Cum se prepară sushi

Nu contează dacă bei sushi cu prietenii vechi sau cu membrii familiei; să-ți faci propriul sushi acasă este o opțiune mult mai rentabilă decât să-l comanzi la un restaurant. A face sushi acasă este simplu și distractiv; poți crea rulada ideală incluzând toate ingredientele tale preferate și nu durează deloc.

Un ghid pentru prepararea rulourilor de sushi

Doar câteva componente, inclusiv carne de fructe de mare, cum ar fi crabul sau creveții, fâșii de avocado și castraveți tăiați subțiri, sunt necesare pentru a face rulouri California. Veți avea nevoie și de orez sushi și fâșii de nori cu alge marine. Puteți da pulpei de crab o textură mai cremoasă combinând-o cu niște maioneză.

Puteți adăuga castraveți tăiați felii sau morcovi și ton la lista esențială de ingrediente preferate. Amintiți-vă că atunci când faceți sushi, nu îl puteți face cu niciun fel de orez vechi. În mod ideal, ar trebui să fie făcut cu Japonica, care este produsă în principal în Japonia și în unele regiuni din California și Italia. Când faceți orez pentru sushi făcut manual, doriți să încercați să obțineți orez pufos, care este doar puțin lipicios, dar nu prea lipicios.

Veți avea nevoie de câteva instrumente importante pentru a pregăti sushi:

  • Makisu - Un covor de rulare din bambus sau plastic
  • Cuțit ascuțit
  • Folie de plastic

Pași pentru a face un rulou de sushi din California

Iată cea mai comună metodă de a rula sushi maki, care se referă la orice sushi rulat. Orezul sushi poate fi rulat deasupra benzii de alge marine sau foaia de nori poate fi răsturnată, astfel încât orezul să fie expus pe exteriorul ruloului după ce este finalizat.

  1. Poziționați covorașul de bambus rulant pe o placă de tocat cu benzile de bambus curgând orizontal spre dvs. Dacă nu aveți încă un covoraș de bambus, puteți cumpăra unul foarte ieftin. Ar trebui să așezați o bucată de folie de plastic deasupra covorașului de bambus. După aceea, așezați o foaie de nori, sau o jumătate de foaie, deasupra învelișului.
  2. Deasupra nori, luați o lingură de orez sushi și întindeți-o uniform peste tot. Evitați utilizarea unei cantități excesive de orez. Cu practică, puteți învăța să măsurați cât de mult orez este necesar. Vom pune aproximativ o cană de orez peste fiecare foaie completă de alge marine uscate și vom lăsa un spațiu mic în partea superioară a nori, astfel încât să puteți sigila rulada. Udați-vă vârfurile degetelor în prealabil pentru a evita să se lipească degetele atunci când întindeți orezul pentru sushi.
  3. Asezati legumele taiate subtiri la alegere in mijlocul foii de alge uscate acoperite cu orez. Ai grijă să nu-l împachetezi prea mult. Pur și simplu răsturnați-l și poziționați-l astfel încât partea orientată spre orez să fie în jos pe covorașul de bambus, dacă doriți ca orezul să fie pe exteriorul ruloului pe care îl formați. După aceea, așezați restul ingredientelor deasupra foii de alge uscate după preferințe.
  4. Ridicați ușor fundul covorașului pentru a forma forma, aplicați o presiune și formați-le într-un tub.
  5. Continuați să rulați până când aproximativ un inch din alge marine uscate sunt expuse în partea de sus. Folosiți o picătură sau două de apă rece pentru a închide marginile. Pentru a-i oferi mai multă structură, strângeți covorașul în jurul rolei până când totul este la același nivel de etanșeitate. Aveți grijă să nu aplicați atât de multă presiune încât ingredientele să fie strivite sau să înceapă să se scurgă pe marginile recipientului.
  6. Așezați rulada de sushi pe o masă de tăiat. Puteți folosi cuțitul pentru a-l tăia la dimensiunea potrivită. De fiecare dată când creați o felie, umeziți cuțitul cu puțină apă, astfel încât să puteți obține o tăietură curată. Puteți face până la șase bucăți de sushi din fiecare rolă.
  7. Aranjați bucățile de sushi îngrijite și ordonate pe tăvi sau farfurii de sushi. Vă puteți bucura de acest fel de mâncare cu niște wasabi, ghimbir murat, sos de soia și, dacă preferați, puțin daikon ras.

O varietate de rețete pentru rulouri de sushi

Acum că știți cum să vă creați propriul sushi acasă, puteți încerca oricare dintre următoarele acasa cu ușurință doar variind câteva dintre ingrediente.

  • Temaki
  • Alaska Roll
  • Rulo de California picant
  • Rula de sushi cu somon afumat
  • Rolul Dragonului

Întrebări despre gătit sushi

Există vreo modalitate de a păstra sushi peste noapte?

Acest lucru nu este ceva pe care îl încurajăm să facem, deoarece cu cât păstrați mai mult peștele proaspăt, cu atât este mai mare șansa de dezvoltare a bacteriilor. Dacă simțiți că vă săturați, dar mai rămân ingrediente, poate doriți să mâncați restul de pește, tăiat subțire în stil sashimi, deoarece pentru mulți, peștele este cel mai important ingredient.

În plus, orezul care a fost refrigerat devine fragil și uscat și nu se reîncălzește foarte bine; din aceste motive, sushi este ceva ce ar trebui consumat imediat ce este produs.

Există vreo modalitate de a pregăti sushi fără a folosi pește?

Da, este posibil să devii vegan pe sushi. Puteți folosi avocado, castraveți și mango. Toate sunt alegeri excelente pentru alternativele de pește.