Nouă alimente tradiționale coreene pe care ar trebui să le încercați

Coreea are numeroase mâncăruri tradiționale pe care cu siguranță le veți iubi. Dacă doriți să încercați mâncărurile tradiționale coreene, asigurați-vă că includeți aceste 9 mese gustoase.

Tteokbokki

Tteokbokki este un fel de mâncare mic care este format din ceai verde, odeng sau prăjituri de pește și tteok, sau prăjituri de orez aburite într-un sos picant și dulce. Există o cantitate generoasă de pastă de chili aici, iar unele variante au tăiței sau brânză în ele. Tteokbokki este savurat atât de localnici, cât și de turiști și se găsește de obicei pe cărucioarele cu mâncare și tarabele mici.

Kimchi

Când te gândești la mâncărurile tradiționale din Coreea, cuvântul kimchi vine automat în minte. Mâncarea are o istorie lungă care datează de mii de ani și este de obicei făcută din varză coreeană fermentată, împreună cu ghimbir, ceapă, ridichi, usturoi zdrobit și pudră de chili.

Kimchi are peste o sută de variante și poate fi adăugat în supe, cu orez sau singur. Ingredientul versatil poate servi chiar și ca bază pentru alte preparate coreene.

Jajangmyeon

Fidea copioasă care vă amintește de casă, Jajangmyeon este un fel de mâncare care are sos de fasole neagră și tăiței de grâu. În funcție de locul în care îl cumpărați, veți obține de obicei un pumn de legume și carne de porc tăiată cubulețe. Jajangmyeon este destul de sățios și servește ca o masă excelentă atunci când aveți un buget redus.

Samgyeopsal

O mâncare tradițională la grătar care înseamnă „carne de porc în trei straturi”, samgyeopsal este destul de comună și poate fi găsită în aproape fiecare oraș din Coreea. Carnea este suculentă și groasă și ai zeci de garnituri și sosuri care să fie alături de ea.

Procesul de a mânca samgyeopsal este simplu. Luați o bucată de carne, înveliți-o cu salată verde și adăugați usturoi, kimchi sau ceapă roșie. Puteți adăuga chili pentru a-l condimenta sau puteți cere garnitura preferată. Apoi, introduceți totul în gură și lăsați aromele să explodeze.

Gimbap

Gimbap sau kimbap poate părea o variație a maki-ului japonez, dar sunt suficient de unici pentru a-și garanta propriul gust. Le puteți cumpăra fie în restaurante coreene, fie ambalate și refrigerate în magazinele de proximitate.

Rulourile învelite cu alge marine sunt simple, sănătoase și pot fi servite într-un mod care se potrivește preferințelor dumneavoastră. De exemplu, puteți adăuga umpluturi de homar, bulgogi sau chiar cremă de brânză. Este ieftin și poate fi adus oriunde cu tine, chiar și în deplasare.

Bibimbap

Un fel de mâncare colorat și plăcut la ochi, cuvântul „bibimbap” înseamnă literalmente orez amestecat, ceea ce înseamnă că vei vedea toppinguri din fiecare legume imaginabile. Și pentru a completa, obțineți un ou prăjit, precum și o porție generoasă de pastă de chili.

Ideea este să piurezi orezul, legumele, ouăle și pasta picant, apoi să mănânci cu o lingură. Puteți mânca vasul cald sau rece într-un castron de piatră sau, respectiv, de metal. Mâncarea națională coreeană este favorită și nu necesită prea mult efort.

Samgyetang

Supa de pui cu ginseng este de obicei consumată în lunile de vară ca o modalitate de a reumple energia. Samgyetang constă din pui umplut cu usturoi, ginseng, nuci gingko, orez glutinos, jujube și castane. După cum probabil ați ghicit, puiul este apoi gătit încet până devine foarte fraged, iar bulionul rezultat devine foarte gros, cu un miros parfumat și un gust ușor amar.

Samgyetang este o masă sățioasă și se asortează frumos cu mai multe garnituri. Supa este de asemenea bună consumată în lunile mai reci.

Pajeon

Pajeon este un fel de mâncare tradițional coreeană de clătite sărate, care este extrem de versatil. În funcție de cine îl gătește, pajeonul poate fi combinat cu crustacee, carne de porc, vită, cartofi și kimchi. Este un tarif standard pentru drumeții din regiune și restaurantele situate pe trasee. Masa vine adesea cu sos de soia picant care revigorează simțurile.

Sundae

Nu confunda Sundae cu desertul frumos și rece. În Coreea, este de fapt cârnați de sânge și este oarecum un amestec de budincă neagră și haggis. Un produs obișnuit de familie în Kore, Sundae este de obicei făcut din intestine de vacă sau de porc cu legume și orez. Există o versiune de supă pentru cei care doresc să bea ceva fierbinte în timp ce se bucură de masă. Sundae este scufundat în sare sau condimente similare.