Cum să gătești varză roșie

Dacă sunteți în căutarea unei legume secundare sănătoase, colorate și delicioase, vă recomandăm varza roșie. Cu minunatul său violet intens (nu, nu trupa rock...) adaugă mai mult decât doar aromă atâtor prânzuri și cine grozave de iarnă. Lucrul minunat despre gătitul cu varză roșie este că aduce nu numai arome de sezon, dar cu nuanțe intense adaugă culoare la ceea ce poate fi o perioadă foarte gri a anului!

Din perspectiva alimentației sănătoase, există multe de care să te bucuri. Acest gen colorat de brassica este plin de minerale, vitamine și antioxidanți. Un pic interesant pentru tine, culoarea purpurie bogată este de la antociani, un flavonoid bogat.

Cumpărături pentru varză roșie

Așa că, atunci când sunteți următorul pe piața locală, profitați de ocazie pentru a cumpăra această legume splendide colorate. Sfatul nostru este să alegeți o varză frumos cu frunze exterioare proaspete. Lucrul grozav la această legumă este că, dacă arată bine, va avea și un gust bun! Aparențele, în acest caz, nu sunt înșelătoare! De asemenea, se păstrează bine câteva săptămâni la frigider sau într-un loc răcoros și întunecat.

Pregătirea varză roșie

Este delicios de simplu să prepari o varză roșie. Mai întâi, îndepărtați straturile exterioare ale frunzelor mari care sunt ambalajul perfect al mamei natură! Apoi clătiți întreaga varză cu apă și uscați. Cea mai ușoară metodă de tăiere este tăierea în sferturi a varzei și apoi tăierea oricăror părți de miez inutile.

Modul în care tăiați varza depinde cu adevărat de obiectivele dvs., dacă aveți de gând să faceți o salată, atunci tăierea mărunt este sfatul evident. Cu toate acestea, pentru cele mai multe feluri de mâncare gătite, dacă încercați să faceți bucăți de dimensiuni consistente, acest lucru vă va ajuta să gătiți totul uniform și simultan.

Metode de gătit

Indiferent dacă vrei să fierbi sau să încerci să fierbi varza roșie, este întotdeauna o bucurie să o prepari, deoarece dacă nu uiți totul și nu o gătiți prea mult timp de o jumătate de zi, rezultatele vor fi de obicei grozave!

Varză roșie înăbușită:

Ingrediente:

  • 1 varză roșie medie
  • 60 g zahăr brun
  • 1 ceapa rosie
  • O lingură de oțet de cidru
  • 100 ml vin roșu
  • Un buton de unt
  • 1 baton de scortisoara

Pentru această metodă, cel mai bine este să tăiați mărunt varza. În primul rând, topește un nod generos de unt într-o oală decentă și apoi adaugă varza și alte ingrediente. Doar aduceți-l la fiert și apoi acoperiți și reduceți focul. Acest lucru se poate găti încet, permițând tuturor aromelor să se reunească peste o oră sau cam asa ceva. Tot ce trebuie să faci este să amesteci din când în când.

Aceasta va însoți majoritatea cărnurilor, dar se potrivește în special rață, porc și căprioară.

Varză chinezească înăbușită

Pentru o variantă frumoasă, de ce să nu adăugați niște chilli, ceapă primăvară, anason stelat și sos de soia pentru interpretarea chinezească a varzei fierte. Lăsați 25 până la 30 de minute, apoi, la jumătate, adăugați niște ceapă de primăvară și câteva semințe de susan pentru un plus de bogăție. Serviți cu ceva crocant pentru acea senzație de gust chinezesc cu adevărat grozav!

Varză roșie fierbinte

Desigur, puteți fierbe varza roșie. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați puțină sare și oțet în apă, ceea ce vă va ajuta să păstrați culoarea purpurie puternică. Fierbeți 5 minute și gustați, amintiți-vă, ca majoritatea lucrurilor, este frumos dacă păstrează puțin crocant și textura bună. Așa că „doar găti” este cel mai bun mod de a evita varza udă!

Beneficii pentru sănătate

Nu este de mirare că varza roșie este plină cu lucrurile potrivite. Conform datelor recente, varza roșie ne furnizează potasiu, acid folic și vitamina C. De asemenea, dacă varza este ușor înăbușită, atunci aceasta eliberează toți acei „carotenoizi” importanți care beneficiază sănătății noastre. Un alt beneficiu este că varza roșie conține, de asemenea, „izotiocianați” care încurajează bacteriile intestinale, beneficiind foarte mult de sănătatea noastră generală.

Nu uitați, pe lângă fierbere și fiert varză roșie, este foarte grozavă și crudă ca salată. Uitați-vă la rețete de „engică” de varză roșie, care face o schimbare grozavă față de salatele de varză albă și morcovi, oarecum suprautilizate!