Cum să gătești castraveți

Ați auzit vreodată de vorba „mișto ca un castravete”? Poate suna prostesc, dar este o frază care se bazează pe realitate. La urma urmei, castraveții sunt 96% apă. Acesta este motivul pentru care au un conținut foarte scăzut de calorii. În plus, dacă sunt consumate singure sau ca parte a unui fel de mâncare, cum ar fi în salate sau sandvișuri, ele conferă o senzație foarte plăcută și răcoritoare pe care o plac majoritatea oamenilor.

Castraveții au nevoie de puțină sau deloc de pregătire. Spălați-l, feliați-l în forma sau dimensiunea preferată și cam atât. Nu este nevoie de gătit. Pot fi consumate și savurate crude. Pentru mulți dintre noi, iubitorii de castraveți, acesta este ceea ce face ca castraveții să fie atât de atrăgători - pot fi consumați fără niciun fel de agitație.

Cu toate acestea, puteți găti castraveți? În ciuda a ceea ce ar spune majoritatea oamenilor, de fapt vă puteți bucura de castraveți fierți. Deși practica sa este o raritate în lumea occidentală, multe bucătării asiatice (mai ales coreeană, thailandeză, vietnameză, indiană regională) gătesc castraveți în unele dintre felurile lor de mâncare. Dacă doriți să începeți de undeva ușor, atunci puteți încerca să le încorporați în cartofi prăjiți.

Castraveți fierți - Ce gust au?

Desigur, cea mai mare întrebare aici este ce gust au exact castraveții fierți? Ei bine, au gust de... castraveți. Pentru a fi corect, castraveții cruzi în sine nu sunt atât de mari la aromă. Au gust ușor dulce. Omoloagele lor gătite au aproape același gust.

Cea mai mare diferență aici ar fi textura. În funcție de modul în care îi gătiți, castraveții își pot pierde o parte din crocantitatea caracteristică atunci când sunt gătiți. Cu toate acestea, castraveții soți sau prăjiți sunt încă destul de fragezi și își păstrează cea mai mare parte a mușcăturii chiar și atunci când sunt complet gătiți.

Îndepărtați mai întâi semințele

Înainte de a găti castraveții, cel mai bine este să le eliminați mai întâi semințele (adică, dacă nu folosiți o varietate fără semințe, desigur). Poate vă întrebați de ce este asta. După cum am menționat, constă în principal din apă. Îndepărtarea semințelor va reduce drastic cantitatea de apă eliberată în timpul procesului de gătire. Acest lucru ar reduce, de asemenea, riscul ca felul de mâncare să devină umed și apos.

Pentru a îndepărta semințele unui castravete, mai întâi tăiați-l pe lungime în două bucăți. Apoi, cu o lingură mică, scoateți semințele cu grijă.

Să sărați sau să nu sărați

Cei mai mulți bucătari aleg să-și săre castraveții mai întâi înainte de a găti. Sarea ajută la eliminarea excesului de umiditate, reducând astfel riscul ca felul de mâncare să devină apos când se termină de gătit. Pentru a sărați castraveții, feliați-i în forma dorită, apoi transferați-i într-un castron. Se amestecă totul cu sare (de regulă, folosiți un sfert de linguriță de sare pentru fiecare kilogram de castraveți) și lăsați să stea cel puțin 25 până la 35 de minute. Scurgeți apa și apoi spălați feliile din nou sub jet de apă rece, dacă doriți să îndepărtați sarea. Uscați feliile de castraveți cu un prosop de hârtie.

Castraveți prăjiți (Oi Bokkeum)

Iată o rețetă grozavă de castraveți prăjiți de încercat. Oi Bokkeum este o garnitură grozavă pentru multe feluri de mâncare coreene, dar poate fi mâncat și singur. Tot ce ai nevoie este niște castraveți, sare, ulei, usturoi, ceapă verde, ulei de susan și câteva semințe de susan.

Tăiați castraveții pe lungime, apoi pe diagonală. Dacă aveți un castravete mai subțire, pur și simplu tăiați-l în rondele mici și subțiri.

Sareți ușor castraveții. Asigurați-vă că sarea acoperă feliile de castraveți uniform. Lăsați totul să stea cel puțin zece până la douăzeci de minute.

De aici, stoarceți apa din feliile de castraveți. Folosiți prosoape de hârtie sau o strecurătoare dacă este necesar. Nu vă faceți griji că învinețiți castraveții pentru asta, este important să stoarceți cât mai multă apă. Feliile de castravete vor reveni la forma inițială odată ce sunt prăjite.

Se prăjesc feliile de castraveți la foc mare. Pur și simplu încălziți o lingură de ulei (orice ulei neutru va funcționa pentru această rețetă) într-o tigaie și apoi amestecați rapid usturoiul. Adăugați castraveții și prăjiți timp de aproximativ un minut sau două. Asigurați-vă că nu gătiți prea mult!

Scoateți totul din tigaie și într-un castron. Aruncați feliile de castraveți cu niște ceai verde, uleiuri de susan și puține semințe de susan pentru ornat.