Cum să gătești o rață

Rața este o bucurie să gătești, dar anumite tipuri de metode de gătit ajută cu adevărat să obții tot ce este mai bun de la această pasăre fină. Există o diferență atât de mare atât în ceea ce privește tehnica de gătit, cât și aromele asociate cu pulpa și pieptul unei rațe. Rața are un conținut ridicat de grăsimi, așa că este imperativ să țineți cont de acest lucru atunci când pregătiți și, de asemenea, să verificați cantitatea de carne pentru un grup de familie. Mai bine să cumpărați 2 rațe mai mici și să aveți doar puțin peste dacă este posibil.

Deci, aspectul critic atunci când vine vorba de gătit excelent de rață este că trebuie să distingeți între timpii mai lungi de gătire pentru pulpă și atenția atentă necesară pentru timpul mult mai scurt necesar pentru carnea pieptului. Carnea ar trebui să se desprindă de osul piciorului după odihnă, iar carnea pieptului ar trebui să fie în mod ideal ușor roz în centru pentru o aromă maximă.

Friptură de rață

Cheia pentru o rață friptă grozavă este de a ajuta la eliberarea cât mai multă grăsime din rață, asigurându-vă că carnea nu are un gust gras. Cel mai important detaliu este să vă asigurați că pielea de rață este înțepată peste tot pentru a permite o dispersie uniformă a întregii grăsimi în tava de copt.

Metoda de prăjire:

Această metodă prezentată mai jos se bazează pe o rață mare care ar trebui să hrănească patru adulți.

  1. Setați temperatura cuptorului la foc mic. Recomandăm 120C pentru prima etapă de gătit. Nu uitați să îndepărtați orice exces de grăsime din cavitate și să o lăsați deoparte dacă doriți să utilizați grăsimea de rață pentru alte scopuri de gătit. Apoi încrucișați pielea de rață, dar evitați să o tăiați adânc în carne. Folosește un cuțit foarte ascuțit și apoi, în cele din urmă, este o idee bună să înțepi rața peste tot cu o furculiță sau ceva asemănător.
  2. Frecați pielea cu sare de mare și puneți pieptul de rață în jos pe un grătar peste o tavă de copt. Rața se va găti frumos și încet la 120C timp de aproximativ 3 ore. Ungeți și înțepați în această perioadă lungă de gătit.
  3. Etapa finală este să măriți căldura la 180C și să întoarceți rata. Apoi se poate găti la temperatură mai mare pentru ultimele 30 de minute și după aceea trebuie lăsat să se odihnească cel puțin 10 minute.

Articulațiile picioarelor ar trebui acum să se simtă slăbite dacă sunt gătite bine.

  1. Sfat și apoi turnați excesul de grăsime într-un recipient potrivit, cel mai bine dacă acesta este din sticlă sau ceramică. Când se răcește, poate fi păstrat la frigider până când aveți nevoie de grăsime pentru gătit.

Piept de rata la tigaie

  1. Încrucișați pielea de rață și înțepați-o peste tot, dar evitați întotdeauna să tăiați prea adânc carnea de carne. Se condimentează cu sare de mare și piper negru și se lasă carnea până la temperatura camerei.
  2. Puneți pielea în jos în tigaia rece, aduceți încet la temperatură și începeți să prăjiți. Continuați să gătiți și să lăsați grăsimea timp de 6-7 minute. Țineți la foc mare până când pielea devine maro aurie și nu mai este vizibilă nicio grăsime albă.

Acordați 10 minute pentru ca acest lucru să obțină un final crocant bogat delicios. Se toarnă excesul de grăsime într-un recipient din sticlă sau ceramică.

  1. Întoarceți pieptul și gătiți partea de carne până când carnea se rumenește. Un test este că carnea ar trebui să se simtă moale la atingere și să se răstoarne când este împinsă!
  2. Lăsați carnea să se odihnească cel puțin 10 minute, deoarece va avea un gust mult mai bun și se va frageda astfel. Poftă bună!

Cam despre asta e. Dacă sunteți în căutarea unei alternative la pui, atunci de ce să nu luați în considerare rata pentru următoarea masă. Suntem siguri că vă veți bucura.