Cum se păstrează lămâile

Mâncarea modernă, ca și viața modernă se schimbă mereu și se pare că tot mai multe rețete din Orientul Mijlociu și Africa de Nord sunt în tendințe. Alături de cușcuș, falafel și tabouleh, lămâia este cea care adaugă cu adevărat acel zing acestui tip minunat de mâncare.

Doar pentru a putea ține pasul cu toți gastronauții de acolo, iată un ghid complet despre „cum să conservați lămâile”. Indiferent dacă doriți să adăugați puțină coajă într-un fel de paste sau să puneți o lingură pe o farfurie cu fructe de mare, lămâile conservate sunt o modalitate fantastică de a oferi un plus de aromă cu adevărat acidulată!

Pentru arabii, lămâile sunt întotdeauna abundente, având în vedere ușurința în care cresc și, prin urmare, numeroasele utilizări pe care le are acest fruct citrice minunat de versatil. Pentru mulți bucătari din Orientul Mijlociu, adăugarea unei stoarce de lămâie la majoritatea felurilor de mâncare vine în mod natural, așa că conservarea lămâilor permite acest lucru, indiferent de sezonul precis! Totul este despre mirosul de lămâi, usturoi și semințe de susan pentru bucătarii sirieni și libanezi.

Așadar, mai jos este ghidul nostru pentru conservarea lămâilor pentru orice fel de mâncare doriți să faceți. Aceasta este o transformare lentă a lămâilor folosind sare și sucurile acestora. Procesul este simplu, dar destul de magic! Pentru acest proces consacrat, permiteți cel puțin trei săptămâni, apoi aveți un test de gust! Asemănător cu un borcan de măsline sau o dulceață de casă, mare lucru este că aceasta se va păstra cu bucurie luni întregi în frigider, dacă durează atât de mult!

Pregătire și aprovizionare

Așadar, pentru a face un lot delicios de lămâi conservate, trebuie să cumpărați câteva borcane de sticlă cu blat de sigiliu. Cel mai bun tip sunt cele cu garnituri de cauciuc și închideri cu zăvor. În ceea ce privește dimensiunea, permiteți opt până la zece lămâi pe borcan. Important este că orice borcan pe care decideți să îl utilizați are o deschidere largă, astfel încât să fie suficient de ușor de umplut cu lămâi de mărime medie.

Cealaltă recomandare de top este să cumpărați cele mai bune lămâi disponibile, deoarece aromele bogate de la lămâi bio sau organice se vor adăuga la rezultatul final. Dacă nu puteți, nu vă faceți griji, va fi încă plin de aromele potrivite.

Ingrediente:

  • 8-10 lămâi de mărime medie
  • 1 cană sare kosher sau sare grunjoasă
  • Suc de lamaie in plus

Metoda de conservare:

  1. Asigurați-vă că borcanul de sticlă este spălat bine și steril.
  2. Adăugați două linguri de sare cușer sau grunjoasă în borcanul de sticlă.
  3. Spălați bine lămâile.
  4. Tăiați cu grijă vârful de lămâi și apoi sferturi fără a tăia complet. Cu alte cuvinte, vrem ca lămâile să fie dintr-o bucată pentru a ține sarea. Nu tăiați până la capăt!
  5. Acum deschideți ușor lămâile și presărați-le generos cu sare grunjoasă în interior și exterior.
  6. Acum adăugați lămâile una câte una în borcan, apăsând lămâile astfel încât să se elibereze zeama.
  7. În cele din urmă, când ați presat cât mai multe lămâi pot încăpea în borcan adăugați suc de lămâie suplimentar, dacă este necesar, pentru a acoperi până la vârful borcanului.

Atingerea finală este să mai presari puțină sare deasupra, care va ajuta la înmuierea tuturor coajelor de lămâie în următoarele câteva săptămâni.

Când presați lămâile, nu vă faceți griji dacă există rupturi, deoarece nu va afecta aroma sau rezultatul.

Se lasa sa se odihneasca si se da la rece

Acum trebuie să aveți răbdare și să lăsați borcanul de lămâi conservate să se odihnească câteva zile la temperatura camerei, deoarece acest lucru va începe procesul de înmuiere. Din când în când, întoarceți borcanul cu susul în jos, deoarece acest lucru va încuraja procesul de conservare. După câteva zile în bucătărie, pune borcanul la frigider pentru minim 3 săptămâni. Întoarce borcanul din când în când.

Lucrul minunat la acest proces este că lămâile se vor păstra depozitate până la 6 luni în acest fel.

Adăugarea de condimente la lămâi

Da, puteți produce cu adevărat niște arome exotice adăugând vanilie, cardamon sau cuișoare în borcan. Acum va trebui să aveți foarte răbdare să așteptați și să gustați aceste combinații minunate.

Poate găsiți un borcan mic și experimentați mai întâi cu acesta înainte de a folosi prea multe lămâi.

Sugestii zgomotoase

Există o mulțime de moduri de a folosi aceste bombe cu zest! Doar spălați excesul de sare și îndepărtați pulpa. Apoi pur și simplu tăiați sau feliați coaja subțire și adăugați-o la rețetele tale preferate!

De ce să nu adăugați puțină lămâie într-un fel de mâncare Tagine, aceasta va adăuga o notă de magie unui preparat cu pui marocan. Sau ce zici de însoțirea pătrunjelului proaspăt și usturoiului cu peștele la grătar pentru o aromă delicioasă. Puteți adăuga acest lucru și în iaurt natural și acesta va fi o garnitură excelentă pentru a contracara orice iute iute!