Cum să faci legume la grătar

Cu toții suntem vinovați că nu avem suficiente legume în alimentația noastră, porumbul pe știulete abia contează când există o gamă atât de largă disponibilă pentru noi. Practic, nu facem suficiente legume la grătar. Cu toții ar trebui să căutăm să ne extindem dieta cu produse proaspete și sănătoase. Ce modalitate mai bună de a le pregăti decât la grătar! Nu vă faceți griji dacă nu sunteți sigur cum, în acest ghid vom acoperi tot ce trebuie să știți.

Ghidul nostru universal pentru grătarul legumelor

Acesta este împrospătarea perfectă pentru oricine dorește să pregătească și să facă grătar. Poate că dorești să faci pe grătar o gamă largă de tipuri de legume simultan sau doar una, oricum te vom ghida prin ceea ce este necesar pentru un gătit grozav. De asemenea, vă vom ghida prin ce să faceți după ce ați terminat de făcut grătar.

Să începem prin a vedea cum să pregătim anumite tipuri de legume înainte de a fi puse pe grătar. Cu cât o suprafață mai mare permiteți legumelor să aibă urme carbonizate, cu atât veți avea mai multă aromă. Acest lucru va face, de asemenea, mai ușor pentru grătar să manipuleze și să miște legumele în jurul grătarului.

Primii ardei gras; trebuie să fie desemânțați și tăiați în sferturi. Ceapa, începe prin a le curăța și a le tăia în sferturi prin rădăcină, acest lucru va ajuta la prevenirea despărțirii lor, ceea ce poate provoca arsuri pe margini. Dovleceii și dovleceii trebuie tăiați pe lungime și împărțiți în bucăți frumoase de carne, gândiți-vă la bucăți dreptunghiulare de friptură. Ciupercile, se scoate tulpina si apoi se grata toata capacul, sau daca este prea mare, se taie in jumatate; folosește-ți propria judecată în această privință. În cele din urmă, roșiile, roșiile perfecte pentru grătar sunt mici și pe viță de vie, acestea sunt ideale pentru ceea ce încercați să realizați și tulpina utilă pentru a îndepărta întregul ciorchine după grătar într-o singură ridicare. Nu uitați că primul lucru este să aveți un grătar curat, apoi trebuie să vă ungeți toate legumele cu un ulei la alegere. Toate acestea sunt pentru a preveni lipirea și vă vor scuti de o durere de cap în ziua respectivă.

Timp de gătit? Cât durează legumele pe grătar?

Pentru început, dimensiunea și forma vor juca un factor important în timpul de gătire, de asemenea, majoritatea grătarelor vor avea puncte fierbinți și locuri mai reci, ceea ce vom folosi în avantajul nostru. Practic, legumele tale mai cărnoase și mai mari vor fi așezate pe punctele fierbinți, iar legumele mai ușoare, mai predispuse la ardere, vor fi așezate afară, în locurile mai reci. Ceea ce veți dori să faceți este să lăsați bucățile mai rezistente și mai carnoase nederanjate timp de trei până la patru minute pentru a obține urme grozave de grătar înainte de a le întoarce. Ardeiul gras și ceapa durează opt până la zece minute pentru a se găti. Dovleceii, dovleceii, vinetele și ciupercile vor avea nevoie de șapte până la opt minute pentru grătar. Sparanghel, ceapă verde și roșii pe viță de vie patru până la șase minute. Primele trei până la patru minute pentru a obține liniile de grătar sunt incluse în aceste durate generale de grătar.

Nu vă fie teamă să vă mutați legumele pe grătar dacă devin prea maronii sau nu se gătesc la aceeași viteză ca celelalte. Încercați să simțiți grătarul dvs.; folosirea cleștelor și a spatulei pentru a muta lucrurile este mai ușor și va provoca mai puține daune, ceea ce va împiedica destrămarea legumelor.

Cum să vă serviți legumele la grătar

Legumele la grătar au nevoie doar de un strop de sare, un strop de lămâie și un strop de ulei de măsline pentru a le scoate în evidență aromele naturale și prospețimea. Asigurați-vă că faceți acest lucru direct de pe grătar, deoarece căldura va ajuta la absorbție. Simțiți-vă liber să faceți un dressing sau chimichurri, chiar și un pesto de casă ar fi grozav pentru a vă înăbuși legumele proaspăt la grătar.

Nu aruncați nimic, sunt multe întrebuințări pentru resturile. Pot fi un adaos perfect la o salată, un topping de pizza sau pot fi transformate într-un fel de mâncare sănătos cu paste la mijlocul săptămânii. Depinde de tine să vii cu idei creative; amintiți-vă că încercăm să adăugăm legume proaspete și sănătoase suplimentare în dieta noastră.

6 elemente esențiale pentru grătarul acasă

  1. Termometru cu citire instantanee, deși acestea nu sunt obligatorii pentru legume, sunt esențiale pentru sezonul de grătar. Există multe pe piață care se pot sincroniza cu telefonul dvs. sau altele de bază care au o citire digitală.
  2. Cleste rezistente. Dacă investești într-o pereche bună de clești, va plăti dividende în timp ce faci grătar.
  3. Un grătar pentru grătarul tău. Aceasta prinde sucurile în canelurile sale, unde acestea ard și vă aromătează mâncarea. Ele previn, de asemenea, erupțiile.
  4. Coșuri de cărbune. Coșurile cu cărbune vă vor oferi control complet asupra locurilor unde se află punctele de căldură scăzute și ridicate pe grătar. Acest lucru vă va duce jocul de grătar la următorul nivel și vă va impresiona cu adevărat oaspeții.
  5. Un coș cu legume. Acesta este un must have pentru gătirea legumelor. Îmbunătățește timpul de gătit și reduce masiv mizeria. De asemenea, dacă aveți oaspeți cu anumite cerințe alimentare, va împiedica legumele să atingă orice carne de pe grătar.
  6. Un instrument bun de curățare. Există multe pe piață și investiția în ceva de top de gamă vă va economisi mult timp. Amintiți-vă că treaba nu este terminată până când zona nu este curată și va fi mult mai plăcut să vii la un grătar curat data viitoare când vei veni să-l folosești.