Cum se face lasagna

Ce nu e de placut? Cu straturi de foi de paste moi, dar ferme, carne tocată bine condimentată, un sos strălucitor de piper și toate acoperite cu arome de parmezan cremos și brânză, este unul dintre acei premiați din toate timpurile. Să spunem că, dacă Lasagne ar fi o trupă Rock, Rolling Stones le vin în minte pentru deceniile lor de datorie la fața cărbunelui a divertismentului de pe stadion!

Lasagne a servit în mod similar multe bucătării de familie de-a lungul anilor. S-ar putea să nu existe surprize mari, dar îți este garantată puțină „satisfacție” cu niște farfurii curate care să-ți dovedească eforturile!

Plan de acțiune de bază:

  1. Sosul cel mai important

Aici se află cea mai mare parte a aromei. Combinați carnea de vită, ceapa, ardeiul gras și toate lucrurile care creează un sos bogat de roșii.

  1. Faceți un sos bogat de brânză

Așadar, în timp ce într-o oală, lăsați sosul de carne să continue să se gătească, acum combinați ricotta, mozzarella și parmezanul pentru a obține cel mai bun sos de brânză.

  1. Gatiti foile de paste

În apă clocotită cu sare, gătiți foile de paste „al dente”, deoarece acestea vor fi coapte mai târziu.

Ingrediente:

  • Ulei de măsline extra virgin
  • 1 kilogram de carne de vită tocată
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapă medie
  • 1 ardei gras taiat cubulete, fie verde, fie rosu
  • 1 conserve de rosii tocate
  • 2 linguri de oregano proaspăt sau uscat
  • O jumătate de cană de pătrunjel tocat
  • 1 lingurita de otet de vin alb
  • 10 foi de paste lasagne
  • 1 kilogram de brânză ricotta
  • O jumătate de kilogram de mozzarella
  • Cantitate generoasă de brânză parmezan

Metodă:

  1. Fierbeți o oală de mărime medie cu apă pentru paste. Deoarece acest lucru poate dura 10 minute.
  2. Într-o tigaie mare se încălzește o picătură de ulei de măsline și apoi se rumenește carnea de vită tocată și se asezonează ușor
  3. Prăjiți ardeiul gras și ceapa până se înmoaie, apoi adăugați usturoiul.
  4. Combinați carnea de vită cu sosul de ardei și amestecați bine.

Acum transferați sosul de vită și ardei într-o oală de mărime medie și apoi adăugați roșii, oregano și condimente. Se lasa sa se combine, apoi se adauga un strop de otet de vin alb. Lăsați cel puțin 20 de minute să se gătească și reduceți lichidul până la o consistență plăcută de sos lipicios.

  1. Gătiți foile de paste lasagne, dar aveți grijă să nu le gătiți prea mult. Când sunt gătite, clătiți cu apă rece și stropiți cu puțin ulei de măsline. Pus deoparte.

Acum încălziți cuptorul la aproximativ 200 de grade și acum puteți asambla pastele, amestecul de carne de vită și sosul de brânză într-un vas de lasagna ceramică.

  1. Pune o ceașcă de sos de lasagna în vasul de lasagne pentru a acoperi confortabil fundul.
  2. Apoi adăugați aproximativ trei foi de paste peste sos și adăugați încă o cană de sos deasupra.
  3. Acum adăugați amestecul de brânză de Mozzarella și aproximativ jumătate din ricotta și o parte din parmezan.
  4. Aplicați al doilea strat de paste, repetați stratificarea și terminați cu un ultim strat minunat de brânză.

Gătit:

Acoperiți toate ingredientele acoperite cu folie de argint și coaceți la aproximativ 200 de grade C timp de 45 de minute. Dacă doriți un blat crocant și auriu, descoperiți-l în ultimele 10 minute pentru a permite acest lucru.

La final, lăsați lasagna să se răcească înainte de a o servi timp de 10 minute. Resturile se vor păstra la frigider până la 5 zile și sunt ușor de reîncălzit. Este foarte grozav servit alături de o salată verde cu frunze. Acesta poate fi congelat timp de aproximativ o lună. Apoi lăsați să se dezghețe și să se coacă conform instrucțiunilor.