Mâncăruri tradiționale pentru grătar

Una dintre modalitățile grozave de a sărbători cu prietenii este să țineți un grătar, indiferent dacă sunteți nebun de carne sau fără carne, există întotdeauna ceva delicios de gătit pe un grătar exterior.

Cârnații sunt un punct de plecare excelent pentru o mulțime înfometată și, având atât de multe soiuri diferite din care să alegi, este distractiv să-i amesteci și să ai o selecție. Hot-dog-urile sunt și mai simple, dar deoarece sunt foarte ușori, așa că fii atent la ei pentru a nu se arde.

O alegere clasică este o friptură, fie că echipă sau mușchiă, sunt complet aromate și nu necesită prea multă îmbrăcare cu marinate delicioase. Doar asezonați bine și nu puteți greși. Cu multe carne tradițională la grătar, lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute bune, deoarece acest lucru vă va asigura că carnea este foarte fragedă.

Burgerii de vită sunt un alt favorit peren și necesită, de asemenea, puțină pregătire. Dar dacă te simți aventuros și îți dorești o provocare, de ce să nu faci propria ta? Adăugați toppinguri precum brânză, ardei iute jalapeno sau sos de ardei iute, iar apoi invitații vă vor iubi!

De ce să nu încercați să faceți bucăți de șașlik și frigărui de miel, porc sau vită. Cheia unui șașlik grozav este că trebuie marinat în roșii, ceapă și oțet. Secretul aici este să lăsați carnea să stea în marinată peste noapte, astfel încât carnea se înmoaie deja.

Un alt deliciu cu carne este „pulled porc” care trebuie doar gătit lent cu o zi înainte și apoi beneficiază de aromele de fum adăugate de încălzire pe un grătar cu cărbune.

Chiar trebuie să fie niște pui la un grătar tradițional pentru cei care nu sunt atât de pasionați de carne roșie. Există atât de multe moduri de a construi pe aroma de pui și o modalitate este de a face o marinadă picant cu ardei iute, ghimbir și suc de lămâie.

O opțiune fantastică este dacă faci fructe de mare la grătar pentru o schimbare. Creveții, stridiile și midiile merg bine; bucuria este că au nevoie doar de timpi de gătire foarte scurti în comparație cu carnea mai grea. Se orneaza bine cu un strop de lamaie si un strop de patrunjel tocat!

Ar fi ușor dezamăgitor să faci grătar fără garnituri. Unul dintre lucrurile grozave despre acest tip de mâncare este că este o modalitate frumoasă de a avea o farfurie amestecată cu alimente. Salata de cartofi este una preferată care poate fi făcută din cartofi noi, ceapă primăvară și pătrunjel. Doar adăugați o maioneză bună.

Porumbul pe știulete este cel mai bine gătit pe un grătar cu cărbune și arată grozav alături de carne și alte componente principale. Pentru vegetarieni, Halloumi la grătar este excelent și poate arăta și simți cu adevărat ca o masă principală. Funcționează atât de bine, deoarece are un punct de topire foarte ridicat, astfel încât puteți obține toate acele arome fabuloase de grătar pe brânză la fel ca o fâșie de piept de pui!

O altă opțiune clasică de legume este să faci niște frigărui cu ardei, tofu și ciuperci. Nu uitați că pâinea cu usturoi poate fi gătită bine pe un grătar în aer liber și îi satisface pe cei mai înfometați dintre oaspeți.

Acum tot ce ai nevoie sunt câteva salate clasice care complimentează carnea și alte feluri de mâncare. De ce nu alegeți un castron mare de salate proaspete de sezon? Puteți combina salată verde, roșii cherry, castraveți și brânză feta. Lucrul distractiv la acest tip de mâncare este că putem chiar să selectăm ce tip de dressing este cel mai bun, fie că este o vinegretă ușoară sau grea cu muștar de Dijon!

O altă garnitură tradițională este salata de varză crocantă cu varză albă, ceapă și morcovi. O alternativă populară ar fi să folosiți varză roșie și să faceți o „engică” bogată în culoare. Dacă simțiți că asta poate adăuga ceva la mâncare, mergeți!

O ultimă sugestie, dacă mai aveți puțină căldură pe grătar, puteți chiar să grătați ananas și să serviți cu o înghețată răcoritoare dacă vă simțiți decadent!