Cum să tăiați și să tăiați mango

Mango este extrem de popular în întreaga lume. Acest fruct nu numai că vă poate oferi numeroase beneficii nutriționale, dar are și o aromă dulce delicioasă. Cu toate acestea, principalul dezavantaj asociat cu mango este că pot fi destul de dificil de tăiat și de zarat. Din fericire pentru tine, suntem aici pentru a te ajuta. Citiți mai departe pentru a deveni un maestru tăietor de mango.

Preparare: Verificați dacă Mango este complet copt

Înainte de a te scufunda în diferitele metode pe care le poți folosi pentru a tăia și cubulețe un mango, există un prim pas important care nu poate fi ignorat. Ar trebui să verificați întotdeauna dacă un mango este sau nu complet copt înainte de a începe să-l tăiați. Dacă mango nu este copt, întregul proces va îngreuna semnificativ și mango nu va avea un gust la fel de plăcut.

Din fericire, există un truc foarte ușor pentru a verifica dacă un mango este copt. Doar strângeți-l ușor. În timp ce faceți acest lucru, trebuie să verificați dacă mango revine. Dacă nu, înseamnă că mango nu este copt. Dacă o face, atunci mango este copt și puteți începe să tăiați și să tăiați fructele cubulețe.

Metoda 1: Curățați mai întâi mango-ul

Există trei metode comune folosite pentru a tăia și a tăia un mango. Prima metodă presupune să curățați mai întâi mango-ul. Puteți face acest lucru cu ajutorul unui curățător de legume. Cu toate acestea, un cuțit ascuțit pentru cartofi va funcționa și el.

Odată îndepărtată coaja, va trebui să îndepărtați groapa. Cu toate acestea, este de fapt mai bine să tăiați mango în jurul gropii. Mai întâi, scoateți pulpa de mango din groapă pe o parte. Apoi, faceți același lucru pe celălalt. Odată ce ați terminat cu acest lucru, puteți elimina cu ușurință orice exces de carne de mango din jurul gropii. Un sfat util în acest departament este să țineți cuțitul într-un unghi. Acest lucru vă va crește șansele de a elimina toată carnea într-un mod eficient.

Acum că coaja și sâmburele au dispărut, tot ce mai rămâne de făcut este mango-ul cubulețe. Pentru a face acest lucru, mai întâi ar trebui să feliați mango. Apoi, puteți transforma feliile în cuburi cu ajutorul cuțitului pentru cartofi.

Metoda 2: Tăiați mango-ul cât este încă în coajă

Un alt mod obișnuit de a tăia și tăia cubulețe un mango presupune să lăsați coaja pe la început. Va trebui să-ți iei mango-ul și să-l tai în jumătate fără a îndepărta coaja. Asigurați-vă că tăiați în mijlocul mango-ului de-a lungul gropii. În acest fel, vei putea cu ușurință să scoți mai întâi groapa. Apoi, trebuie să luați fiecare jumătate și să faceți atât tăieturi verticale, cât și orizontale în ambele. Cu alte cuvinte, ar trebui să tăiați un fel de grilă în fiecare jumătate de mango.

Pentru a obține cuburi de mango perfect tăiate cubulețe, veți avea nevoie apoi de o lingură. Datorită tăierilor verticale și orizontale, veți putea scoate ușor cuburile de mango cu lingura. Asigurați-vă că stați cât mai aproape de coajă posibil, pentru a evita risipirea pulpei de mango. Dacă observați că cuburile nu ies ușor, puteți oricând să îndoiți coaja de mango spre exterior. Acest lucru vă va oferi un acces mai bun la toată carnea de mango cu lingura.

Metoda 3: feliați și tăiați mango-ul

A treia metodă de a tăia și cubulețe un mango este practic o combinație a celor două metode anterioare. Adică combină metoda de tăiere a primei metode cu lăsarea cojii pe cea de-a doua.

Ar trebui să începeți prin a tăia mango în jumătate. Lăsați coaja și asigurați-vă că tăiați de-a lungul gropii. În acest fel, nu veți avea probleme cu îndepărtarea gropii. Apoi, luați ambele jumătăți de mango și tăiați-le în fâșii lungi. Când se face acest lucru, folosiți un cuțit ascuțit sau un curățător de legume pentru a îndepărta coaja. După aceea, tot ce mai rămâne de făcut este să tăiați fâșiile în cuburi. Voila, mango-ul tău va fi perfect de mărimea unei mușcături și gata de mâncat!