Cunoașterea bucătăriei tradiționale spaniole

Mâncarea spaniolă nu este doar delicioasă, dar felurile de mâncare tind, în general, să aibă și o istorie bogată. Dacă doriți să aflați mai multe despre bucătăria spaniolă, citiți mai departe pentru a afla despre unele dintre cele mai tradiționale mâncăruri.

Paella

În primul rând, paella ar putea fi felul de mâncare numărul unu în Spania. Pentru a fi mai specific, Paella vine din Valencia, care este al doilea oraș ca mărime din Spania. În zilele noastre, paella vine în multe variante diferite. De exemplu, puteți mânca paella cu fructe de mare, carne sau o combinație a ambelor. Fructele de mare variază de la scoici și scoici până la calamari, creveți și alte crustacee. Carnea se referă în principal la chorizo, pui și iepure.

Ca bază, paella este întotdeauna făcută din orez paella. Uneori, acest orez este colorat în negru datorită adăugării de cerneală de calmar. Apoi, se adaugă diferite tipuri de legume, cum ar fi fasolea. Ca o tușă finală, se adaugă pastă de roșii și ierburi. O plantă în special care nu ar trebui să lipsească este șofranul.

Un mare avantaj al paella este că este întotdeauna servită într-o tigaie foarte mare, autentică. Drept urmare, paella este preparatul perfect pentru petrecere.

Patatas Bravas

O mare neînțelegere în ceea ce privește spaniolii este că le place mâncarea picantă. Este chiar dimpotrivă, le plac multe condimente diferite, dar tind să nu le placă atât de mult mâncarea condimentată. Desigur, există o mare excepție de la această regulă nescrisă: patatas bravas. După cum sugerează și numele, acest fel de mâncare include cartofi. Sunt tăiate cubulețe și prăjite până capătă această culoare maronie aurie. Acești cartofi sunt apoi serviți cu cel mai delicios sos vreodată. Sosul se face prin combinarea a doua sosuri: salsa si alioli. Primul adaugă condimentul, în timp ce al doilea adaugă usturoiul. Pe scurt, acesta este tapas perfect!

Tortilla de Patatas

În continuare, tortilla de patatas. Acest fel de mâncare este în esență o omletă spaniolă făcută cu cartofi și ouă. Se presupune că o femeie săracă din Navarra a creat prima dată mâncarea. Povestea spune că a trebuit să hrănească un militar spaniol. Totuși, din moment ce nu avea mulți bani, a trebuit să creeze un fel de mâncare cu puținele ingrediente pe care le avea. Aceasta includea cartofi, ouă și ceapă. Prin urmare, s-a născut tortilla de patatas. În zilele noastre, toată lumea din Spania adoră felul de mâncare, indiferent de buget.

Gazpacho

Gazpacho este preparatul spaniol perfect în timpul lunilor calde de vară. Gazpacho este practic o supă rece de roșii și, deși poate suna puțin ciudat, este absolut delicioasă. Gazpacho este originar din Andaluzia, care este o regiune din sudul Spaniei. Nu conține doar roșii, ci și alte câteva ingrediente nutritive. Cele mai importante sunt usturoiul, uleiul de măsline, castraveții și ceapa, deși există și numeroase variante. Acest fel de mâncare este foarte minimalist și, prin urmare, este foarte potrivit pentru a fi savurat cu o parte de pâine.

Crema Catalana

Acum, cui nu se bucură de o Créme brulée bine făcută? Ei bine, spaniolii au creat de fapt o alternativă și mai delicioasă la acest fel de mâncare popular: Crema Catalana. Dacă aruncați o privire la nume, nu ar trebui să fie surprinzător că acest fel de mâncare provine din regiunea Cataloniei.

Crema Catalana de fapt nu este deloc diferită de o creme brulée tradițională. Ambele au crusta semnătură a zahărului caramelizat și ambele au la bază o cremă. Cu toate acestea, ingredientul principal al cremei catalane pentru această cremă este laptele, în timp ce crema cu creme brulée se învârte în principal în jurul cremei. În plus, versiunea spaniolă se referă la scorțișoară și coaja de lămâie pentru a adăuga aromă mâncării, în timp ce felul de mâncare francez folosește mai ales vanilie.

Crema Catalana este adesea servită în feluri de mâncare mici, maro, făcute din piatră.

Jamon Iberic

Un fapt amuzant despre restaurantele și barurile spaniole este că veți vedea adesea un zumzet mare atârnând de tavan. Asta pentru că Jamón Ibérico este unul dintre cele mai populare tapas din Spania. Jamón Ibérico este felul de mâncare pe care îl obțineți atunci când feliați felii subțiri de șuncă spaniolă și, deși poate suna foarte simplu, vă poate oferi o explozie de gusturi!

Calamares

Nu în ultimul rând, Calameaes (în plin calamares fritos) este un alt fel de mâncare tapas care este incredibil de popular în Spania. Felul de mâncare este creat prin combinarea inelelor de calmar cu o crustă maro aurie punându-le în friteuză. Gustul cauciucat al calmarului se potrivește foarte bine cu textura crocantă a crustei și tocmai asta face aceste tapas atât de populare. Cel mai bine se servește cu puțin suc de lămâie pentru a scoate cu adevărat toate aromele.