Mâncăruri tradiționale britanice

Mult defăimată, dar adesea gustată, bucătăria britanică are o oarecare renaștere în ultimul timp. Având în vedere că abundența bucătarii britanici de la TV amintește în mod constant publicului de numeroasele mâncăruri britanice care merită explorate, este timpul să ne familiarizăm cu unele dintre produsele de bază care au definit mâncarea britanică modernă.

O mâncare grozavă care zâmbește majoritatea vizitatorilor din Marea Britanie este micul dejun „Full English”, care poate fi savurat în cafenele și hoteluri din întreaga țară. Nu există reguli culinare precise, dar un client rafinat se poate răsfăța în unele dintre următoarele; oua, bacon, carnati, budinca neagra, fasole sau rosii, chipsuri, hash browns, ciuperci si cu toast sau paine prajita. Într-o cafenea bună din Londra, s-ar putea să vi se ofere o listă ca aceasta din care să alegeți, iar apoi ar trebui să decideți dacă doriți să lucrați, să vă odihniți sau să vă jucați după aceea! Micul dejun al campionilor este un fel de a spune!

După ce am avut acum timp să citesc The Times, să rezolvăm cuvintele încrucișate și să verifici semnele mereu de rău augur de ploaie, cu siguranță este ora prânzului!

Pentru mulți, „Fish and Chips” este mâncarea de prânz britanică prin excelență. Trebuie spus că, atunci când este făcut bine, este o pură încântare și, în comparație cu multe opțiuni de restaurante cu pește, este încă o valoare bună. Indiferent dacă alegeți Cod, Eglefin sau alt pește, totul ține de calitatea aluatului. În mod ideal, ar trebui să fie auriu, ușor și fulminant! Unul dintre lucrurile ciudate despre Fish 'n' Chips tradiționale este că poți comanda niște garnituri foarte curioase! Mazăre moale, ceapă murată, sos cu curry sunt toate posibile. Pentru cei neinițiați este un loc înfricoșător și unele dintre opțiuni împart cu siguranță camera. Ceapa murată este într-adevăr una dintre acestea.

Călătorind în nordul Angliei, „Black Pudding” este încă un tip grozav de cârnați de încercat. Este un cârnați făcut cu ovăz, ceapă și bine condimentat. Acesta poate fi servit la micul dejun, dar acum a devenit o garnitură retro la modă, care va sta destul de bine chiar și lângă o scoică proaspătă! Este grozav servit cu piure de cartofi și sos.

Un fleac englezesc este o minune de privit, cu simțul său de modă veche al ocaziei. Acest desert clasic este stratificat cu smântână îndulcită, fructe și la bază pandișpan. Acest lucru poate deveni destul de băutură când adăugați un bețișor sau două de sherry dulce bun. Mai mult ceai Vicar?

Una dintre cele mai bine denumite feluri de mâncare din toată Marea Britanie și Insula de Nord este „Toad in the Hole”! Acest deliciu lingvistic este o combinație de aluat Yorkshire Pudding și cârnați englezi. Mulți ar spune că ar trebui să fie un cârnați mare ca un Cumberland pentru a face acest fel de mâncare special. Oricum, dacă aluatul este auriu și cârnații sunt rumeniți, tot ce trebuie să faceți este să turnați un sos bogat pentru o masă care strigă invenție de modă veche a clasei muncitoare! Foarte recomandat, extrem de subestimat.

Un alt fel de mâncare consistent de încercat ar fi o „Plăcintă cu friptură și rinichi”. De obicei, se face cu carne de vită, rinichi de vită și o crustă tradițională de patiserie. Acesta este de obicei servit cu câteva legume și cartofi.

Pe lângă sărate, unul dintre deserturile școlare care este foarte distractiv la comanda este, așteptați, „Spotted Dick”! Dulciul numit mai degrabă ciudat este o budincă aburită făcută cu suef și fructe uscate. Destul de delicios când este cald, proaspăt și servit cu cremă. Se pare că a fost redenumit odată „Richard la Pătrat” în Camerele Parlamentului, astfel încât numele era mai puțin probabil să provoace o scenă!

În zilele reci și umede ale iernii este necesar un fel de mâncare precum „Lancashire Hot Pot”. Acesta este un clasic într-o oală care combină pulpă de miel, legume și cartofi în straturi subțiri într-o oală de ceramică în stil caserolă mare.

În cele din urmă, un alt fel de mâncare cu nume strălucit, care este foarte tradițional, este „Bubble and Squeak”. Acestea sunt doar resturile de la un prânz tipic de duminică prăjit cu mult piure de cartofi. Resturile ar trebui să fie mazăre, morcovi și poate puțină carne. Destul de des se face cu un ou prajit deasupra. Cel mai bine se mănâncă și se servește luni!