Cum să gătești orez sushi

Puteți întâlni mai multe moduri diferite de a găti orez sushi. Cu toate acestea, există o metodă tradițională care vă va oferi rezultate excelente de fiecare dată și poate fi realizată folosind accesoriile convenționale pe care le aveți deja acasă.

Un cuvânt despre orezul sushi

Multe rețete care necesită orez sushi vor specifica doar orez sushi. Dacă nu ai timp să vânezi orez sushi, poți oricând să cauți orez cu bob scurt sau orez Risotto. Aceștia sunt înlocuitori buni pentru prepararea orezului sushi, deoarece boabele de orez sunt mai scurte. Orezul cu bob lung este o alegere proastă, deoarece se poate rupe cu ușurință și devine moale atunci când este timpul să lucrezi cu orezul fiert.

De asemenea, doriți să vă asigurați că vă spălați orezul în prealabil după ce este măsurat. Acest lucru este astfel încât să puteți obține orez alb strălucitor, care va avea exact cantitatea potrivită de amidon în el. Alte mărci de orez cu bob scurt nu trebuie să fie întotdeauna clătite la fel de mult ca orezul sushi. Numărul mediu de clătiri pentru orezul pentru sushi este de trei ori, așa că aveți apă cu aspect ușor tulbure până la a treia clătire.

Orezul obișnuit cu bob scurt trebuie încă clătit până când are același aspect cețos în apă înainte de a-l lăsa la macerat. Această rețetă necesită, de asemenea, înmuiere, ceea ce permite fiecărui bob de orez să absoarbă cantitatea potrivită de apă înainte de a fi gătit. Fără preînmuiere, orezul va avea o textură neuniformă, care poate varia de la orez insuficient la orez fiert prea mult. Această metodă ajută și căldura să ajungă în centrul fiecărui sâmbure de orez.

Înmuierea în avans ajută, de asemenea, la menținerea timpului de gătire mai scăzut și ajută la prevenirea lipirii orezului de fundul oalei.

De ce ai nevoie:

  • Oala medie cu capac
  • Filtru plasă
  • Oală mică
  • Bol pentru spalarea orezului
  • Lingură de orez sau spatulă plată
  • Cană de gătit orez sau ceașcă de măsurare
  • Lingura de masa
  • Linguriţă

Ingrediente:

  • 2 1/4 căni de orez sushi japonez (bob scurt) (Risotto cu bob scurt sau orice orez cu bob scurt)
  • 2 1/4 căni de apă
  • 1 cana otet de orez (neasezonat)
  • 4 linguri zahar (rotunjit)
  • lingurita sare

Instrucțiuni:

Iată cum să gătești orez sushi folosind un raport de 1:1 de orez la apă. Chiar și după preînmuierea orezului, acest raport nu ar trebui să se schimbe.

Puneți orezul într-un castron mic pentru spălare. Trebuie umplut cu apă curată pentru a elimina excesul de amidon. Spălați ușor orezul în bol și amestecați fără a zdrobi sau împinge orezul împreună. Folosește-ți mâinile în formă de gheare pentru a amesteca orezul până când apa devine lăptoasă. Va trebui să fie strecurat pentru a elimina apa și a întoarce orezul înapoi în bol.

Când utilizați orez sushi, acest lucru va trebui repetat de 3 până la 4 ori. Folosiți strecurătoarea de fiecare dată pentru a prinde orice orez care iese când turnați apa cu amidon. Orice alt substitut de orez este poate clătit o dată sau de două ori, în funcție de conținutul de amidon. Când apa este ușor tulbure, orezul este gata să fie preînmuiat. Apoi folosește o strecurătoare pentru a transfera orezul într-o oală mică.

Pune orezul într-o oală mică și adaugă apă curată la înmuiat. Adăugați doar 1 cană de apă, astfel încât apa se va absorbi în fiecare bucată de orez. Acest lucru poate dura până la o oră, dar nu mai mult de 1 oră. Acoperiți oala cu un prosop pentru a ține afară orice ar putea cădea în orez. Când orezul a absorbit apa, veți observa că culoarea lui a trecut de la gălbui limpede la alb strălucitor. Acum scurgeți orezul în strecurătoare și transferați-l în oala de gătit.

Odată ce orezul este în oala de gătit, adăugați 2 1/4 căni de apă. Asigurați-vă că folosiți întotdeauna apă rece și nu apă la temperatura camerei. Lipiți-vă întotdeauna de paharul de măsurat pe care preferați să o utilizați. Dacă aceasta este ceașca de măsurare din SUA, folosiți-o și pentru apă. Acoperiți întotdeauna oala de fierbere cu un capac în timpul etapei de fierbere și fierbere.

Apoi, pe plită, aduceți apa la fiert folosind foc mediu-mare. Este important ca, odată ce apa ajunge la fierbere, să o reduceți la fierbere prin scăderea căldurii aragazului la mediu-scăzut timp de 8 minute. Apa ta ar trebui să arate ca un gâlgâit constant cu bule lente care ies la suprafață. După exact 8 minute, stingeți focul și lăsați capacul pe oală.

Acum vrei să lași orezul să stea timp de 20 de minute. Acest lucru vă oferă timp suficient pentru a vă pregăti soluția de oțet. Orezul pentru sushi necesită această soluție de oțet pentru a obține atât nivelul potrivit de lipiciune, cât și cantitatea potrivită de aromă.

Pentru a face soluția de oțet, utilizați același vas pe care l-ați folosit pentru spălarea orezului. Doar spălați-l cu apă, astfel încât să fie curat. Acum adăugați zahărul și sarea și amestecați-le în oțet până se dizolvă. Lăsați acest lucru să stea până când orezul a stat timp de 20 de minute.

Transferați orezul gătit într-un castron larg de amestecare sau într-un castron de salată, sau poate într-o caserolă plată. Orezul ar trebui să iasă cu ușurință din oală în bolul tău. Scoateți orezul folosind o spatulă plată sau o lingură de orez.

Acum puteți adăuga soluția de oțet de orez și o turnați peste spatulă în loc să o turnați direct pe orez. Acest lucru se face astfel încât orezul să fie acoperit uniform. Nu tăiați orezul o dată ați adăugat toată soluția de oțet. Este mai bine să feliați sau să răzuiți pe suprafața orezului pentru a le amesteca în soluția de oțet.

Acest lucru ajută, de asemenea, să împiedice deteriorarea orezului și va rămâne într-o singură bucată pe măsură ce se înmoaie în oțet. Nu amestecați prea mult nici orezul, deoarece va deveni prea lipicios pentru a fi lucrat dacă ați agitat orezul de prea multe ori. Doar amestecați și mutați tot orezul de pe o parte pe alta de două ori. După aceasta, lăsați orezul să se răcească timp de 1 oră înainte de a fi gata de utilizare.