Mozzarella Martini cu consom de roșii proaspete
Mozzarella Martini cu Consomme de roșii proaspete este o garnitură fără gluten și lacto ovo vegetariană . Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6 g de proteine , 16 g de grăsimi și un total de 246 de calorii . Pentru 2,13 USD per porție , această rețetă acoperă 24% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 41 de minute . 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de ulei de busuioc, roșii cherry, frunze de busuioc și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este necesar pentru a face această rețetă atât de aromată. Vă este adus de Foodnetwork. Cu un scor de 89% , acest fel de mâncare este uimitor. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Fresh Tomato Martini , Fresh Tomato-Basil Martini și Fresh Mozzarellan and Tomato .
Instrucțiuni
Veți avea nevoie de suficientă apă de roșii pentru a vă umple paharele de martini, așa că măsurați capacitatea acestora, probabil între 5 și 9 uncii. Răciți paharele de martini la congelator, dacă este loc, sau puneți la frigider cu 1 oră înainte de servire. (Un congelator dă un îngheț puternic.)
Pune 1 felie de roșie verde în fiecare pahar. Înjumătățiți sau în sferturi bocconcini dacă sunt mai mari de 1 inch în diametru. Așezați un boccoccini și o roșie cherry pe fiecare dintre cele 4 frigărui de lemn lungi de 4 până la 5 inci. Asezonați cu sare și piper și stropiți cu ulei de busuioc, dacă doriți. Lucrând rapid, împărțiți lichidul de roșii între paharele de martini răcite. Echilibrează frigaruile deasupra paharelor, apoi ia o frunză de busuioc pe pahar și freacă-o pe marginea sticlei, înainte de a pune deasupra fiecărui pahar, lângă frigărui.
*Nota bucătarului: Este imposibil să dați o anumită cantitate pentru roșii, deoarece câtă „apă” eliberează o roșie depinde de mulți factori, inclusiv de sezonul de vegetație și de soi. Nu lăsați pulpa de roșii să se irosească. Folosește această rețetă ca scuză pentru a începe sezonul rapid de sos de roșii. Puteți congela sau conserva sosul și apoi îl aveți la îndemână pentru mese rapide.
Aduceți 2 oale mari cu apă la fiert. Coborâți roșiile în apă, fierbeți timp de 45 de secunde până la 1 minut.
Așezați roșiile albite pe o foaie de copt și curățați coaja desfăcută. Cu o strecurătoare peste un bol, stoarceți semințele și măruntaiele din fiecare roșie. Puneți deoparte și răciți lichidul limpede strecurat pentru alte utilizări. Tăiați roșiile decojite în bucăți de 1 inch și puneți bucăți în blender. Se face piure bine.