Cum să gătești varză

Varza este un plus binevenit la orice dietă sănătoasă. Se laudă cu un număr scăzut de calorii, în timp ce are mai mulți nutrienți importanți. A ști cum să gătești varza o poate face un favorit la masa ta. Aici vă vom arăta cum să gătiți varza de la etapa de pregătire până la idei pentru rețete delicioase. Înainte să vă dați seama, varza poate fi în mod regulat să fie inclusă în mesele voastre.

De unde știi care varză este cea mai bună pentru gătit?

Varza este o legumă cu un termen de valabilitate suficient de rezonabil. Poate rezista în frigider aproximativ 5 zile. Când cumpărați o varză, căutați una cu frunze fără pată. Trebuie să se simtă ferm la atingere și să se simtă greu în mână. Varza poate fi verde sau violet și ambele sunt bune pentru gătit. Nu alegeți niciodată o varză care are pete maro sau una în care frunzele arată în vreun fel ofilite sau învinețite.

Cum pregătiți o varză pentru gătit?

Indiferent de modul în care plănuiți să vă gătiți varza, există câțiva pași de bază pentru pregătire pe care trebuie să îi urmați.

Iată un ghid rapid și ușor pentru a vă ajuta:

  1. Îndepărtați frunzele exterioare dure pentru a dezvălui frunzele proaspete mai noi de dedesubt.
  2. Clătiți varza și ștergeți-o cu un prosop de hârtie
  3. Tăiați tulpina de varză
  4. Tăiați-vă varza în jumătate și apoi în sferturi, asigurați-vă că folosiți un cuțit ascuțit și țineți ferm varza în timp ce o tăiați.
  5. Tăiați tulpina din fiecare dintre sferturi. Așezați sfertul de varză pe o masă de tăiat și tăiați în unghi. Repetați pentru celelalte 3 bucăți.
  6. Luați fiecare sfert și tăiați-l în bucăți mai mici

În câte moduri pot găti varza?

Există o oarecare varietate în modul de a găti varza. Puteți fierbe, fierbe, fierbeți sau fierbeți varza la grătar pentru cele mai bune rezultate.

Iată câteva instrucțiuni ușor de urmat despre cum să executați fiecare metodă în mod eficient.

Varză aburindă

În primul rând, ar trebui să spunem că ar trebui să te oprești în faza de sferturi dacă vrei să-ți aburiți varza.

  1. Puneți coșul pentru aburi peste o oală mare.
  2. Umpleți oala cu apă chiar sub coșul pentru aburi
  3. Aduceți apa la fiert
  4. Adăugați în coș varza tăiată în sferturi.
  5. Acoperiți oala și lăsați varza să fiarbă aproximativ 12 minute
  6. Testați varza pentru a vedea dacă este fragedă
  7. Se ia de pe foc cand este fiert
  8. Se poate servi cu sare si piper dupa gust

Varză fierbinte

  1. Umpleți o oală mare cu apă sau bulion de legume dacă doriți un plus de aromă
  2. Adăugați sare după gust
  3. Lăsați apa/bulionul de legume să ajungă la punctul de fierbere.
  4. Adaugă varza tăiată în oală
  5. Lăsați-l să fiarbă 2 minute neacoperit, acest lucru ajută de obicei la mirosul care însoțește varza
  6. Se acopera si se lasa sa fiarba aproximativ 8 minute
  7. Scurgeți varza într-o strecurătoare
  8. Serviți cu sare, piper și ulei de măsline

Sote de varză

  1. Adăugați 3 linguri de ulei de gătit într-o tigaie la foc mediu-înalt
  2. Reduceți căldura și aruncați varza
  3. Se amestecă varza până se fierbe aproximativ 6 minute
  4. Adăugați sare, piper și orice alt condiment la alegere și serviți.

Varză la grătar

  1. Tăiați varza în felii
  2. Acoperiți fiecare felie cu unt și apoi adăugați piper, usturoi, sare, ceapa tocată, pătrunjel, arpagic și orice alt condiment la alegere
  3. Înfășurați fiecare felie condimentată în folie și grătar timp de 40 de minute, asigurați-vă că întoarceți fiecare pană de două ori.

Pentru a încheia

Desigur, varza poate fi adăugată la multe feluri de mâncare. Dacă aveți timp la dispoziție, puteți să vă scoateți oala și să faceți un bulion de legume. Pur și simplu tăiați legumele, inclusiv varza, adăugați condimentele, sare, bulion și piper și lăsați-o să fiarbă. Aroma minunată și legumele fragede vă vor anunța când este gata.

Varza se potrivește bine și cu carne, bucăți de pui, fâșii de bacon, fâșii de vită. Puteți prăji carnea în uleiul de gătit la alegere și adăugați varza tăiată cu ceapă, sare și piper. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 5-15 minute, în funcție de carnea pe care o gătiți.

Pe scurt, există atât de multe opțiuni când vine vorba de gătit varză și fiecare poate rezulta într-o masă delicioasă.