Indiferent de rețeta de pâine pe care o alegeți, cu puțină grijă tandră și iubitoare, este posibil ca tot ce veți avea nevoie pentru a însoți acest deliciu proaspăt scos din cuptor este puțin unt! Da, acesta este tipul de mâncare din care ar fi bine să faci două, una pentru a mânca acum și alta pentru un pic mai târziu!
Fabricarea pâinii este străveche și există atât de multe tradiții asociate cu acest meșteșug. De la azimele, ne asociem cu Orientul Mijlociu, cum ar fi pita, până la bagheta franceză.
Făina, apa și drojdia sunt elementele esențiale care formează cele mai comune tipuri, dar când începem să cercetăm ingredientele, chiar și lista de făinuri este extinsă de la soiuri albe, secară și cereale integrale.
Singura limitare pentru coacerea acasă este ce tip de cuptor sau aparat de pâine puteți folosi. Pâinea comercială folosește aerare, abur și chiar substanțe chimice adăugate în producerea unei pâini care pot fi vândute, dar nu aveți nevoie de ceva atât de complicat.
Nu uitați că nu este doar o tradiție savuroasă, ci există turte precum brioșa franțuzească. Explorează rețetele aici și sigur vei găsi pâinea ta perfectă.