Fructe de mâncat în ianuarie

Ianuarie este un moment excelent pentru a ținti sus și pentru a încerca să împliniți toate acele rezoluții de Anul Nou. Dacă mâncarea sănătoasă face parte din aceasta, atunci disponibilitatea unor fructe fantastice poate ajuta cu adevărat la realizarea acestui lucru. Este o situație de câștig pentru toate dacă cumpărați mai multe fructe, deoarece veți spori proviziile de vitamina C ale corpului și veți avea câteva gustări și deserturi sănătoase delicioase.

Rodiile sunt disponibile pe scară largă acum și, indiferent de metoda pe care o alegeți pentru a elimina acest fruct roșu rubin din coaja exterioară, vă va oferi un răsfăț exotic. Acesta este un fruct cu adevărat demn de regalitate și data viitoare când cumpărați o rodie țineți cont de „coroana” de pe vârf. De fapt, ei au făcut parte din regalitatea de la Tutankhamon până la regele Henric al IV-lea al Franței! Chiar dacă doar decideți să presărați deasupra unei salate, aceste „arile” de fructe roșii vor adăuga o aromă minunată multor feluri de mâncare.

Un alt fruct, oarecum trecut cu vederea, este Gutuia. Una dintre marile utilizări tradiționale este de a face o dulceață de gutui, dar, în ciuda a ceea ce mulți vă vor spune, pot fi consumate și crude. Cel mai bun sfat atunci când consumați direct din grădină este să le zdrobiți puțin, ceea ce va înmuia fructele din interior. O rețetă perfectă de încercat este să faci o tartă cu gutui.

De asemenea, este un moment minunat pentru a găsi mango proaspăt în magazine. Profita de aceasta oportunitate gastronomica sau vei regreta! Mango, sincer, sunt grozavi oricum iti place sa le mananci. La micul dejun, feliați-le proaspete și adăugați-le în granola, nuci și iaurt. De asemenea, funcționează cu atât de multe feluri de mâncare savuroase, inclusiv orez lipicios și arome de nucă de cocos!

Nici portocalele nu trebuie trecute cu vederea în ianuarie, dar asigurați-vă că cumpărați o varietate de ele. Există soiuri de portocale sanguine, mandarine și bergamotă de gustat și de bucurat! Da, acestea pot fi gloria maximă a unei salate de fructe, dar de ce să nu coacem și cu coaja? Sau, dacă sunteți în căutarea unei salate cu aspect dramatic, combinați-o cu sfeclă roșie și măsline.

Lămâile de toate soiurile sunt, de asemenea, din belșug și merită din nou să încerci diferite variante, cum ar fi Lămâile Meyer, care sunt un hibrid de mandarine și o lămâie obișnuită.

Fii atent la Meyer Lemon, iar acestea sunt recunoscute după dimensiunea lor mai mică și sunt adesea mai rotunde decât lămâia standard. Ele au, de asemenea, o nuanță mai profundă de galben și pot chiar uneori să pară ușor portocalii la culoare. Acestea au fost introduse pentru prima dată în Statele Unite de către omonim Frank Meyer. Încearcă să le folosești într-o focaccia cu lămâie sau într-o tartă clasică cu lămâie. Nu vei fi dezamăgit! Dacă doriți să vă răsfățați familia, nu uitați niciodată de atracția durabilă a unei bezele fine de lămâie pe care să o satisfaci după ceva savuros!

Un alt fruct de citrice este frumosul Lime și ar trebui văzut ca mult mai mult decât doar o parte dintr-un cocktail clasic Margarita sau într-o înghițitură puternică de Mojito! Limes-ul poate face sau sparge cu adevărat aromele în multe feluri de mâncare, iar mâncarea mexicană nu ar fi la fel fără ele. Acest fruct gustos este pe fiecare masă decentă de bar din Mexico City dintr-un motiv foarte bun!