Mâncăruri tradiționale din America Latină

Mâncarea din America Latină are un gust bogat, plin de culoare și reprezintă istoria și cultura dintr-o gamă largă de regiuni și influențe. Desigur, este greu de definit exact ce se înțelege prin mâncare din America Latină, deoarece cuprinde America de Sud, America Centrală și Mexic. În esență, vorbim despre bucătăria popoarelor vorbitoare de spaniolă, care, dacă vă place să încercați mâncăruri delicioase și clasice, este o necesitate absolută. Indiferent dacă îți place porumb, salsa sau cafea, bucătăria latină are totul!

Arepa – Clasicul precolombian

Un aliment de bază în America Latină este porumbul, un cereale care a servit oamenii din regiune de peste 10.000 de ani! „Arepa” merită cu adevărat încercat și arată un pic ca o clătită rotundă mică. Arepa este pre-colombian; este produs din făină de porumb și este foarte adaptabil deoarece poate fi gătit în numeroase moduri diferite. Cel mai obișnuit mod de a avea arepas este umplut cu unt și brânză și apoi copt. Uneori pot fi prăjite și servite cu brânză rasă și un ou prăjit. Acesta poate fi găsit în toată America de Sud și poate fi mâncat cu toppinguri regionale precum creveți, carne și Guacamole. Un exemplu incredibil este „Arepa de pabellon” venezuală servită cu pătlagină prăjită, fasole neagră și carne de vită la fiert.

Pupusa – Pâine cu mălai

Un alt clasic latin este Pupusa, o pâine plată din El Salvidor și Honduras. Acestea sunt similare cu arepa columbiană, dar în general sunt făcute din făină de porumb. Frumusețea acestui tip de pâine este că poate fi făcută proaspătă și umplută cu tot felul de specialități locale, cum ar fi carnea, peștele și fasolea. Un alt exemplu al importanței folosirii porumbului sau porumbului este tortilla și tacos-ul care au devenit sinonime cu Mexic. Făcută mai întâi de azteci, tortilla este o parte esențială a alimentației de zi cu zi. Este o pâine subțire, rotundă, care poate ține orice dorește bucătarului, cum ar fi friptura de porc, ardei iute și smântână.

Salsa – Un dans al condimentului

Unul dintre lucrurile grozave despre mâncarea latină este felul în care poți doar să adaugi la ceea ce ai. Salsa este garnitura preferată de mulți; cu combinația sa de roșii proaspete, coriandru și lime este aproape o masă în sine. Acest condiment excelent poate varia de la roșie roșie și chilli „Pico de Gallo” până la Salsa Verde verde făcută din tomate și ardei verzi. Desigur, chipsurile tortilla și o salsa bună sunt una dintre marile delicii ale mâncării stradale.

Guacamole – Un produs de bază mexican

Orice comentariu despre mâncarea mexicană nu ar fi complet fără mențiunea Guacamole. Acest condiment minunat este făcut din avocado, coriandru, suc de lămâie și ceapă. În Mexic, este omniprezent, de la tarabe stradale până la restaurante rafinate. Acesta poate fi savurat ca o baie sau ca o salată și complimentează majoritatea cărnurilor și merge bine într-un tacos. Lucrul grozav la acest fel de mâncare verde epic este că nu numai că are un gust grozav, dar conține și câteva vitamine și minerale.

Mâncăruri de neratat cu orez

Orezul mexican este un alt clasic latin de gătit sau de bucurat în călătoriile tale. Mulți oameni confundă acest fel de mâncare cu orezul spaniol, dar acesta se caracterizează prin culoarea sa portocalie frumoasă de la roșii. Magia preparatului este că orezul este gătit într-un bulion bogat și bine condimentat și condimentat. În Brazilia, un alt trebuie mâncat este „Galinhada”, în esență pui cu șofran și orez. Acest fel de mâncare special de orez are o culoare minunată datorită șofranului și își are originea odată cu sosirea portughezilor în Brazilia în secolul al XVI-lea. Numele în sine provine din portughezul „galinha” care înseamnă pui.

Empanadas pentru gustare

În Cornwall, Anglia, au Cornish Pasty, dar în țările din America Latină, Argentina și Chile, oferă lumii Empanadas. O recomandare excelentă ar fi delicioasele Empanadas de Pino, care conține carne fragedă de vită, ouă fierte tari, stafide și câteva măsline. Acesta este o mâncare obligatorie pentru oricine călătorește prin regiune! Ei provin din nord-vestul Spaniei din Galicia. În Argentina, sunt o gustare foarte apreciată și pot conține un amestec de cartofi, ardei și ardei iute.

Si pentru desert…

În cele din urmă, după toate aceste minunate sugestii sărate din America Latină, este nevoie de ceva dulce. Churros este o gogoașă lungă și subțire preparată pe stradă și servită la carnavale și alte sărbători naționale. Churro este originar din Madrid și este un mic dejun grozav cu o cafe con leche. Aceasta se face și mai gustoasă cu un strop de zahăr și scorțișoară deasupra.