Crema Catalana
Crema Catalanan este o fără gluten și vegetarian garnitură. Pentru 33 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 145 calorii, 4G de proteine, și 5g de grăsime. Această rețetă servește 6. Mergeți la magazin și ridicați lapte, zahăr, sare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 24%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Crema Catalana, Catalană Cremă | Crèma Catalana, și Sherry crema Catalanan înghețată cu smochine cu miere.
Instrucțiuni
Încălziți laptele la foc mediu-mare într-o cratiță mică și grea la 180 sau până când se formează bule mici în jurul marginii (nu fierbeți).
Adăugați coaja și scorțișoara; acoperiți și lăsați să stea 30 de minute. Aruncați coaja și scorțișoara.
Combinați 1/4 cană de zahăr, amidon de porumb și sare într-un castron mic, amestecând bine cu un tel.
Adăugați 1/4 cană de lapte în amestecul de zahăr, amestecând până se omogenizează. Întoarceți amestecul de lapte în tigaie; gatiti la foc mediu-mic 7 minute sau pana aproape gros, amestecand continuu cu un tel.
Așezați gălbenușurile de ou într-un castron mic. Se toarnă treptat o treime din amestecul de lapte fierbinte în gălbenușuri, amestecând constant cu un tel. Întoarceți cu grijă amestecul de gălbenuș în tigaie. Gatiti la foc mic 4 minute sau pana cand un termometru Inregistreaza 180, amestecand constant cu un tel. Împărțiți crema în mod egal între cupe de cremă de 6 (4 uncii); apăsați folie de plastic pe suprafața cremei. Se răcește cel puțin 4 ore.
Îndepărtați plasticul; aruncați.
Presărați restul de 3 linguri de zahăr uniform peste creme. Ținând o lampă de bucătărie la aproximativ 2 inci de partea superioară a fiecărei cremă, încălziți zahărul, mișcând torța înainte și înapoi, până când zahărul este complet topit și caramelizat (aproximativ 1 minut).
Serviți imediat sau în decurs de 1 oră.