Acum trăim într-o lume care savurează toate lucrurile nostalgice, iar mâncarea sufletească este acel tip de gătit onest și familiar pe care bunica ta obișnuia să-l facă. Sau, mai degrabă, ți-ai fi dorit să fi făcut bunica ta dacă ai fi crescut în Alabama, Georgia sau Mississippi!
Termenul de Soul Food vine din anii 1960-70, dar vorbim cu adevărat de mâncare care reprezintă o cultură neagră și care se întâlnește cu mult timp în urmă. Aceasta este hrana care i-a hrănit pe muncitori după o zi lungă, așa că este vorba de a-ți umple stomacul și sufletul. Pâinea de porumb, fasolea, carnea de porc și sosul joacă toate un rol în acest tip de gătit.
Acesta este un aliment bogat în calorii, deoarece a hrănit muncitorii plantațiilor din sudul adânc. Folosirea prăjirii, amestecarea cărnii cu legume și a cărnii și a peștelui care îmbracă pâinea este elementul de bază al acestui tip de bucătărie.
O altă mare caracteristică a Soul Food este dragostea pentru verdeața gătită și cartofii dulci.
Este cu adevărat interesant de observat că tradițiile din sudul Soul Food nu sunt atât de diferite de felul în care mâncarea chinezească folosește ingrediente de bază și bucăți ieftine și produce ceva delicios prin prăjire. Nu uitați să încercați mazăre cu ochi negri de sud, bame prăjite și plăcintă cu nuci pecan!