Alimente care nu se vor stinge niciodată

Când facem cumpărături pentru mâncare, suntem cu toții obișnuiți să ne uităm la datele de „limitare” și de „limitare”. Cu toate acestea, unii oameni nu realizează că există multe alimente care pur și simplu nu se vor stinge dacă sunt depozitate corespunzător.

Aici puteți arunca o privire la unele alimente comune care vor rezista ani de zile în dulapul dumneavoastră. Merită întotdeauna să păstrați pe unele dintre ele, pentru că astfel puteți fi sigur că aveți ceva de mâncare.

Miere

În timp ce mierea se poate schimba la o consistență mai cristalină în timp, nu va deveni niciodată necomestabilă. Acest lucru se datorează faptului că mierea este doar aproximativ 17% apă, ceea ce nu este suficient pentru a permite bacteriilor sau ciupercilor să înflorească. De fapt, mierea chiar va deshidrata bacteriile. Dacă mierea ta cristalizează, poți trece recipientul sub apă fierbinte pentru câteva minute. Acest lucru va înmuia mierea fără a-i schimba gustul.

Zahăr

Dacă vă puneți zahărul într-un recipient ermetic ferit de lumină și căldură, atunci acesta poate fi păstrat pe termen nelimitat. Acest lucru este valabil atât pentru zahărul alb, cât și pentru zahărul brun. Zahărul este foarte inospitalier pentru bacterii, ceea ce înseamnă că atunci când este depozitat corespunzător, va rămâne în siguranță pentru a fi mâncat. Cu toate acestea, dacă umezeala intră, atunci poate deveni tare și poate permite bacteriilor să se dezvolte. Dacă doriți să păstrați zahăr pentru o perioadă lungă de timp, poate merită să investiți într-un recipient care se etanșează în vid.

Orez alb

Dacă depozitați orezul alb într-un recipient ermetic, atunci va rămâne comestibil pentru totdeauna. Cu toate acestea, nu același lucru este valabil și pentru orezul brun, deoarece are un conținut mai mare de ulei.

Sare

Oamenii păstrează alimentele cu sare de mii de ani. Sarea este excelentă la deshidratarea lucrurilor, inclusiv a bacteriilor, așa că dacă este depozitată corespunzător, atunci nu există niciun motiv pentru care sarea ar trebui să dispară. Cu toate acestea, dacă utilizați sare care este fortificată sau are ingrediente adăugate, cum ar fi iodul, atunci se va stinge în cele din urmă (va dura încă mulți ani).

Amidon de porumb

Amidonul de porumb este un alt ingredient care, atunci când este depozitat corespunzător, într-un recipient etanș și ferit de lumină și căldură, va rămâne utilizabil pentru totdeauna.

Oţet

Datorită acidității ridicate a oțetului, majoritatea oțetului vor rămâne utilizabile pentru totdeauna. Otetul este folosit si pentru conservarea altor alimente. Dacă depozitați corect oțetul alb, atunci acesta nu se va schimba în timp. Cu toate acestea, unele oțete, cum ar fi vinul sau oțetul de cidru de mere, își pot schimba culoarea și aspectul. Cu toate acestea, conform Institutului de Oțet, aceste modificări sunt pur estetice.

Extract pur de vanilie

Extractul pur de vanilie are un conținut de alcool de aproximativ 40%. Alcoolul este un conservant excelent, astfel încât o sticlă de extract pur de vanilie va rămâne utilizabilă ani și ani. Imitația de vanilie conține și alcool, dar are și alte ingrediente care îi vor scurta termenul de valabilitate.

Sirop din esență de arțar

O sticlă nedeschisă de sirop de arțar va rămâne utilizabilă pe termen nelimitat. Cu toate acestea, odată ce a fost deschis, trebuie să fie depozitat corespunzător. Trebuie pus într-un recipient ermetic la frigider. Când este depozitat în acest fel, va dura ani de zile.

Sos de soia

Sosul de soia are un nivel extrem de ridicat de sare, așa că atâta timp cât sosul de soia este sigilat corespunzător și depozitat într-un loc întunecat, nu ar trebui să se stingă niciodată.

Cuburi de bulion

Cuburile de bulion sunt un alt produs alimentar cu un conținut ridicat de sare. Cuburile nu se vor stinge niciodată, așa că atâta timp cât le aveți în dulap, veți putea întotdeauna să faceți un bulion simplu.

Fasole uscata

Fasolea uscată este o sursă fantastică de proteine, fibre, vitamine și antioxidanți. Ca atare, sunt un aliment excelent de păstrat în stoc în orice moment. În plus, vor rezista la nesfârșit atunci când sunt depozitate într-un loc răcoros și uscat.

Acest lucru a fost pus la încercare în 2005 de Universitatea Brigham Young. A fost efectuat un studiu care a servit fasole pinto cu vârsta de până la 32 de ani unui grup de 58 de persoane. Dintre cei care au participat, aproximativ 80% au spus că vor mânca chiar și cea mai veche fasole ca parte a dietei lor obișnuite.

Lapte praf

Dacă depozitați laptele praf într-un recipient ermetic, acesta va rămâne utilizabil între 2 și 10 ani de la data limită. Dacă este depozitat într-un loc sub 60F, atunci va dura și mai mult și dacă îl puneți în congelator, va dura la nesfârșit. Deși nu este un înlocuitor perfect pentru laptele proaspăt, este întotdeauna bine să îl aveți pentru situații de urgență.

Floricele de porumb

Dacă cumpărați floricele de porumb pentru microunde, acestea vor expira în cele din urmă. Cu toate acestea, sâmburii liberi pot dura zeci de ani. Acestea trebuie păstrate într-un loc răcoros și uscat, într-un recipient ermetic și folosite pentru a face floricele de porumb în orice moment.

Există mult mai multe alimente care au o durată de valabilitate extrem de lungă. În general, orice are un conținut ridicat de sare, zahăr, oțet sau alcool, va rezista ani de zile fără să se deterioreze.