Idei de meniuri din noiembrie pentru mese fine

Toamna este la noi, iar pentru majoritatea bucătărilor, este o provocare să treacă de la tot ceea ce a oferit vara în ceea ce privește ingredientele proaspete și mesele fine. Așadar, indiferent dacă sunteți un iubitor de friptură de dovleac sau de tocat varza într-o salată de nuci, sperăm că acest ghid vă va inspira cu câteva clasice de sezon.

Când frunzele cad și oferă o gamă incredibilă de maro, ocru și galben de toamnă, putem încerca să transpunem acest lucru într-o farfurie delicioasă pentru familie. Așadar, ieșiți în păduri sau bucurați-vă de aer răcoros în grădină și lăsați-vă imaginația să se dezlănțuie cu unele dintre minunatele alimente de sezon oferite.

Desigur, toamna, vedem ciuperci încolțite în păduri și peisajul rural din jur. Oricine a călătorit vreodată în Italia la sfârșitul verii poate să fi mâncat un risotto cu gust de pământ. Desigur, nu uitați să vă aprovizionați cu orez risotto decent, fie că este un arborio sau carnaroli, orezul preferat al multor bucătari!

Adevărul este că orezul risotto de calitate este cheia acestui favorit al toamnei. Ceea ce face special acest tip de orez este capacitatea sa de a absorbi toate aromele de sezon și de a elibera amidonul natural pentru a face felul tău de mâncare cremos și ușor de îngroșat.

Risottoul clasic poate lua cu adevărat toate culorile toamnei cu portocaliu, maro, galben și roșu.

Cu dovleac sau altetipuri de dovleac, ne putem bucura de nuante calde de portocala in bucatarie si de arome care se combina in mod natural cu usturoiul, ghimbirul si turmeric. Desigur, un dovleac de sezon poate fi folosit și pentru a face o plăcintă de dovleac dulce delicioasă, care oferă ocazia de a ne răsfăța cu adevărat farfuriile cu nucșoară picant, scorțișoară și cuișoare. Sau, ce mai bun decât să ai un castron cu supă de dovleac picantă aburindă care te așteaptă atunci când nopțile se apropie și zilele se scurtează.

Dacă vrei nuanțe bogate de maro, atunci ar fi bine să te apuci de cules de ciuperci! De înțeles, cei mai mulți dintre noi nu au întotdeauna suficient timp pentru a merge în pădure, așa că verificați piața locală pentru ciuperci maro baby Bella, shiitake, cremini sau ciuperci stridii pentru a le adăuga la risottourile cremoase. Pentru a încheia o farfurie de risotto cremos, de ce să nu adăugați un praf de boia afumată pentru a adăuga această armonie de nuanțe și culori de toamnă.

Dacă este galben, inima ta culinară dorește, atunci ia niște porumb dulci de sfârșit de vară și răsfăț cu niște unt proaspăt sărat.

Într-o zi friguroasă de toamnă, ce mai bun decât să gătești o oală de supă de porumb dulce cu poate un strop de ardei iute pentru a adăuga un picior frumos în farfuriile tale?

Pentru a compensa toate aceste culori, să sărbătorim și cu toate legumele brassica pe care le putem folosi, care includ broccoli, varza și varza de Bruxelles. Ele pot inspira bucătarul din noi și pot avea ca rezultat mâncăruri aromate pentru toată familia. Indiferent dacă adăugați slănină la varza de Bruxelles sau prăjiți broccoli la perfecțiune, este un moment grozav pentru a folosi aceste tipuri de legume.

Chiar și varza umilă se poate transforma într-o sărbătoare de toamnă cu adaos de câteva alune de pădure sau câteva felii de mere proaspete Granny smith pentru a face o salată de varză cerească. Da, un măr pe zi ține medicul departe, mai ales când poți alege dintr-o gamă atât de largă de mere în magazinele tale locale.

Așadar, profită de merele din piață și nu uita de bucuriile unei plăcinte cu mere de casă. Acest fel de mâncare este greu de învins pentru un răsfăț de familie și nu vă abțineți de la scorțișoară. Adăugarea de scorțișoară la o plăcintă cu mere oferă plăcintei acel sentiment de mâncare confortabilă.

Cel mai bun sfat al nostru este pur și simplu să vă bucurați de ce este mai bun din bucătăria de toamnă și să cumpărați fructe și legume de sezon. Este surprinzător câte feluri de mâncare și rețete sunt de savurat în această perioadă a anului. Mulți oameni sunt triști când se termină vara, dar, la fel ca muzica lui Vivaldi, ar trebui să sărbătorim când cad frunzele și să ne răsfățăm papilele gustative în această perioadă magică a anului!