Alimente de sezon din decembrie și cum să le gătești

Legumele de iarnă sunt inspiratoare, iar când zilele devin mai scurte, este un moment grozav să-ți îmbraci șorțurile și să gătești cele mai bune produse de sezon! Mai poartă cineva șorțuri?

Oricum, ce zici să adaugi niște găluște de modă veche la o supă de legume cu rădăcină de iarnă? Combinați toți morcovii proaspeți, suedeza, napii și țelina-rac pentru a face o supă copioasă și sănătoasă. Găluștele adaugă o notă de casă foarte plăcută acestui tip de găluțe de sezon. Găluștele folosesc carne de vită sau chiar o suif vegetariană, dacă preferi, și făină auto-crescătoare. Acesta este un adevărat clasic britanic.

Când piețele de legume sunt pline de praz, ce mai bine decât să faci niște aluat cu crustă scurtă și o cantitate generoasă de praz pentru a face o tartă franțuzească cu praz. Aceasta este o masă principală satisfăcătoare, care poate fi servită cu verdeață proaspătă și cartofi cu unt.

O altă legumă excelentă de iarnă de folosit în decembrie este conopida. Așadar, o idee delicioasă de rețetă este să faci o „coptură cu conopidă Harissa” combinând aroma delicioasă de piper a harissei și gustul pământesc al conopidă. Ideea este să combinați ardeiul gras, roșiile și conopida și să le coaceți cu harissa. Serviți cu cușcuș proaspăt, iaurt de mentă și usturoi prăjit!

Mierea este un ingredient atât de grozav, așa că în această iarnă, asigurați-vă că nu o adăugați doar la ceaiuri! O modalitate excelentă de a pompa flavonoidele în legumele noastre de iarnă este să „prăjim cu miere” culturile noastre de rădăcină preferate. Vă recomandăm să folosiți sfeclă roșie, ceapă, cartofi și dovleac. Tot ce trebuie să faceți este să aruncați legumele alese cu puțin ulei de măsline și o lingură generoasă de miere într-un castron mare. O încântare suplimentară este să servești cu cremă frage, deoarece contrastează atât de strălucit cu aromele dulci de pământ. Acest lucru va face o garnitură rafinată, sau dacă adăugați câteva fasole sau leguminoase, puteți face o cină vegetariană grozavă.

Dacă uneori căutați ceva nou, atunci nu căutați mai departe! Ce zici de un fel de mâncare grozav de fuziune de „brânză de conopidă picant” prin combinarea condimentelor indiene cu brânză de conopidă. Aceasta este o chestiune de a amesteca subtil ardei iute proaspăt, pudră de muștar și coriandru cu un preparat tradițional de brânză de conopidă. Într-o noapte rece de iarnă, acesta este cu adevărat un amestec minunat de confort și bucurie!

Fructele de mare sunt excelente în decembrie și de ce să nu vă depășiți limitele culinare cu somonul, care poate fi văzut din abundență în această perioadă a anului? De ce să nu încercați „Somon cu ghimbir și broccoli”, în loc să braconați și să adăugați legume? Combinați puțin sos de stridii și piper alb și folosiți-l pentru a îmbrăca somonul. Apoi feliați fin ghimbirul și spargeți broccoli în buchețele.

Cheia pentru coacerea acestui fel de mâncare este să puneți toate ingredientele într-un pachet de hârtie de copt, suficient de mare încât să nu atingă peștele. Acest lucru durează doar 12 până la 15 minute în cuptor și apoi poate fi servit cu orez proaspăt abur.

Este posibil să observați la vânzăria locală de pește că scoicile sunt, de asemenea, bine aprovizionate în aceste luni de iarnă. Un clasic de încercat este scoici la tigaie cu budincă neagră. Dacă este necesar, de ce să nu adăugați o parte dintr-o legume de sezon. Cheia succesului este să aprovizionați mai întâi cele mai proaspete scoici pe care le puteți găsi și apoi asigurați-vă că le gătiți până când devin aurii pe exterior și doar fragezi pe interior. Elementul de budincă neagră este, probabil, mai puțin critic în sincronizare, dar nu este nevoie să o gătiți prea mult. Deschide o sticlă de vin alb fin, stai pe spate și bucură-te!