea” varzei. Cu toate acestea, dacă sunteți un fan al salatelor reci și crocante pentru prânz, ar trebui să încercați kalele crude în următoarea salată. Prepararea unei salate de varză este o modalitate ușoară de a folosi orice gură crudă pe care o aveți la îndemână.

Vă recomandăm să folosiți tehnica „masajului” pentru a freca dressing-ul în kale, ceea ce va da salatei un plus de aromă. Apoi, puneți orice topping-uri doriți și bucurați-vă! (Boburile uscate, nucile și semințele sunt deosebit de uimitoare în salatele de kale. Cu toate acestea, nu ezitați să fiți creativi în bucătărie!)

Acum știi cum să gătești kale în șase moduri diferite. Indiferent dacă doriți să gustați chipsuri de varză în timp ce vizionați un film, să mâncați o salată de varză în această după-amiază sau să pregătiți niște varză delicioasă înăbușită, sunteți gata pentru sarcina pe care o aveți! Care dintre aceste metode de gătire a varzei de varză sunteți cel mai încântat să încercați? Ne-a ratat vreunul?