Cum să faci înghețată într-o pungă

A face înghețată acasă este mai ușor ca niciodată. Nu aveți nevoie de o mașină scumpă sau de mult timp pentru a vă face propriile delicioase delicii congelate! În acest ghid, vă vom ghida prin procesul de preparare a înghețatei într-o pungă. Mai întâi, vom discuta despre echipamentul de bază de care veți avea nevoie și vom împărtăși câteva sfaturi despre cum să procedați în acest sens. Apoi vom intra în rețeta propriu-zisă, astfel încât să o puteți încerca singur! Așa că ia ingredientele tale preferate și hai să începem!

Cele elementare

Dacă vrei să faci înghețată într-o pungă, de ce ai nevoie?

Ei bine, mai întâi ai nevoie de un fel de recipient care să țină toate ingredientele tale (doriți ca toate să încapă înăuntru). O pungă Ziploc de dimensiunea unui galon funcționează bine în acest scop. De asemenea, este important ca recipientul să fie sigur pentru congelator (cu excepția cazului în care vă place înghețata topită), așa că nu folosiți Tupperware sau orice altceva făcut din plastic.

În schimb, folosiți borcane sau boluri de sticlă. Pentru cele mai bune rezultate, alegeți recipiente cu părțile drepte, mai degrabă decât borcane cu gură largă, cum ar fi borcanele de zidărie; acestea vor permite mai mult aer să scape în timpul înghețului, ceea ce ajută la prevenirea supraaerării în timpul agitației (acest lucru este important). Asigurați-vă că orice vas pe care îl alegeți are suficient spațiu pentru toate ingredientele, dar nu prea mult spațiu suplimentar rămas, deoarece altfel, va dura mai mult decât este necesar pentru ca totul să înghețe corect - și nimeni nu vrea înghețată moale!

În cele din urmă, puneți toate ingredientele rămase înapoi în ambalajul lor original sau sigilați-le bine într-o altă pungă de plastic înainte de a le depozita.

Pregătește-ți baza de înghețată

Înainte de a vă putea amesteca ingredientele, va trebui să le pregătiți. Asigurați-vă că aveți toate ingredientele necesare la îndemână și măsurați ceea ce aveți nevoie (folosește mai mult de o cană de măsurare, dacă este necesar).

Amestecă ingredientele într-un castron mare cu un mixer electric până se omogenizează bine. Amestecul ar trebui să arate ca o înghețată moale în această etapă. Dacă este prea tare sau prea moale, adăugați mai mult lichid sau mai înghețați înainte de a trece la pasul următor: congelarea!

Împachetați-vă geanta cu gheață și sare

Pentru a face înghețată într-o pungă, veți avea nevoie de o pungă rezistentă. O dimensiune bună este de aproximativ 30" x 50". Acesta poate fi făcut din orice: pânză rezistentă sau plastic gros. Vrei să te asiguri că punga nu se va rupe și nu va duce la scurgerea ingredientelor lichide.

Următoarea parte a preparării înghețatei într-o pungă este adăugarea ingredientelor. Pentru această rețetă veți avea nevoie de:

  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de smântână grea pentru frișcă (aproximativ 36% grăsime de unt)
  • 1 lingurita de extract de vanilie. (optional)

Adăugați ingredientele pentru înghețată în punga interioară

Acum sunteți gata să adăugați ingredientele. Cantitatea din fiecare ingredient pe care o puneți în punga interioară depinde de dimensiunea și forma pungii dvs. interioare, așa că nu vă faceți griji că o faceți exact în acest moment.

Dacă amestecul de înghețată nu umple întreaga pungă interioară și a mai rămas spațiu, creșteți cantitatea de lichid adăugând mai mult lapte și/sau smântână. Dacă aveți prea mult spațiu gol în punga interioară, micșorați atât laptele cât și smântâna până când toate ingredientele se încadrează în limitele carcasei exterioare de plastic a aparatului de înghețată.

În cele din urmă, asigurați-vă că a mai rămas suficient spațiu în carcasa exterioară pentru încă un strat - acesta ar fi stratul final!

Sigilați punga interioară și apoi sigilați punga exterioară

Acesta este un pas foarte simplu, dar este esențial să vă asigurați că înghețata se îngheață rapid și uniform. Nu doriți ca niciunul dintre produsele tale prețioase să se topească în apa sărată, așa că asigură-te că toate pungile sunt acoperite cu cel puțin 1 inch de amestec de gheață și sare.

După ce ați sigilat ambele pungi cu legături răsucite, aruncați-le într-un frigider plin cu cuburi de gheață și sare gemă (vezi rețeta noastră de mai jos). Sigiliul etanș va ajuta la păstrarea umidității în exces, permițând în același timp suficient spațiu pentru expansiune în punga interioară. Punga exterioară previne contaminarea cu alte arome/mirosuri, precum și ține picăturile nedorite de pe blaturi!

Agita, Agita, Agita!

După ce ați adăugat ingredientele în pungă și ați sigilat-o, începeți să agitați.

Agitați punga pentru minim 15 minute. Cu cât îl agiți mai mult, cu atât înghețata ta va fi mai fină! Cu toate acestea, nu exagerați; scuturarea prea tare poate cauza bule de aer în amestec, care îi pot da o textură granuloasă.

De asemenea, este important să nu lăsați nicio pulbere neagitată în fundul pungii; acest lucru va împiedica înghețata să iasă netedă și cremoasă.

A face înghețată într-o pungă este totul despre agitarea ei!

O să ai nevoie:

  • 2 litri de smântână groasă
  • 2 cani de zahar (sau 1 cana de zahar si 1 cana de sirop de porumb)
  • 2 linguri extract de vanilie sau lichior, cum ar fi rom sau bourbon. Sau amândouă! Puteți folosi orice cantitate doriți pentru a vă crea propriile combinații unice de arome. Nu uitați că, cu cât aroma este mai puternică, cu atât va dura mai puțin timp până când amestecul dumneavoastră se instalează.

Concluzie

Si asta e! Aveți acum un lot delicios de înghețată. Ar putea fi nevoie de puțină încercare și eroare prima dată când o faci, dar nu-ți face griji - chiar dacă prima ta încercare nu iese perfect, poți oricând să încerci din nou! Cu cât îl exersezi mai mult, cu atât îl vei reuși mai bine pe termen lung.

The Cea mai bună parte a facerii de înghețată într-o pungă este că poți experimenta. Odată ce înțelegeți timpii și măsurătorile, cu siguranță vă veți bucura de experiență.