Cum să faci paste vegane

Pastele vegane sunt produse în Italia de generații. Majoritatea tipurilor de paste de casă sunt făcute în mod tradițional folosind făină „00” și ouă. Cu toate acestea, multe forme de paste sunt create folosind „aluat alb”, cunoscut și sub numele de paste bianca, care se prepară doar din făină și apă.

Aceste forme de paste sunt adesea din sudul Italiei, unde producătorii au fost forțați să fie creativi din cauza accesului limitat la ingrediente mai scumpe, cum ar fi ouăle. Pasta bianca este încă o opțiune preferată în sudul Italiei astăzi, deoarece climatul mai cald al regiunii este cel mai potrivit pentru un aluat mai ușor. Aici vă vom ghida printr-un proces simplu de a face paste vegane acasă.

Cum să faci paste vegane acasă

Aluatul de paste se face în mod tradițional cu diverse amestecuri de făină, apă, ulei de măsline, precum și ouă; Aluatul de paste vegan este o variantă a clasicului italian care omite oul. Majoritatea pastelor uscate la cutie disponibile în supermarketuri sunt vegetariene, dar a face aluat de paste de casă fără ouă este extrem de ușor.

Atât variantele făcute manual, cât și cele cumpărate din magazin folosesc gris. Acest lucru se datorează conținutului său ridicat de gluten, care ajută la crearea proprietăților elastice în paste. Prin urmare, pastele fără ouă nu ar fi nici fără gluten și nici potrivite pentru cei cu alergii specifice. Făinurile fără gluten, precum grâul integral, pot fi folosite pentru a face paste, incluzând 2 linguri de gumă guar pentru a înlocui elasticitatea oferită de făina de gris.

Ingrediente

  • 200 g gris măcinat sau făină dur
  • Sare 1 lingurita
  • 1 lingurita ulei de masline

Echipament necesar

  • Placa de lemn
  • Furculiţă
  • Vâslă de gnocchi

Etape de pregătire

Întregul proces poate fi împărțit în părți mai mici, începând cu setarea făinii și până la gătirea pastelor. Iată cum să faci paste vegane pas cu pas.

Setarea Făinii

  • Puneți făina pe masa de tăiat sau într-un castron. Se amestecă sarea.
  • Faceți o fântână în centrul făinii și turnați apă și ulei de măsline.
  • Începeți prin a integra ingredientele umede în făină cu o furculiță până când obțineți un amestec bine combinat.

Framantarea aluatului si realizarea foilor

  • Transferați aluatul de paste pe o masă ușor înfăinată și frământați timp de aproximativ zece minute, sau până când este omogen și elastic. Dacă începe să se simtă prea uscat, mai adăugați puțină apă.
  • Acoperiți aluatul cu un prosop umed sau o cârpă de muselină și lăsați deoparte. Pune-l la frigider pentru 30 de minute pentru a permite formarea glutenului.
  • Împărțiți aluatul în jumătăți. Este mai ușor să o implementezi în etape. Întindeți aluatul și îndoiți-l în straturi subțiri cu un sucitor. Stropiți ușor cu făină în timp ce rulați aluatul pentru a nu se lipi.
  • Acum pastele trebuie tăiate. În primul rând, decideți asupra structurii pe care o doriți. Pur și simplu rulați foaia de paste și tăiați-o cu un cuțit atât de subțire sau gros după cum doriți.

Transformarea pastelor în formele tale alese

Următorii pași sunt modul în care îți vei transforma pastele în formele preferate. Iată câteva dintre formele perfecte pentru pastele vegane și care se potrivesc bine cu sosurile tale preferate.

Orecchiette

Forma orecchiette este inspirată de numele „urechi mici”. Aceste paste sunt din regiunea Puglia din sudul Italiei. Este un fel de mâncare tradițional Pugliese servit cu un sos de usturoi, hamsii și fulgi de chili.

  • Tăiați o parte din aluat și rulați-l într-o formă de slănină lungă de aproximativ 1 cm în diametru pentru a face aceste urechi.
  • Împărțiți bustenul în părți de aproximativ 1 cm lățime.
  • Apăsați capătul plat al unui cuțit cu tăiș drept în jos pe aluat și trageți-l spre tine, după ce aluatul se îndoaie peste cuțit. Cu mișcarea cuțitului, pastele ar trebui inevitabil să se întoarcă spre exterior.

Trofie

Trofie provine din regiunea italiană Liguria și este servit în mod tradițional cu ierburi proaspete și pesto. Se crede că Trofie este derivat din cuvântul ligurian strufuggia, care înseamnă „a freca”. Procedura de tamponare a aluatului pe placa de lemn pentru a genera învârtirile unice ale acestei forme.

  • Pentru a face trofie, împărțiți o bucată de aluat și rulați-o într-o formă de slănină subțire de aproximativ 5 mm grosime.
  • Faceți bucăți de aluat de 2-3 cm. Apoi, folosind palma, rulează rapid fiecare bucată departe de tine în direcție diagonală pe o placă de lemn.
  • Trofie ar trebui să înceapă în centrul palmei și să se întindă spre exterior.

Strascinati

Numele strascinati provine de la cuvântul italian strascinare, care înseamnă „a trage”, și a fost influențat de procedura de tragere a bucăților de aluat deasupra unui cuțit pentru a-l modela. Aceste paste au o formă distinctă de frunze și sunt adesea văzute în Basilicata din sudul Italiei. De obicei, acest fel de mâncare este preparat din ulei de măsline, untură, busuioc și usturoi.

Gătitul pastele

Durează doar câteva minute pentru a vă pregăti pastele vegane proaspete. Pur și simplu aduceți apă la fiert cu sare, apoi adăugați pastele și fierbeți aproximativ 2-3 minute. Cand pastele se ridica la suprafata tavii si sunt perfect moi, sunt gata. Dacă aveți tendința de a prefera pastele mai moi, pur și simplu gătiți încă un minut sau două.

Servirea pastelor

Odată ce pastele sunt gata, puteți alege să le serviți cum doriți, cu un sos delicios, o salată simplă sau orice altceva. Dacă sunteți în căutarea unei mese de paste vegane super ușoare, puteți arunca pastele în niște fistic pesto sau pesto din frunze de morcov, împreună cu o mulțime de legume sotate, cum ar fi spanacul și roșii cherry.

Unii merg să adauge pastele la puțin ulei de măsline și ierburi proaspete, împreună cu o mână de legume pentru a pregăti o salată bogată de paste pentru micul dejun sau brunch.

Depozitarea pastelor

Pastele proaspete se îngheață extrem de bine. Pur și simplu puneți-l într-un recipient sigilat și îl puteți congela până la 2 luni. Dacă ați făcut un lot mare, puteți împărți pastele în „cuiburi” specifice pentru a le apuca și a le folosi după cum este necesar. Nu este nevoie să vă decongelați pastele atunci când le gătiți din congelate. Pur și simplu puneți-l în apă clocotită cu sare timp de 3-5 minute sau până când se înmoaie.