Alimente de sezon din ianuarie și ce să gătești cu ele

Cu toții s-ar putea să ne plac lunile ușoare de vară, dar nu trecem cu vederea potențialul de gătit al ingredientelor proaspete din ianuarie. Cumpărăturile în ianuarie pot fi la polar opus față de salatele și ofertele cu frunze de vară pe care le aduce vremea caldă, dar nu mai puțin pot face niște mâncăruri minunate de iarnă! Acesta este momentul pentru a combina alimentația sănătoasă cu cea confortabilă. Ianuarie este momentul pentru inaugurarea Anului Nou cu niște alimente inspiratoare pentru a deveni pozitiv și pentru a oferi ceva gustos și hrănitor pentru întreaga familie. După excesul de Crăciun și Anul Nou, este probabil momentul să luăm în considerare noi provocări cu rețete, care îi vor face pe toți să mănânce câteva feluri de mâncare noi atât cu un sentiment de curiozitate, cât și cu dorință.

Ianuarie Legume

Unul dintre lucrurile grozave despre gătit în ianuarie este disponibilitatea unei varietăți atât de mari de legume rădăcinoase. De asemenea, este important să vă asigurați că cumpărați local, deoarece acestea vor avea adesea un gust mai bun, vor sprijini fermierii locali și vor reduce transportul necesar pentru fructele și legumele importate. Acesta este sezonul varzelor de Bruxelles, sfeclelor, varză, sfeclă roșie, țelină, praz, topinambur, păstârnac, suedez și cartofi dulci! Ce opțiuni avem și aceasta nu este în niciun fel o listă completă de legume care sunt ușor disponibile în magazinele și piețele noastre!

De ce să nu folosiți o combinație a acestor legume într-o caserolă cu o singură oală sau să le condimentezi într-un fel de tagine. Desigur, dacă îți place să devii vegetarian, atunci adaugă câteva fasole sau leguminoase la amestec și s-ar putea ca Bob să nu fie unchiul tău, dar ai înțeles ideea!

Carne de sezon

După toate acele mâncăruri din Turcia, cu siguranță este timpul să te bucuri de alte mâncăruri din carne, în ciuda dragostei pentru această opțiune economică și gustoasă. De ce să nu luați în considerare toate cărnurile de vânat de acolo? Acesta este cel mai bun sezon pentru căprioară, bibilică, iepure și gâscă. Ce-ar fi să vă gândiți la un fel de mâncare cu cârnați de căprioară cu niște ciuperci sălbatice sau, poate, la prăjirea bibilicii pe un pat de legume. Este, de asemenea, un moment excelent pentru prăjirea gâștei și luând în considerare vechea garnitură clasică de găluște cu multe dintre aceste cărnuri bogate! Ah, și nu uitați să vă îmbunătățiți tehnica sosului, deoarece există întotdeauna ceva de adăugat la această abilitate foarte sezonieră. Un sfat este să faci un lot de bulion de casă folosind orice carne de pe os și câteva legume.

Fructe Fructe glorioase!

Sincer, să mănânci mai multe fructe este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a lua o rezoluție. Puteți crește rapid aportul de vitamina C și fibre mâncând mai multe fructe proaspete delicioase. În magazine sunt disponibile atât de multe opțiuni, puteți selecta clementine, mandarine sau portocale; aceasta este doar o culoare din spectrul de arome fructate.

Merele sunt acum abundente și după recolta de toamnă. Încercați merele Bramley, Granny Smith's sau orice sursă locală pentru a coace într-un răsfăț pentru întreaga familie!

Dacă ai noroc, s-ar putea să găsești niște rubarbă timpurie pe rafturi pentru o alternativă plăcută la mere în crumblele tale preferate. Luați în considerare un amestec de nuci de portocale, migdale și condimente sau de ce să nu introduceți un strop de miere în deserturile voastre cu fructe?