Mâncăruri tradiționale mediteraneene

Mediterana este o regiune atât de excelentă din multe motive, iar mâncarea este doar un element care ajută la definirea acestei părți încântătoare a lumii. „Dieta mediteraneană” este un termen curios care implică alimente bogate în arome proaspete și care pot fi chiar un stimulent pentru sănătate. Mediterana este o zonă geografică mare care include Franța, Cipru, Spania, Croația, Grecia, Italia, Maroc și Portugalia! În ceea ce privește descrierea alimentației și a culturii alimentare, avem destul de răsfățat de alegere, dar există câteva arome și elemente care sunt comune tuturor acestor bucătării binecuvântate de soare!

Măsline și ulei de măsline

Măslinele sunt un astfel de atribut pe care Mediterana îl are de oferit din abundență. Pentru mulți, este singurul lucru care te lovește de îndată ce începi să călătorești în regiune că atât de multe feluri de mâncare sunt gătite cu un gunoi sau două de ulei de măsline de calitate fină. Măslinele în sine variază enorm de la o regiune la alta. În Grecia, măslinele negre mari sunt mai tipice, Nocellara din Sicilia este de tipul verde iar în Franța, Salata Nicoise nu s-ar prinde bine fără adaos de măsline de la Nisa! Faptul amuzant despre măsline este că sunt aproape necomestibile! Da, fără procesele ingenioase de întărire și fermentare, nu ne-am răsfăța cu această parte cheie a plăcerilor noastre culinare.

Pastele sunt esențiale

Diferite tipuri de paste sunt un alt element semnificativ în Marea Mediterană! Italia este punctul de plecare evident, dar există atât de multe variante. Pe insulele grecești „Kritharaki” și Skioufihta” sunt denumirile pentru pastele locale care însoțesc carnea și mâncărurile locale. În Maroc, cușcușul domină dorința noastră de carbohidrați prin cereale delicioase.

Vei fi cuplat de pește

Peștele este o altă componentă excelentă a „Med” și face parte atât din mâncărurile stradale, cât și din restaurantele fine. Italienii iubesc „Cacciucco”, o tocană de pește, sau, dacă sunteți în Grecia, încercați „Psarosoupa” pentru un mod tipic de a consuma fructele mării. Există atât de multă coastă minunată, încât atunci când sunteți lângă mare, încercați orice este proaspăt și prins local.

Delicii cu carne

Carnea uscată, curată și sărată oferă multe mese ușoare grozave în regiune. Fie că este vorba de salam și prosciutto din Italia sau chorizo din Spania, avem destul de multă alegere atunci când vrem câteva mezeluri. Dacă sunteți în Franța, este saucisson-ul care merită să îl încercați pe o farfurie de delicii din mezeluri! Acesta este adesea momentul în care măslinele și pâinea locală joacă rolul lor în a ne oferi tuturor ceva simplu, dar delicios!

O mare parte din gătit mediteranean se rezumă și la ceapă bună și usturoi grozav ca bază pentru mâncărurile clasice ale regiunii. Fie că este prăjit în puțin ulei de măsline sau zdrobit crud într-o salată, acesta este un ingredient cheie care trebuie apreciat.

Un finisaj cheesy

Pentru atât de mulți vizitatori, brânza este una dintre modalitățile grozave de a încheia o masă. De la Parmigiano din Italia la brânzeturile gustoase din lapte de oaie și capră, inclusiv brânza halloumi și feta, există cu siguranță o întreagă lume a gustului de explorat. Deși, brânzeturile mediteraneene nu sunt la fel de faimoase precum omologii lor din nord, există atât de multe brânzeturi frumoase de bifat pe lista ta de verificare pentru gastronomie!