Cum să gătești cu ridichi

Majoritatea dintre noi vedem ridichile ca fiind un adaos savuros la salate și folosite ca garnituri. Totuși, știai că ridichile pot fi gătite și prăjite și devin parte din multe garnituri delicioase? Cu toate acestea, înainte de a face unele greșeli majore, iată ce trebuie să știți înainte de a arunca ridichile într-o grătar sau tigaie.

Cum să gătești cu ridichi

Dacă ați gustat vreodată o ridiche crudă, atunci veți ști cât de mult piper și condiment pot avea aceste mici bombe cu aromă crocante. Acesta este motivul pentru care fac o alegere excelentă pentru salate și și-au câștigat un loc proeminent pe orice tablă de Charcuterie. Acum, s-ar putea să fi auzit de ridichile Daikon care sunt mari favorite pentru rețetele asiatice, dar, în esență, orice fel de ridichi poate fi folosit pentru gătit.

Până acum, s-ar putea să vă întrebați ce face gătitul ridichilor. Pe lângă faptul că le fac puțin mai puțin crocante, se absorb rapid atunci când sunt folosite la gătit. Aroma generală devine, de asemenea, mai moale și mai definită, chiar dacă nu adăugați condimente sau condimente. Iată câteva dintre metodele care funcționează cel mai bine.

Înăbușirea

Multe forme de gătit asiatic, în special rețetele chinezești și japoneze, includ ridichi Daikon care sunt fierte. Înăbușirea înseamnă, de obicei, să gătiți ceva într-un lichid aromat într-o oală de gătit. De obicei, veți găsi rețete moderne care includ crock-pots și cuptoare olandeze pentru a fierbe mese întregi. Adăugarea ridichilor este un pic ca și a adăuga cartofi și va absorbi tot acel lichid.

Puteți adăuga ridichi fără să le feliați sau să le tăiați în jumătate, astfel încât să absoarbă lichidul mai repede. Deoarece sunt mai mici decât cartofii ridichile sunt adaosuri excelente la tocanele de vită și porc și adaugă o textură minunată atunci când sunt asociate cu aceste cărnuri gătite încet.

La grătar

Poate că ați văzut videoclipuri în tendințe pe rețelele de socializare în care cea mai nouă nebunie este să gătiți salată la grătar pe grătar. Un lucru pe care nu îl vezi este ridichile la grătar, încă. Practica devine din ce în ce mai populară. Adăugați în burger felii groase la grătar în loc de ceapă. Avantajul este că grătarul ajută la înmuierea lor, astfel încât să nu fie prea crocante.

Un alt avantaj este că puteți obține acea aromă de fum în ridichi și chiar puteți scufunda aceste felii în marinate pentru a adăuga arome complicate. În plus, nu trebuie să vă faceți griji că pierdeți inelul roșu de pe marginea exterioară, ceea ce îi ajută să fie înlocuitorul perfect pentru ceapa roșie.

Prăjit

Dacă sunteți îndrăgostit să faceți friptură la oală sau orice friptură care include legume tipice, cum ar fi cartofii și morcovii, atunci trebuie să încercați să adăugați ridichi data viitoare. Nu numai că ridichile se gătesc în mai puțin timp decât ceva mai obișnuit, cum ar fi dovleceii, dar nici nu veți crede că acestea se gătesc în mai puțin de 10 minute. Acest lucru le face ideale pentru a adăuga ultima mâncăruri la friptură, astfel încât să puteți ajusta cantitatea de textura pe care o oferă atunci când sunt gata.

Ceea ce este mai interesant este că încep să se caramelizeze atunci când sucurile și sosurile de la prăjire sunt turnate peste ele. Acest lucru face ridichile tale și mai delicioase!

Tulpini verzi

Poate nu v-ați fi gândit niciodată că tulpinile verzi care vin cu un buchet de ridichi sunt și comestibile. Când ridichile sunt tăiate inițial, puteți adăuga frunzele la mese ca garnitură și chiar puteți adăuga tulpinile în salate. Acum duceți acest lucru la nivelul următor și adăugați-le la feluri de mâncare prăjite pentru un plus gustos, care se potrivește de minune cu ceapa verde și arpagicul. Aceste blaturi sunt perfect potrivite pentru prepararea sosurilor și pot fi tăiate mărunt pentru sosuri.

Le puteți folosi pentru un plus de aromă în supe, tocane și mâncăruri cu legume de toate felurile. Așteptați doar până când tăiați blaturile de ridichi și le presărați pe paste italiene ca garnitură.

Ridichi murate

Dacă îți place un alt tip de crunch, trebuie să încerci să-ți murezi ridichile. Tăiați-le, tăiați-le cubulețe sau chiar folosiți acel instrument cu spirală ondulată pe ele, veți avea o mulțime de idei despre cum să pregătiți ridichi murate odată ce veți descoperi cât de înviorător de gustoase sunt.

Dacă îți place Kimchi, adăugarea de ridichi este o necesitate absolută pentru varză și castraveți fermentați. De obicei, se adaugă ridiche Daikon, dar puteți experimenta cu orice fel de care vă place în mod normal.