Cum să dezosezi un pui

Capacitatea de a dezosa un pui este ceva care va fi adesea util. A cumpăra un pui întreg este adesea mult mai ieftin decât a-l cumpăra în bucăți și vă oferă multe mai multe opțiuni de gătit. În plus, chiar dacă faci cu puiul în bucăți, cum ar fi pulpe sau pulpe, atunci s-ar putea să fie nevoie totuși să le dezosezi.

De ce ai nevoie

Primul lucru de care veți avea nevoie este un cuțit foarte ascuțit. Cel mai bine este să aveți atât un cuțit mare, cum ar fi un satar de măcelar sau un cuțit de bucătar, cât și un cuțit mic. Un cuțit de dezosat este ideal, dar un cuțit de toaletă va funcționa.

Veți avea nevoie și de o placă de tăiat robustă. Cel mai bine este să folosiți unul din plastic care poate fi pus în mașina de spălat vase. Dacă placa de tăiat se mișcă, atunci puneți un prosop de bucătărie umed și subțire sub ea.

Dezosarea unui pui

Dezosarea unui pui este puțin complicată. Va trebui să aveți grijă să îndepărtați carnea în timp ce o lăsați dintr-o bucată. Este posibil să ceri măcelarilor să o facă pentru tine, dar dacă vrei să încerci, atunci urmează acești pași.

  1. Scoateți Wishbone

Așezați pieptul de pui cu partea în sus, cu gâtul îndreptat spre dvs., pe masa de tăiat. Simțiți în jurul gâtului brațul și faceți o mică fante pe fiecare parte, începeți de sus și tăiați până când cuțitul ajunge la umăr, apoi repetați procesul pe cealaltă parte.

Cu degetele, trageți cu grijă brațul în sus pentru a-l scoate de pe gât. Poate doriți să utilizați un prosop de hârtie pentru a obține o mai bună prindere pe os. Bratul braț este foarte delicat, așa că, dacă se rupe, asigurați-vă că îndepărtați orice fragmente rămase în urmă.

  1. Scoateți aripile de la a doua articulație

Lăsând partea de tobetă a aripii atașată de carcasă, folosiți degetele pentru a găsi îmbinarea dintre platul aripii și tobetă. Apoi tăiați articulația și repetați procesul pe cealaltă parte.

  1. Tăiați carnea din osul de la umăr

Așezați pieptul de pui în jos și tăiați centrul coloanei vertebrale pentru a dezvălui carnea. Întoarceți puiul pe o parte și ridicați tobeta cu aripi. Folosind degetul, găsiți articulația care leagă aripa de la umăr. Tăiați prin el și apoi întoarceți puiul și repetați procesul pe celălalt umăr.

Apoi, așezați puiul astfel încât să fie în poziție verticală pe tabla de tăiat cu gâtul în sus. Țineți-o cu o mână și cu cealaltă, trageți carnea în jos, departe de un umăr, până când vedeți stridiile. Apoi faceți același lucru pe cealaltă parte.

  1. Scoateți carnea de piept

În acest moment puiul este dezosat la fiecare umăr. Apoi, ar trebui să trageți în jos partea din față a puiului pentru a îndepărta carnea de piept. Acest lucru se poate face fără un cuțit. Ofertele vor rămâne atașate de carcasă, dar le puteți întoarce și le puteți îndepărta ulterior.

  1. Tăiați carnea din os la șold

În această etapă, puiul este atașat doar de carcasă la șold. Așezați puiul pe o parte și faceți un mic semicerc tăiat în jurul stridiei pentru a tăia în jurul rostului. Apoi, ținând puiul de genunchi, îndoiți genunchiul și poziționați piciorul astfel încât să fie paralel cu coloana vertebrală. Apoi trebuie să-l trageți în sus și departe de corp. Veți auzi un „cras” când îmbinarea iese din priză. Dacă te lupți, încearcă cu piciorul într-un unghi diferit.

Tăiați articulația și trageți piciorul liber de pe corp. Nu ar trebui să aveți nevoie de un cuțit, dar dacă vă lupți, puteți tăia în jos de-a lungul coloanei vertebrale. Repetați acest proces pe cealaltă parte.

  1. Îndepărtați oasele picioarelor

Cu excepția muschilor, care pot fi pur și simplu scoși, carnea de pui este acum liberă de carcasă. Pentru a îndepărta oasele picioarelor, ar trebui să tăiați în jurul capătului coapsei până când îl puteți ține într-o mână. Apoi, folosind baza cuțitului, răzuiți de-a lungul osului până ajungeți la genunchi. Tăiați în jurul îmbinării genunchilor și începeți să răzuiți din nou când ajungeți la tobă.

În partea de jos a tobei, utilizați un satar pentru carne pentru a îndepărta partea de jos a osului de tobă. Osul răzuit din interior se va elibera.

  1. Îndepărtați osul aripii

Tăiați în jurul articulației în care osul aripii vine cu umărul până când puteți împinge carnea în jos. Osul ar trebui să se elibereze cu ușurință.

Dezosarea pieptului de pui

În mod normal, pieptul de pui se vând dezosat. Cu toate acestea, dacă doriți piept de pui pe piele, atunci va trebui să cumpărați un piept de pui despicat și să îl dezosați singur.

Așezați pieptul de pui cu pielea în jos pe masa de tăiat. Începând cu partea cea mai groasă a pieptului, treceți vârful cuțitului în jos, apoi osul acolo unde sternul se întâlnește cu carnea. Probabil că va trebui să faceți mai multe treceri în timp ce folosiți mâna liberă pentru a trage sternul în sus în timp ce tăiați.

Când ajungeți la cutia toracică, înclinați cuțitul de-a lungul acesteia și trageți ferm sternul în sus cu mâna liberă până se eliberează.

Dezosarea pulpelor de pui

Dacă doriți să îndepărtați osul pulpei dintr-un sfert de pui, începeți prin a tăia în jurul capătului coapsei până îl puteți ține într-o mână. Folosește baza cuțitului pentru a răzui osul până când tu ajunge la genunchi. Tăiați în jurul articulației și apoi începeți să răzuiți din nou când ajungeți la osul tobei. Răzuiți-l până în jos. Puteți folosi apoi un satar pentru carne pentru a tăia partea de jos a osului de tobă, iar restul osului se va elibera.