5 instrucțiuni simple pentru a demistifica „gătitul sezonier”

Gătitul de sezon este lucrul „în” anul acesta și este lucrul „în” anul acesta. Cu puțină planificare și cercetare (șansa perfectă de a ajunge pe piața locală de fermieri), alegerea ingredientelor potrivite este ușoară. Iată o listă de lucruri de care trebuie să ții cont atunci când gătești mâncăruri de sezon!

  1. Treci local!

Cel mai bun mod de a începe este de a cerceta ce este cultivat local în zona în care locuiți. Înțelegând și alegând produsele locale pentru dvs., sezonalitatea se va pune la punct, fără a fi nevoie să vă faceți prea multe griji cu privire la anotimpuri. Dacă fermierii nu îl pot cultiva, atunci nu îl puteți cumpăra - acest lucru va elimina orice confuzie. Aceasta este șansa perfectă de a ajunge pe piețele locale de fermieri sau de a merge direct la fermele. O tendință din ce în ce mai mare este fermierii care creează magazine „de onestitate” la intrările în proprietatea lor, unde selectați ceea ce doriți și plătiți în caseta de onestitate dintr-o listă de prețuri. Acest lucru reduce, de asemenea, amprenta de carbon prin eliminarea transportului și oferă, de asemenea, profiturile direct fermierilor înșiși.

  1. Folosiți tehnici de conservare acolo unde este posibil!

Conservarea, decaparea și congelarea sunt tehnicile perfecte pentru conservarea surplusului de recoltă; eliminarea risipei alimentare este principala preocupare aici. Roșiile pot fi transformate în passată, trebuie să fie albite, curățate și apoi pulverizate înainte de a fi conservate într-o bază netedă de roșii. O tehnică de conservare a verdețurilor cu frunze mai dure este să le albiți și să le șocați, apoi să le înghețați. Nu uitați să stoarceți cât mai multă apă din ele mai întâi. Dacă aveți vreodată îndoieli, gândiți-vă, murați-l! Există foarte puține legume care nu au un gust grozav după ce au fost murate, acestea pot include morcovi, porumb, sfeclă și chiar napi. Această tehnică vă va menține în mâncare până la sfârșitul sezonului următor de iarnă și este ceva ce oamenii din întreaga lume au făcut de generații. Nu vă fie teamă să încercați.

  1. Umpleți cămara cu capse pentru toate anotimpurile

Dacă ai norocul să trăiești într-un climat în care legumele pot fi cultivate pe tot parcursul anului datorită însoriei, este grozav pentru tine. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi trebuie să lipsească în extrasezon sau să plătim un preț mai mare pentru legumele din import. O modalitate perfectă de a contracara acest lucru este să umpleți cămara cu alimente conservate, uscate sau conservate, care vor rezista pe tot parcursul anului, nu este nevoie să vă petreceți zilele mâncând terci și biscuiți uscati. Începeți prin a selecta condimentele și ierburile uscate de care veți avea nevoie și aveți în cap o idee despre meniurile și felurile de mâncare de sezon pe care veți dori să le pregătiți, deoarece acest lucru va ușura mult acest proces. Apoi începe să te uiți la mezeluri uscate, brânzeturi învechite, nuci prăjite, măsline îmbuteliate și un sortiment de conserve de pește (există mai mult decât ton). În cele din urmă, carbohidrații tăi cum ar fi pastele uscate (amestecă-le cu diferite tipuri și forme de paste pentru a oferi varietate), cereale integrale mestecate precum orzul și farro. Muncați-vă din greu acum pentru a face pregătirea mesei în viitor o operațiune mai lină și mai eficientă.

  1. Reîncărcați-vă ingredientele conservate

O modalitate sigură de a vă face legumele conservate și conservate să aibă un gust mult mai bun este să adăugați câteva suplimente. Sosul de rosii simplu poate fi amplificat prin prajirea lor mai intai cu hamsii, unt, usturoi si sare gema, puteti adauga si busuioc proaspat. Pentru a scoate în evidență aroma ardeiului roșu în borcan, complementul perfect este să adăugați boia de ardei, oțet de cireșe și ceapă roșie, aceasta este într-adevăr o combinație atât de grozavă încât va lua rolul principal în orice salată sau fel de mâncare sănătoasă, chiar și grozav de mâncat pe un sandviș. ! Familia ta va fi impresionată.

  1. Luați-vă ușor, într-adevăr!!

Uneori îți poftești cu adevărat zmeură în ianuarie sau o roșie în februarie. Este normal, înțelegem și am fost noi înșine. Este în regulă să cumpărați din import și nu este tocmai ușor să umpleți o cămară cu propriile produse conservate sau conservate, din cauza altor angajamente ale vieții care vă iau în cale. Mulți bucătari consideră că o mână de ingrediente indispensabile indiferent de sezon, dovleceii, mere și castraveți pentru a numi câteva. Va avea un măr importat livrat dintr-un pământ îndepărtat mai puțin dulce decât merele locale cumpărate de sezon? Bineînțeles că nu, trebuie doar să mergi cu ceea ce este disponibil la momentul respectiv.

Adevăratul mesaj este să vă implicați cu produse cultivate local cât timp este sezon la piețele fermierilor din zona dumneavoastră. Încercarea tehnicilor precum conservarea și muratul poate părea descurajantă la început, dar cu cât încerci mai mult, cu atât va deveni mai ușor și înainte de a-ți da seama, vei avea o cămară care este plină de produse pe tot parcursul anului.