15 legume de iarnă care sunt foarte bune pentru tine

Există ceva aproape magic în gustul anumitor culturi de iarnă și în special al legumelor rădăcinoase care nu pot fi găsite în echivalentele lor de vară. Acest lucru este pentru un motiv întemeiat, deoarece anumite legume de iarnă stochează o cantitate mai mare de zaharuri naturale și astfel au un gust și mai bun în lunile mai reci. Este un alt motiv pentru a îmbrățișa gătitul de iarnă și ingredientele care fac acest lucru atât de special.

  1. Varze și regi! Ei bine, să spunem doar că familia cruciferelor, inclusiv kale și conopida, este demnă de un banchet regal. Dacă este vorba despre nutriție, atunci varza este foarte bogată atât în vitamina C, cât și în K. Este o legumă grozavă, deoarece poate fi încorporată cu ușurință în multe feluri de mâncare și aroma sa nu copleșește. Varza este, de asemenea, excelentă crudă și este grozavă doar cu puțin sos ușor.
  2. Butternut Squash sau oricare dintre dovleceii de iarnă fac o schimbare atât de plăcută față de arsenalul nostru tipic de legume de iarnă. Sunt foarte ușor de găsit și toate au acele tonuri unice de pământ, unt și dulci, care fac pentru unele mese foarte satisfăcătoare pe tot parcursul sezonului rece. Toate aceste tărtăcuțe conțin o doză foarte sănătoasă de carotenoizi, potasiu și importanta Vitamină A!
  3. Radicchio este una dintre acele legume intens amare și condimentate care deseori pot împărți camera. Este un membru al familiei cicoare și, dacă este îmbrăcat într-o salată mixtă, oferă un adevărat pumn. Are un aspect minunat și conține o mulțime de lucruri bune, inclusiv magneziu, potasiu și vitaminele C și K!
  4. Conopida veche bună este, de fapt, o cruciferă înflorită asemănătoare cu broccoli. Uitați de brânză de conopidă, dar încercați o friptură de conopidă pentru ceva interesant și diferit. Favorurile fabuloase de pământ sunt, de asemenea, îmbunătățite cu beneficiile pentru sănătate ale fitonutrienților, vitamina B și multe fibre.
  5. Napul este uneori trecut cu vederea, dar ar trebui folosit mai des. Într-un piure de napi bine condimentat sau într-un gratinat cu brânză, această legumă nu este doar benefică pentru nevoile noastre nutriționale, ci și foarte aromată. De asemenea, este bogat în folați și glucozamine!
  6. Prazul este minunat în această perioadă a anului și, cu aroma lor delicată, ar trebui să fie încorporat mai des în rețetele și meniurile noastre de iarnă. Conțin un compus vegetal antiinflamator care poate aduce beneficii ochilor, pielii și sistemului imunitar.
  7. Rutabaga care arată puțin ca un nap este o legume de iarnă cu rădăcină cruciferă adesea trecută cu vederea și neglijată. Acestea au un vârf în aromă când vremea scade și conțin, de asemenea, potasiu, care este bun pentru menținerea tensiunii arteriale.
  8. Broccoli este o altă legumă de iarnă care beneficiază de vremea rece devenind în mod natural mai dulce și mai gustoasă. A fost descris ca fiind unul dintre „alimentele minune”, deoarece conține vitamine și antioxidanți despre care s-a dovedit că ajută la combaterea cancerului și a altor tipuri de inflamație.
  9. Unul dintre clasici, smogul elvețian are o aromă dulce dulce și are un conținut foarte scăzut de calorii. Acest favorit cândva alocat a revenit cu adevărat în ultimii ani și din motive foarte întemeiate.
  10. Morcovii sunt cei mai buni atunci când sunt cultivați în sol și o modalitate foarte bună de a vedea acest lucru este că, dacă sunt cultivați în mod tradițional, vor avea capete frumoase și lungi. Alte moduri mai comerciale de creștere produc un capăt rotunjit. Sunt pline de aromă și cantități adecvate de vitamina A și minerale.
  11. O varză de Bruxelles, după cum se spune, nu este doar de Crăciun! Chiar și așa, aceste mici legume crucifere arată ca niște micro-varze de aproape și oferă un pumn și pe partea nutrițională.
  12. Verdele de gură fac parte din aceeași familie ca varza și varza. Acesta este un element foarte important în gătitul sudic din SUA. Sunt o legumă minunată cu frunze verzi, bogate în calciu, vitamina C și K.
  13. Păstârnacul este una dintre acele rădăcinoase clasice care se prăjesc foarte bine și au un gust grozav alături de alte legume similare. De asemenea, sunt o componentă excelentă a curryului thailandez. Sunt o sursă excelentă de vitamine C, B și E.
  14. Kale are o structură frunzoasă frumoasă, care poate fi cultivată pe tot parcursul anului, dar este cea mai bună iarna. Este o alternativă excelentă la varză și are un profil de aromă distinct. Acesta este super sănătos și conține vitaminele A, K, B6 și C!
  15. Ridichea are o culoare roșiatică atât de excelentă și, tocmai din acest motiv, poate face o salată de iarnă ceva extraordinar. Bonusul absolut este că beneficiază și de aprovizionarea cu vitaminele B și C.