Mâncăruri tradiționale din America de Sud

La fel ca multe alimente preferate din lume, bucătăria sud-americană are arome și tradiții unice pe care oricine serios să mănânce trebuie să le guste la un moment dat. Mâncarea sud-americană cuprinde multe țări, inclusiv deliciile din Peru, Chile, Uruguay și Argentina. Toate aceste țări au niște mâncăruri tradiționale minunate, iar aici nu putem decât să atingem suprafața acestor mâncăruri și rețete vechi de secole. Alături de muzica potrivită și paharul de vin bine ales, aceste alimente te pot transporta departe de aromele și formalitățile europene!

Delicii braziliene

Brazilia are multe de oferit lumii cu multe fructe minunate și produse alimentare. Unul dintre felurile pe care mulți gurmanzi vi le-ar sugera să le încercați este Fijoada, delicios de sățioasă! Acesta este un fel de mâncare denumit adesea felul de mâncare național al Braziliei, iar numele provine de la cuvântul portughez pentru fasole – „Feijao”. Această sărbătoare a unei mese este o combinație de carne de porc și fasole care este gătită încet ca o tocană. În lateral, se servește de obicei cu orez, kale mărunțită și se termină cu „Farofa”, o făină de manioc prăjită.

Elementul principal al cărnii de porc este gătit împreună cu fasolea neagră, care este originară din Brazilia. Este o necesitate, așa că o excursie în Brazilia nu ar fi completă fără a încerca acest fel de mâncare consistent și greu.

Explorarea fructelor de mare în Chile

În Chile, merită să încercați fantasticul pește „Reineta”. Țara este cea mai lungă din lume și este definită geografic de Munții Anzi și Oceanul Pacific. Deoarece coasta se întinde de la tropice până la vârful sudic înghețat, există o aprovizionare uriașă de fructe de mare. Reineta este un fel de mâncare genial la grătar. Este un pește destul de ferm cu carne, ceea ce înseamnă că poate fi servit în multe moduri diferite. Acest pește minunat de blând și de fulgi este unul care nu trebuie ratat.

Carne de vită argentiniană și uruguayană

În Argentina și în unele părți ale Uruguayului, carnea de vită este una dintre cele mai celebrate din lume. Mușcăturile esențiale din regiune nu sunt surprinzător de cărnoase! Cele mai standard comenzi din Argentina sunt „Lomo” – un file de vită, „Bife de Chorizo” care este friptura de crupă sau chiar „Ojo de Bife”, dacă vă plac coaste scurte. În Uruguay, încercați niște „Pulpon” delicios, care este interpretarea lor pe o friptură de crup. Aceste bucăți bogate în proteine sunt servite cel mai adesea în fantasticele Grill și Steak Houses care ar trebui să fie pe lista de verificare a tuturor gastronauților buni!

Plăcintele sunt întotdeauna minunate, iar Argentina este renumită pentru empanada delicioase. Aceasta este una dintre acele gustări clasice populare îndrăgite de toți și servite de la tarabe stradale din toată țara. Deși empanadas sunt disponibile în toată America de Sud, ele sunt remarcabile în Argentina. Acestea sunt plăcinte aluoase care sunt prăjite sau coapte. Umpluturile tipice pot fi carne de vită, cartofi, ceapă verde și ouă. O parte grozavă de care trebuie să aveți în vedere este preparatul roșu de salsa picant din provincia Salta.

Mănâncă orez în Peru

Junglea amazoniană este reprezentată de preparatul rafinat peruan de „Juane”. Acesta este un fel de mâncare picant de orez cu pui, condimente, ouă fierte și măsline negre. Ingredientele gustoase se servesc invelind totul in frunze de 'Bijao', din jungla, care sunt apoi fierte in vase de lut. Deoarece Peru are o cantitate atât de mare de junglă Amazon, aceasta este o modalitate excelentă de a experimenta această aromă regională foarte specială.

Un alt fel de mâncare clasic din Peru este deliciosul „Ceviche”. Este făcut din cinci ingrediente cheie din „Aji”, ardeiul iute nativ din Peru, sare, ceapă roșie, suc de lime și pește sau fructe de mare. Marinada este atât de acidă încât transformă peștele făcându-l opac și ferm la mușcătură. Marinada în sine este cunoscută sub numele de „Leche de Tigre” – laptele de tigru!

Un ultim clasic tradițional trebuie să fie carnea de llama, care este de obicei gătită lent într-o tocană cu morcovi și „papas andinas”, cartoful originar din Peru. Mâncărurile de lamă poartă diferite nume, dar una dintre cele mai comune este „Cazuela de Llama”. Este bogat în proteine și sărac în grăsimi. Acesta este cu siguranță un preparat regional care merită încercat!