Cum se curăță, se toacă și se rade ghimbirul

Ghimbirul este o plantă cu flori comestibile care face parte din familia minunatelor numite Zingiberaceae! Alți membri ai acestei familii aromatice unice includ turmericul, cardamomul și galanga.

Este un „condiment” absolut minunat și a fost folosit de-a lungul secolelor atât ca aromatizare alimentară, cât și ca medicament și tonic pentru sănătate. Are un trecut lung și străvechi, originar din Asia de Sud-Est și a fost exportat în Europa odată cu comerțul cu mirodenii.

În China antică, se credea că marele filozof Confucius a mâncat ghimbir la fiecare masă! India exportă acum cel mai mult ghimbir la nivel global, furnizând aproape 2 milioane de tone din cererea totală.

Utilizări ale ghimbirului

Ghimbirul are multe aplicații culinare și este folosit în diverse moduri, cu legume, murături, bomboane și chiar în băuturi alcoolice. Acest condiment parfumat este suculent și fibros și poate fi decojit, tocat și ras pentru a fi folosit în diferite feluri de mâncare. Un rol al ghimbirului este în medicina tradițională indiană „ayurvedică” și este folosit în multe băuturi calde și reci. Este adesea folosit și în mesele vegetariene, cum ar fi curry de linte, făcând masala de usturoi cu ghimbir.

În Birmania, ei folosesc adesea ghimbir mărunțit conservat cu semințe și nuci în salatele secundare, numite în mod obișnuit Gyin-Thot. Pentru oamenii din Thailanda, este transformat într-o pastă și folosit în multe feluri de mâncare fierbinți cu ardei iute.

Pentru mulți dintre noi, este pur și simplu grozav servit ca ceai cu lămâie și miere sau într-un prăjit, deoarece adaugă o mulțime de arome aromate.

Ghimbir și Sănătate

Pe lângă aroma sa minunată, există multe beneficii pentru sănătate asociate consumului de ghimbir în diferitele sale stări. Este un remediu natural excelent pentru ameliorarea stării de greață, deoarece crește funcția digestivă a stomacului. De asemenea, este foarte bogat în antioxidanți care ajută la gestionarea celulelor radicalilor liberi din organism.

Curățarea ghimbirului cu o lingură

O modalitate de a curăța ghimbirul este cu o linguriță sau o lingură mică. Da, sună puțin ciudat, dar încearcă, deoarece este o metodă foarte eficientă de a îndepărta pielea subțire, maro, a unei bucăți de ghimbir. Țineți ferm rădăcina de ghimbir într-o mână și apoi răzuiți cu marginea unei linguri cu cealaltă. Evident, la fel ca majoritatea metodelor culinare, acest lucru poate necesita puțină practică și poate fi necesar să încercați o lingură diferită pentru a obține marginea potrivită, care este cea mai bună pentru sarcină. Îndepărtați cu marginea lingurii pentru a expune suficient ghimbir cât aveți nevoie. În acest fel, ghimbirul rămas cu pielea intactă se va păstra mai mult timp în frigider pentru data viitoare când ai nevoie.

Tocare și tocare

Una dintre cele mai bune modalități de a aborda ghimbirul este să tăiați fibrele în bucăți în formă de monedă și apoi să le tăiați în bucăți de dimensiuni adecvate, în funcție de rezultatul dorit. Pentru unele feluri de mâncare puteți „julienne” în bețișoare subțiri de chibrit, care vor permite aromele aromatice să fie ușor eliberate în timpul gătirii. Dacă îți place să faci ghimbir confiat, atunci folosește pur și simplu bucățile în formă de monedă, care sunt ideale pentru conservare.

Răzătoare de ghimbir

Un sfat de top este, dacă doriți să radați ghimbirul, folosiți o tulpină congelată. Acesta poate fi depozitat cu ușurință în congelator în folie alimentară sau într-o pungă de plastic până când este necesar. Acum tot ce trebuie să faceți este să răzuiți cantitatea de care aveți nevoie cu o răzătoare potrivită. Este posibil să folosiți o așa-numită micro-răzătoare pentru un finisaj răzuit fin! Așa cum recomandăm tăierea grătarului în direcția fibrelor pentru cele mai bune rezultate!