Cum să faci clătite

Lucrul amuzant despre clătite, la fel ca multe lucruri grozave din viață, este că sunt înșelător de simple atunci când sunt făcute bine. Clătitele sunt unul dintre alimentele, asemănătoare cu cartofii copți, care sunt cel mai bine gătite acasă cu prietenii și familia adunați în jur. De asemenea, sunt destul de nostalgici, deoarece adesea ne pot aminti de zilele noastre de școală sau doar amintiri speciale ale celor dragi din trecut și din prezent.

Pentru britanici, totul este despre Pancake Days și atunci când le gustăm doar cu o stropire de zahăr și o stoarcere de lămâie, sunt pur și simplu divine. Americanii iubesc o clătită mai robustă și mai groasă și de obicei adaugă sirop de arțar la amestec. Oricare ar fi toppingul tău preferat, acestea sunt întotdeauna cel mai bine servite calde și proaspete scoase din tigaie!

Cum să faci cele mai bune clătite

Aici vă vom ghida prin propriul nostru ghid pas cu pas pentru a face clătitele perfecte!

Rețeta noastră clasică:

Ideea este că, odată ce v-ați amestecat aluatul și sunteți gata, sunt distractive de prăjit și, dacă sunteți suficient de curajos, atunci este timpul să vă întoarceți!

În primul rând, asigurați-vă că aveți toate ingredientele la îndemână și, prin urmare, iată o listă de verificare rapidă de mai jos pentru a evita dezamăgirile.

Lista de ingrediente pentru clătite pentru aproximativ 10 clătite:

  • 2 oua intregi
  • 100 de grame de făină albă simplă
  • 1 lingura ulei vegetal sau similar
  • 300 ml lapte
  • O Lămâie
  • Zahăr simplu

Metoda perfectă de gătit clătite:

  1. Cerne toate ingredientele uscate printr-o sită fină într-un castron mare.
  2. Acum, cu mâinile, faceți un godeu cu făina și apoi adăugați toate ingredientele umede.
  3. Bateți toate ouăle, făina și laptele într-un aluat fin delicios. Adăugați un praf de sare la asta. Puteți lăsa acest lucru să se odihnească timp de 20 de minute dacă aveți timp sau pur și simplu săriți direct dacă preferați!
  4. Este aproape timpul pentru partea distractivă! Folosiți o tigaie antiaderentă de dimensiune medie sau o tigaie pentru crêpe, încălziți și adăugați o picătură de ulei.
  5. Cu o oală sau o lingură mare, turnați amestecul de aluat în tigaia fierbinte și gătiți prima parte timp de aproximativ un minut.
  6. In cele din urma! Distracția! Acum întoarceți clătitele! Această parte este o modalitate excelentă de a inspira și de a-ți implica copiii în bucătărie.

Sfaturi pentru răsturnare

Unul dintre secretele unei răsturnări reușite este să poziționați clătitele astfel încât să atârne ușor peste capătul din față al tigaii și apoi să răsturnați clătitele spre dvs. cu o acțiune drăguță a încheieturii mâinii.

Evident, puteți face acest lucru cu atenție cu o flipper din silicon sau metal, dar unde este distracția în asta?

Toppinguri

După cum am menționat anterior, clătitele clasice în stil britanic sunt pur și simplu servite cu o strângere de suc proaspăt de lămâie și un strop de zahăr. Totuși, de ce să nu adaugi o praf de iaurt natural și câteva fructe de pădure negre? Sau ce zici să le încerci cu afine sau sirop de artar? Puteți chiar să mergeți sărat și să adăugați varză tocată mărunt, morcov ras și ceapa în cantități mici, apoi adăugați cârnați sau slănină pentru o alternativă grozavă de mic dejun.

Clatite Lumea Noua

O mare diviziune în lumea clătitelor este „praful de copt”! Adăugarea unui praf poate face clătitele mai ușoare și să aibă efectul pufos dorit. O clătită în stil „New York” folosește praf de copt și este mai groasă și mai mică, dar din cauza acestui adaos nu este prea grea pentru stomac! Luați doar o ceașcă de cafea proaspăt măcinată și ziua este a voastră

Fara risipa in nici un caz!

Dacă din orice motiv ai rămas aluat, îl poți păstra cu ușurință la frigider pentru câteva zile. Când veți avea nevoie de el, doar amestecați-l și sunteți gata!