11 rețete de somon pentru a se topi în gură

Somonul este unul dintre cei mai apreciați pești, deoarece poate fi mâncat și preparat în multe feluri. Este un pește gras care conține acizii grași omega-3 foarte importanți și este bogat în proteine și vitamina D. Are o culoare frumoasă portocalie până la roșu și produce o carne suculentă superbă când este gătit. Bucătăria sushi din Japonia și Asia depinde în mare măsură de somon de bună calitate, iar cererea globală este excepțional de mare.

Somonul este legat de folclor și poezie în mitologia celtică, deoarece peștele este adesea văzut ca înțelept și prezintă o creatură numită „Somonul cunoașterii” în poveștile irlandeze.

Dacă sunteți suficient de norocos să aveți șansa de a pescui somon în Scoția, s-ar putea să fiți încurajat să returnați peștele la curgerea râului, deoarece este esențial să mențineți numărul la un nivel gestionabil.

Desigur, calitatea somonului poate varia într-adevăr, cel mai bun și mai scump este somonul sălbatic, iar cel mai comun este conservat. Lucrul grozav despre gătitul cu somon este că există rețete și metode care se potrivesc majorității gusturilor.

Un lucru este adevărat că este atât de încântat pentru papilele gustative, încât cel mai bine este să mănânci somon afumat scump, fără prea multe distrageri, în afară de o stoarce de lămâie în cale. Pentru o plăcintă cu pește, vă recomandăm ca și cea congelată să aibă totuși gust bun. Dacă doriți să încercați orice sushi acasă, pregătiți-vă să plătiți pentru calitate, deoarece doriți ca acesta să fie foarte proaspăt și din surse bune.

Sperăm să vă placă diversele noastre rețete de somon și să sărbătoriți acest pește minunat de aromat și frumos.