Cum să faci tortul perfect pentru ziua de naștere

Deși nu este foarte dificil să cumperi un tort de ziua de naștere, a face unul acasă poate fi mult mai satisfăcător. În plus, nu este deloc greu să faci un tort confetti cu adevărat sărbătorit. Pur și simplu urmați rețeta de aici și sigur veți încânta toți invitații la petrecere.

Ingrediente

Pentru tort:

  • 1 cana unt nesarat la temperatura camerei
  • 1/3 cană ulei vegetal
  • 1-3/4 cani de zahar
  • 3 ouă mari, la temperatura camerei
  • 3 albusuri mari, la temperatura camerei
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 3 cani de faina de tort
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 cană de zară, la temperatura camerei
  • 1/4 cană stropi de curcubeu

Pentru cremă de unt de ciocolată și glazură:

  • 8 uncii chipsuri de ciocolată neagră
  • 1/4 cană smântână grea pentru frișcă
  • 2 cani de unt nesarat, inmuiat
  • 5 căni de zahăr de cofetă, cernut
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 praf sare

Instrucțiuni

Pasul 1: Faceți aluatul de prăjitură

Trebuie să începeți prin a amesteca untul, uleiul și zahărul la temperatura camerei. Ar trebui să creeze un amestec ușor și pufos după aproximativ șase minute. In continuare adaugam ouale intregi urmate de albusurile pe rand si batem bine amestecul dupa fiecare. Baterea continuă va asigura că amestecul este plin de aer, ceea ce îl va face mai ușor și mai pufos.

Următoarea etapă este adăugarea de vanilie. Asigurați-vă că utilizați vanilie de bună calitate, deoarece va spori aroma.

Într-un castron separat trebuie să amestecați ingredientele uscate împreună, făina de prăjitură, praful de copt și sarea. Este important să folosești făină de prăjitură dacă vrei să fii sigur de o textură pufoasă.

Apoi, trebuie să adăugați ingredientele uscate la ingredientele umede împreună cu zara. Dacă nu aveți zară, puteți folosi smântână. La sfârșit, îndoiți stropii.

În cele din urmă, partea cea mai bună: îndoiți stropii.

Pasul 2: Pregătiți tigăile și coaceți

Pentru a începe să pregătiți tigăile, trebuie să ungeți trei forme rotunde de 8 inci pentru tort și să le tapeți cu pergament sau hârtie cerată. Dacă nu sunteți sigur cum, atunci este ușor să găsiți instrucțiuni online.

Apoi trebuie să împărțiți aluatul în mod egal între cele trei tigăi. Acest lucru este cel mai ușor și cel mai precis realizat cu un cântar de bucătărie. Cu toate acestea, puteți folosi pahare de măsurare sau doar ochi.

Apoi trebuie să puneți prăjiturile la 350F timp de 20 până la 25 de minute. Vă puteți da seama că sunt gata introducând o scobitoare, dacă iese curată atunci este timpul să scoateți prăjiturile. Ar trebui să le lăsați apoi să se răcească în tigăi timp de 10 minute înainte de a le scoate (prin răsturnarea lor pe un grătar), apoi lăsați-le să se răcească complet.

Pasul 3: Pregătiți crema de unt de ciocolată

Un tort de zi de naștere nu este complet fără o cremă de unt de ciocolată delicioasă și, cel mai bine, este extrem de ușor de făcut.

În primul rând, ar trebui să combinați chipsurile de ciocolată și smântâna într-un castron care poate fi utilizat în cuptorul cu microunde. Apoi puneți-l la microunde în trepte de 30 de secunde, amestecând ușor între fiecare. Ar trebui să continuați acest proces până când amestecul se topește și se amestecă, apoi lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

Într-un castron separat, ar trebui să bateți untul la temperatura camerei până devine ușor și cremos. Apoi adăugați încet zahărul de cofetă, vanilia, sarea și amestecul de ciocolată răcit. Bateți în continuare timp de aproximativ cinci minute, până când glazura devine ușoară și pufoasă.

Pasul 4: Glazura

Tot ce rămâne de făcut este să asamblați tortul. Trebuie să începeți prin a pune o cantitate mică de glazură pe farfuria de tort pentru a ajuta la menținerea stratului de bază la loc.

Apoi, trebuie să răspândiți glazura între straturi. Poate fi greu să obțineți proporțiile corecte, dar ar trebui să urmăriți aproximativ o cană pe strat. Puteți măsura dacă doriți să vă asigurați că straturile arată chiar și odată ce tortul a fost feliat.

Odată ce ați stivuit straturile tortului, ar trebui să dați pe exteriorul prăjiturii un strat subțire de glazură, cunoscut sub numele de coajă de pesmet. Ajută la reținerea firimiturii și vă oferă o bază pe care puteți întinde vârtejuri de glazură. Odată ce stratul de pesmet este pus, puteți pune tortul la frigider pentru aproximativ 30 de minute sau la congelator pentru 10.

Urmează glazura. Aveți nevoie de o spatulă offset și ar trebui să o folosiți pentru a netezi glazura pe părțile laterale și pe partea de sus a tortului. Nu te înnebuni încercând să-l faci să arate perfect, imperfecțiunile sunt cele care fac tortul să arate atât de tentant.

Cand ati terminat de glazurat prajitura, mai puteti adauga cateva stropii deasupra. Tot ce rămâne de făcut este să adaugi lumânările, să cânți cântecul și să mănânci. Dacă nu veți mânca imediat tortul, îl puteți pune la frigider până la aproximativ 30 de minute înainte de a fi necesar. Dacă doriți să ușurați felierea prăjiturii, folosiți un cuțit care a fost înmuiat în apă fierbinte și apoi șters. Se va asigura că cuțitul trece curat prin toate straturile și glazura.

Alternative

Această rețetă poate fi ușor adaptată. De exemplu, dacă nu doriți agitația unui tort stratificat, atunci puteți pur și simplu să utilizați aceeași rețetă și să coaceți tortul într-un tigaie 13x9. Durează puțin mai mult să se coace (aproximativ 30 de minute la 325F), dar vă va economisi puțin timp.

Ai putea chiar transforma rețeta în cupcakes. Pur și simplu puneți aluatul în forme tapetate pentru brioșe. Nu le umpleți prea mult, aproximativ trei sferturi sunt suficiente și faceți-le timp de 20 de minute la 350F.