Tot ce trebuie să știți despre mâncărurile tradiționale germane

Mâncarea germană se caracterizează prin diversitate și arome rafinate. Aceste feluri de mâncare sunt obținute din produse cultivate local, ceea ce face mâncarea consistentă și reconfortantă pentru gust. Ca atare, este sigur să spunem că opțiunile alimentare ale Germaniei depășesc cârnații și varza murată tipice.

În cele din urmă, Germania are multe de oferit când vine vorba de mâncărurile sale tradiționale. Într-adevăr, aceasta este o țară bogată pe care nu vrei să o ratezi la următoarea ta excursie culinară. Citiți mai departe pentru a afla despre unele dintre mâncărurile tradiționale ale Germaniei.

Königsberger Klopse

Când te gândești la mâncarea tradițională germană, acest fel de mâncare rafinat de chiftele ar trebui să treacă în partea de sus a listei tale. Acest fel de mâncare gustos și-a luat numele din capitala Prusiei de Est, Königsberger. Turnat într-un sos alb aromat și cremos și capere verzi, acest preparat de chiftele este îndrăgit atât de bunici, cât și de copii.

În bucătăria tradițională germană, Königsberger Klopse este amestecat cu carne tocată, usturoi, hamsii, sare, piper și alte condimente. De asemenea, senzația reconfortantă emanată de acest fel de mâncare este atribuită caperelor și sucului de lămâie adăugat la acesta. În orașele Berlin și Brandenburg, acest fel de mâncare se găsește de obicei în case și restaurante.

Labskaus

Această mâncare tradițională germană poate să nu fie cea mai atrăgătoare pentru ochi, dar cu siguranță vă va satisface stomacul. Urmărind istoria navigatorilor din nordul Germaniei, labskaus este piureat cu ceapă, cartofi, murături și carne sărată care adaugă savoare preparatului. Cel mai important, acest fel de mâncare este cel mai bine servit cu rulouri murate și corniș care ridică aroma mâncărurilor.

Astăzi, această mâncare este populară în orașele Kiel, Bremen și Hamburg. Ca specialitate culinară, acest fel de mâncare este încă considerat unul dintre cele mai bune alimente germane pentru a vindeca mahmureala. După cum se spune, această mâncare este o mizerie frumoasă pe care nu vrei să o ratezi.

Brot & Brötchen

În traducere, acest aliment se referă la o pâine germană. În mod obișnuit, această pâine este savurată la fiecare masă a zilei. Pentru micul dejun, prânz sau cină, această pâine se asortează cel mai bine cu chifle de carne în lateral.

Este sigur să spunem că germanii își iubesc pâinea. Țara se mândrește cu o gamă largă de pâine - pâine albă, secară și grâu - care aduce o masă copioasă și împlinită. În comparație cu pâinele din Spania și Italia, Brot & Brötchen sunt mai grele și pline de ingrediente.

Currywurst

Acesta este unul dintre mâncărurile germane tradiționale populare și, în aparență, este similar cu cartofii prăjiți. Acest aliment este considerat mai mult o gustare consumată din mers. În mod obișnuit, currywurst este o farfurie plină cu cârnați tocați, chipsuri și ketchup picant, puse pe o parte. Aroma umami de la această gustare te face să vrei să mănânci mai mult și să o asortezi cu un pilsner .

Orașul Berlin este întins de tarabe și chioșcuri care vând currywurst la fiecare colț. Ca atare, nu este de mirare că acest oraș a devenit faimos pentru această gustare mult iubită. Oamenii din întreaga lume nu pierd șansa de a gusta currywurst dacă se întâmplă să viziteze Germania sau orașul Berlin.

Şniţel

Există un argument despre originile acestui fel de mâncare. Majoritatea oamenilor susțin că șnițelul își are rădăcinile în Austria și nu în Germania. Cu toate acestea, adevărul să fie spus, acest fel de mâncare a venit inițial din Italia.

Șnițelul german este făcut în principal din carne frageda, cum ar fi carnea de porc, vițel sau vită. Apoi, se pane si se prajeste si apoi se pune cu o varietate de sosuri speciale. De obicei, peste acest fel de mâncare se toarnă sos de ciuperci. O altă opțiune populară este un sos alb cremos amestecat cu ardei gras.

În esență, aproape totul merge bine cu acest fel de mâncare tradițională germană, de la cartofi prăjiți crocanți până la vinul rece și proaspăt de mere, chiar nu există opțiuni proaste.

Kartoffelpuffer & Bratkartoffeln

Un fel de mâncare german Kartoffelpuffer are o asemănare izbitoare cu o clătită. De obicei, acest fel de mâncare este asociat cu piure de cartofi, ouă și slănină în timpul micul dejun. De asemenea, există o porție laterală de carne tăiată și sos de mere care este perfectă pentru a fi consumată la prânz și cină.

Pe de altă parte, Bratkartoffeln este interpretarea Germaniei asupra clasicului piure de cartofi prăjiți. Acest fel de mâncare este prăjit cu ceapă sau grăsime de slănină și apoi savurat în timpul oricărei mese sau micul dejun. Acesta este motivul pentru care Kartoffelpuffer și Bratkartoffeln sunt combinate ca mâncăruri tradiționale germane, deoarece se însoțesc perfect reciproc.

Multe altele

Germania găzduiește mult mai multe alimente tradiționale pe care nu veți dori să le ratați dacă vizitați vreodată țara, cum ar fi Käsespätzle, Rouladen, Eintopf, Sauerbraten și multe altele. Este o tradiție culinară cu adevărat bogată și una care conține câte ceva pentru fiecare gust.