Mâncăruri tradiționale din Orientul Mijlociu

Tendințele alimentare se schimbă mereu, dar a existat cu siguranță o creștere a interesului pentru toate lucrurile din bucătăria din Orientul Mijlociu în ultimii ani. Este un echilibru frumos de proaspăt și aromat care pare să definească mâncarea acestei regiuni. Dar, deoarece Orientul Mijlociu este o combinație atât de diversă, este dificil să oferiți un sondaj definitiv, dar încercați doar să oferiți câteva momente delicioase!

Manakeesh

Italia are pizza, dar lumea arabă are „Manakeesh”! Este o pâine rotundă care este coaptă cu carne măcinată, brânză, roșii și un amestec de ierburi cunoscut sub numele de „zaatar”. În Liban, acestea sunt alimente de bază pentru micul dejun și majoritatea oamenilor le vor plia în jumătate și le vor mânca ca un sandviș. Amestecul de plante Zaatar este o componentă cheie și constă de obicei din oregano, semințe de susan prăjite și sumac. Amestecul de ierburi este combinat cu ulei de ulei și apoi se întinde înainte de coacere într-un cuptor de cărămidă.

Foul Medames

Nu te lăsa descurajat de numele acestui fel de mâncare! Foul Medames este de fapt un mix fabulos libanez de fasole bogate minunate și chimen gătit cu ceapă, pătrunjel, lămâie, ulei de măsline și usturoi. Este undeva între o salată de fasole și o baie de fasole. Acesta este destul de frecvent consumat la micul dejun ca alternativă la ouă. De obicei, acesta este servit cu o parte frumoasă de legume proaspete și câteva măsline.

Tabouleh

Tabouleh, chiar și sunetul cuvântului este îmbietor, nu crezi? Dacă îți place pătrunjelul, atunci acesta este punctul culminant al acelei palete de arome. Acest lucru, ca atât de multe clasice, este în procesul de fabricare, deoarece ingredientele sunt atât de simple. Luați mult pătrunjel, roșii, ceapă, mentă și grâu bulgur și combinați-le și asezonați după gust. Unul dintre acele feluri de mâncare minunate care va varia întotdeauna și va purta marca producătorului pe el. Se condimentează cu sare, lămâie și ulei de măsline. Acesta este de origine siriană și libaneză.

Baba Ghanoush

Un alt deliciu din Orientul Mijlociu este Baba Ghanoush, care este similar cu celălalt clasic regional al humusului, doar și mai delicios! Luați vinete la grătar sau prăjite și scoateți carnea și combinați cu tahini, ulei de măsline, usturoi, suc de lămâie și sezon! Adăugarea de chimen duce această aromă la următorul nivel! Este grozav cu pâine pita și o salată.

Shish Tawook

Dacă îți place un fel de mâncare de pui, atunci de ce să nu iei în considerare Shish Tawook din Liban. Acesta este, în esență, totul despre marinarea pieptului fraged de pui în iaurt, usturoi și lămâie. Acesta este apoi frigaruit apoi gratar la perfectiune. Numele în sine provine din Turcia, deoarece Shish înseamnă frigărui și tawook înseamnă pui. Acesta este unul dintre acele feluri de mâncare care poate lua cu adevărat cantități generoase de usturoi în marinadă. Dacă doriți să urmați o rețetă pentru aceasta, lăsați cel puțin 4 ore pentru ca marinada să adauge cu adevărat un gust bogat.

Brânză Halloumi

Nu trebuie să trecem cu vederea formidabila brânză Halloumi la grătar, care este un contrast atât de mare cu toate acele feluri de mâncare cu carne care ne pot domina dietele. Este o brânză care se face în mod tradițional din lapte de capră sau de oaie și este făcută fără adaos de acid sau bacterii. Dacă sunteți după o opțiune vegetală foarte substanțială, nu căutați mai departe!

Knafeh

Pe o notă ceva mai dulce, Knafeh este un fel de mâncare obligatoriu! Acesta este făcut cu aluat filat și înmuiat într-un sirop uimitor numit „attar”. Corpul acestui desert nobil este un amestec de straturi de brânză, smântână, nuci de fistic și este foarte popular și reprezentativ pentru deserturile palestiniene. În limba arabă, numele Knafeh se referă la prăjitura de sfoară care conferă preparatului o personalitate foarte specială și se simte foarte diferit de un fel de mâncare dulce în stil occidental.