12 idei de alimente verzi

Verdele reprezintă atât de multe elemente vitale ale vieții pentru noi încât este întotdeauna o parte foarte importantă a gătitului excelent. Mănâncă-ți verdeața sau nu vei avea nici un deșert se spunea adesea copiilor dintr-o anumită generație. Acesta a fost un sfat bun, deoarece instrucțiunile erau clare, că legumele verzi sunt sănătoase și vor oferi nutrienți tinerilor și bătrânilor deopotrivă.

Pentru mulți, mâncarea verde înseamnă că te simți bine când mănânci, deoarece salatele și legumele crude sau gătite conțin lucruri din care putem mânca mai mult și nu ne simțim vinovați pentru acest lucru.

După o iarnă lungă și rece, nuanțele luminoase infinite de verde primăvara și vara sunt întotdeauna o bucurie. Din punct de vedere științific, clorofila este pigmentul verde care absoarbe cea mai mare energie din lumina soarelui în plante și copaci. Când prezentăm o farfurie verde proaspătă de frunze de salată de vară, consumăm această prospețime minunată care este incomparabilă cu alte tipuri de alimente colorate.

Verdele a fost mult timp asociat cu bogăția și comerțul când luăm în considerare istoriile europene clasice. De asemenea, este legat de ideea de vegetație luxuriantă, care a reprezentat întotdeauna paradisul. Având în vedere precipitațiile anuale și pășunile ample din Irlanda, nu este deloc surprinzător faptul că este culoarea culturilor gaelică și irlandeză. Așa că nu uitați să sărbătoriți Ziua Sf. Patrick adăugând cât mai multe feluri de mâncare verzi la care vă puteți gândi.

În ceea ce privește limbajul, rădăcina cuvântului verde provine din cuvântul englezesc „grene”, care se leagă din punct de vedere lingvistic atât de iarbă, cât și de creștere.

Așa că bucurați-vă de cele 12 idei de mâncare verde și sărbătoriți această culoare cea mai minunată în bucătăriile voastre!