Tot ce trebuie să știți despre mâncarea tradițională vietnameză

Mâncarea vietnameză este o experiență alimentară din Asia de Sud-Est care nu trebuie ratată. Este plin de legume proaspete, texturi fascinante și o gamă largă de arome aromate și picante, dar subtile. Plină de culori strălucitoare frumoase, de ce nu ai vrea să încerci o bucătărie vietnameză care a fost inclusă printre cele mai sănătoase 10 bucătării din lume?

Ce face mâncarea vietnameză atât de specială?

Gătitul în Vietnam se face cu un minim de ulei și lactate și se bazează mai mult pe aromele ușoare și proaspete ale ierburilor și legumelor. Ca urmare, bucătăria vietnameză este considerată una dintre cele mai sănătoase bucătării din lume și este bogată în vitamine și minerale, inclusiv vitaminele C, B1, B6, B3, folat, biotină, zinc, cupru, magneziu și potasiu - toate având S-a dovedit că ajută la creșterea nivelului de energie și ajută sistemul imunitar.

Mâncarea vietnameză poate fi benefică?

Dulceata plina de vitamine si minerale, preparatele vietnameze pot avea mai multe beneficii pentru sanatate. Deoarece cele mai multe feluri de mâncare sunt fără gluten, bucătăria poate ajuta la reglarea glicemiei și la îmbunătățirea digestiei. Supele și salata vietnameze sunt pline de antioxidanți, pe lângă vitaminele E și A, care încetinesc procesul de îmbătrânire. Vitamina E ajută la combaterea radicalilor liberi, în timp ce vitamina A ajută la vindecarea cicatricilor și la apărarea ridurilor. Deci, ce tipuri de ingrediente și alimente sunt folosite pentru o bucătărie sănătoasă și benefică?

Bucătăria vietnameză constă din carne, tofu, pește și alte tipuri de fructe de mare, precum și multe legume și este adesea prăjită sau fiertă. Cele 5 ingrediente cheie ale gătitului vietnamez includ ghimbirul, menta vietnameză, coriandru și sosul de pește, care ajută la echilibrarea elementului sărat al aromei. Cel mai important ingredient este chilli, cu toate acestea, tipul de ardei iute folosit este mai blând și mai proaspăt în comparație cu țările învecinate Vietnamului. Mâncarea vietnameză folosește multe tipuri diferite de tăiței, dar cele mai comune sunt Banh Pho, făcute din fidea pură de făină de orez alb, Bún (Vermicelli de orez), care este făcut din făină de orez, Mì, care este făcut din făină de ou sau de grâu, Bánh Tằm , Taitei din celofan Miến și Taitei de sticlă. Fidea vietnameză provine în mare parte și sunt făcute din făină de orez, în timp ce unii sunt combinați cu făină de tapioca sau fasole mung.

Cele mai populare mâncăruri tradiționale vietnameze

Cu culori vibrante și mâncăruri care au gusturi distinctive și de neuitat, cum ar fi ciorbe, supe, crepe/clătite sărate și feluri principale, iată câteva dintre cele mai populare și tradiționale alimente vietnameze pe care poate doriți să le încercați.

Pho

Această suculentă supă vietnameză cu tăiței este gătită și marinată în bulion de pui, carne de vită sau chiar vegetariană. Felul de mâncare este un castron de supă fierbinte cu tăiței de orez cu carnea la alegere și ornat cu pătrunjel, ceapă și ceapă verde.

Bánh Xèo – crep vietnamez

Similar cu un taco, această crep are un strat exterior crocant, făcut prin turnarea aluatul de orez amestecat cu pudră de turmeric într-o tigaie fierbinte. Sunetul tare sfârâit al aluatului dă felului de mâncare numele „xèo” sau „sârâit” în engleză. Poate fi umplut cu burtă de porc, muguri de fasole, fasole mung și creveți.

Bánh Mì – baghetă vietnameză

În funcție de ceea ce vă place, această baghetă vietnameză poate avea o varietate de umpluturi diferite, de la șuncă vietnameză și carne de porc la grătar până la ouă prăjite. Pe langa legume, se adauga patrunjel, ceapa verde, cateva stropi de sos de soia si cateva felii de ardei rosu.

Oricare dintre acestea îți prinde pofta, vei descoperi în curând că niciunul dintre ele nu este deosebit de dificil de făcut și, odată ce le-ai stăpânit, ești cu un răsfăț de fiecare dată.