Cum să gătești spanacul

Spanacul poate fi plin cu o mulțime de nutrienți, dar problema este integrarea lui în feluri de mâncare. Din fericire, există mai multe moduri diferite de a găti spanacul, fiecare mai delicios decât precedentul. Verdele cu frunze poate fi gătit congelat sau proaspăt și există diferite tipuri de spanac din care puteți alege.

Puteți pregăti spanacul prin albire, fiert sau fierbere la abur. Citiți mai departe pentru un ghid simplu pas cu pas pentru gătirea spanacului.

Cum se prepară spanacul

Spanacul este un verde cu frunze cu adevărat versatil, deoarece îl puteți pregăti în multe moduri diferite. În funcție de felul de mâncare pe care intenționați să îl gătiți, va trebui fie să îndepărtați tulpina, fie să o păstrați. Exemplarele mai mari vor avea de obicei tulpini mai dure, care se vor dovedi a fi mestecate și nu prea bune pentru a fi mâncate, de aceea este nevoie să le îndepărtați.

Puteți îndepărta tulpina tare din spanac fie rupând-o cu mâna, fie folosind un cuțit. Asigurați-vă că utilizați un cuțit ascuțit sau foarfece pentru a nu deteriora frunzele. Dacă îndepărtați manual, prindeți ferm frunza și tulpină și apoi separați-le într-o singură mișcare decisivă.

Indiferent de modul în care pregătiți spanacul, ar trebui să spălați bine frunzele pentru a îndepărta resturile și murdăria. Pune spanacul pe care il ai intr-un castron si toarna apa rece pana se scufunda verdeturile cu frunze. Apoi, amestecați ușor spanacul în jurul apei pentru a slăbi murdăria și repetați procesul după cum este necesar.

Alternativ, puteți pune spanacul într-o strecurătoare și turnați apă rece peste frunze pentru câteva minute. Acest lucru scapă de bacteriile și murdăria care s-ar putea ascunde în buclele frunzelor.

Cum să se albească spanacul

Albirea este procesul prin care se fierbe spanacul cu apă, apoi se pune într-o baie rece sau cu gheață pentru a opri planta să se gătească.

Pentru a se fierbe spanacul, umpleți o oală cu apă curată și aduceți-o la fiert. Adăugați spanacul, mai întâi tulpina, apoi frunzele și asigurați-vă că sunt scufundate. Așteptați până când tulpinile s-au înmuiat oarecum, ceea ce ar trebui să dureze mai puțin de un minut, apoi stingeți focul și puneți spanacul într-un castron cu apă rece sau cu gheață.

Odată ce este relativ rece, puteți stoarce excesul de apă pentru a preveni noroiul și legumele cu frunze să se înmoaie. Spanacul albit poate fi consumat ca atare, cu condimente minime sau transformat într-o cremă sau ceva asemănător.

Cum să soți spanacul

Soterea este, de asemenea, o tehnică rapidă de gătit, dar în loc de apă, folosiți grăsimi și foc mare. În ceea ce privește uleiul, puteți folosi ulei de măsline, ulei de gătit, unt sau chiar un spray de gătit antiaderent. Cu toate acestea, va trebui să vă asigurați că tigaia este preîncălzită la temperatură medie ridicată înainte de a arunca spanacul.

Grăsimea din ulei sau unt va prăji frunzele de spanac și le va da aroma. În acest timp, puteți adăuga și alte ingrediente precum ceapa, usturoiul tocat sau ardeiul gras pentru a face gustul mai complex.

Pentru cantitati mari de spanac, este recomandat sa il adaugati in loturi. Amestecați legumele în oală până când toate s-au ofilit, apoi mai adăugați câteva și așteptați până când se întâmplă același lucru. Soterea este bună atunci când nu doriți umiditate sau apă adăugată sau când folosiți spanacul ca parte a unui fel de mâncare mai mare sau cu mai multe ingrediente.

Cum să aburiți spanac

Aburirea este procesul de fierbere a apei și de expunere a spanacului la vapori. Spre deosebire de albire, de obicei nu veți pune tulpinile sau frunzele de spanac în oală. Tot ce trebuie să faceți este să creați un mediu umed și fierbinte pentru a vă transforma spanacul în alimente care sunt gata de consumat

Această metodă de gătit este ușoară și durează doar câteva minute. După aceea, veți avea spanac fiert pe care îl puteți pregăti în mai multe moduri. Adăugați oțet balsamic sau suc de lămâie pentru a reduce amărăciunea sau condimentați cu sare și piper pentru o parte simplă, dar gustoasă.

Vestea bună este că există zeci de rețete de spanac pe care le puteți încerca și veți fi sigur că veți obține beneficiile pentru sănătate ale verdelui cu frunze, indiferent de fel de mâncare. Ce mai astepti? Începeți azi să gătiți cu spanac.