Cum să gătești o gâscă

Acum aruncați o privire bună la asta! Da, argoul rimat cockney pentru „aruncă o privire” provine din faptul că gâștele masculi au gâtul foarte lung. O altă caracteristică este că sunt și păsări de curte destul de mari și au mai puțină carne decât un curcan. În afară de asta, sunt un deliciu sezonier fantastic care merită cu adevărat gătit în timpul sezonului festiv.

Cele mai bune sfaturi de cumpărare

Sfatul nostru este să cumpărați gâște mai tinere, deoarece acestea tind să fie mai fragede și, dacă este posibil, alegeți o gâscă organică, în aer liber. Dacă gătiți pentru mai mult de 4 păsări, cumpărați două păsări, deoarece acest lucru va garanta porții adecvate pentru toată lumea. Rețineți că o gâscă de 9 kilograme va hrăni aproximativ șase oaspeți. Sau permiteți aproximativ 1,5 lire sterline per cină. Încercați să discutați cu măcelarul local și întrebați-l care crede că sunt cele mai bune exemple de cumpărare.

Veți fi surprins cât de hotărât poate fi un măcelar când vă va pune câteva întrebări serioase despre produsele de sezon ale magazinului. Uitați-vă cu atenție la pasăre, verificați dacă există carne albă bună și evitați carnea cu aspect învinețit. Sezonul pentru gâște proaspete este din septembrie până în ianuarie, dar, evident, gâștele congelate pot fi achiziționate cu ușurință pe tot parcursul anului.

Pregătirea unei gâște întregi

  1. Verificați întotdeauna ce a pregătit sau nu măcelarul. Destul de des, va exista o pungă care conține toate măruntaiele care trebuie luate deoparte și păstrate pentru a face supa de sos sau alte utilizări culinare.
  2. Îndepărtați orice părți mari de grăsime din interiorul cavității, deoarece acestea ar trebui să fie prelate pentru prăjire și ungere gâscă. Probabil că va fi suficientă grăsime suplimentară pentru cartofii fripți. Pentru a face grăsimea să se topească la căldură blândă. Apoi se strecoară și se lasă la răcit.
  3. Este o idee bună să folosiți toate părțile gâștei, inclusiv gâtul și gâtul, pentru a face un stoc sau sos excepțional. Ficatul poate fi prăjit și este delicios ca aperitiv pe pâine prăjită.
  4. Înțepăți pielea peste tot folosind capătul unui cuțit ascuțit pentru a vă asigura că grăsimea este eliberată eficient și ușor în timpul prăjirii.
  5. O sugestie practică este să așezați pasărea pe un grătar deasupra unei tăvi de tablă pentru a permite cantitatea generoasă de grăsime de gâscă apreciată care se va topi în timpul prăjirii. Este bine să realizăm potențialul de a folosi ceea ce este o grăsime foarte gustoasă pentru multe rețete diferite. Așa că pur și simplu lăsați grăsimea să se scurgă în tavă și păstrați pentru mai târziu. Grăsimea de gâscă se va păstra la frigider până la șase luni, așa că nu este nevoie să irosești nimic din toate acestea!

Vitrare

O considerație pentru un plus de aromă este să faceți o glazură și să ungeți gâsca pe tot parcursul gătitului. Sucul de portocale, mierea și condimentele pot fi folosite pentru a glazura și vor transforma un fel de mâncare grozav într-o masă demnă de amintit! Dacă nu doriți să vă deranjați cu glazura, atunci pur și simplu ungeți cu grăsimea naturală a păsării, deoarece aceasta este deja plină de aromă minunată.

Evaluarea!

În timp ce gâsca ta se gătește, de ce să nu profiti din plin și să folosești ficatul, inima, gâtul și măruntaiele pentru a face un stoc bogat pentru un sos? Deci, mai întâi prăjiți o ceapă, adăugați toate resturile de gâscă și fierbeți ușor timp de o oră sau mai mult. Adăugați ierburi după gust și adăugați câteva legume la acest amestec. Mai târziu, aceasta poate fi folosită pentru a se îngroșa și a face un sos cu mult superior oricărui lucru pe care îl putem cumpăra dintr-un supermarket.

Cea mai bună gâscă friptă

Este o idee bună să înțelegeți că indiferent de ceea ce faceți, să vă asigurați că pulpele de gâscă sunt la fel de fragede ca și carnea de piept este o realizare. Din fericire, deoarece gâsca are un strat atât de bun de grăsime, carnea pieptului nu tinde să se usuce în timp ce picioarele continuă să se prăjească.

Este permis să se servească gâscă puțin roz spre deosebire de curcan și pui.

Etape de prăjire

  1. Umpleți gâsca cu un amestec de portocală, ceapă și o frunză de dafin. Acest lucru va oferi cărnii o aromă deosebită. Frecati si acoperiti pasarea cu ulei si asezonati bine cu sare si piper negru.
  2. Încinge cuptorul la 200C și apoi pune gâsca pregătită într-un grătar și tavă de picurare pentru a aduna toată grăsimea fantastică de gâscă. Nu uitați că înțeparea pielii peste tot va ajuta la îndepărtarea grăsimii de pe pasăre. Acoperiți gâsca cu folie de argint și asigurați-vă că este complet acoperită, astfel încât să nu se usuce. Permiteți cel puțin o oră și jumătate, dar asigurați-vă că ungeți pasărea cu glazura sau cu grăsimea din tavă. Ungeți gâsca de cel puțin două ori în timpul acestui timp de gătire pentru a vă asigura că aveți un finisaj auriu minunat.
  3. Testați carnea înțepând-o cu o furculiță și verificând dacă sucurile de carne sunt limpezi. Când manipulați acest lucru, asigurați-vă că aveți niște mănuși de cuptor. Dacă sunteți mulțumit de timpul de gătire, scoateți din cuptor și turnați grăsimea într-un bol de dimensiuni decente. Apoi readuceți gâsca la cuptor neacoperită timp de 15-20 de minute pentru a asigura o piele caldă de culoare maro-aurie. Când sunteți mulțumit de culoare, scoateți-l din cuptor și lăsați să se odihnească timp de aproximativ 15 minute.
  4. Cel mai bun mod de a tăia carnea este prin îndepărtarea întâi picioarele și apoi tăierea pieptului. Sculpți și serviți.

Nu uita niciodată cât de grozavi sunt cartofii fripți când sunt gătiți în grăsime de gâscă, așa că nu trebuie să irosești niciodată acest element delicios al gâștei!