Cum să faci terci la cuptorul cu microunde

Gadgeturile de bucătărie vin și pleacă, dar nu mai putem clasifica cuptorul cu microunde drept gadget. Salvator de vieți poate, economisitor de timp cu siguranță! Indiferent dacă aveți sentimente despre gătitul cu un cuptor cu microunde sau nu, adevărul este că atunci când sunt folosite corespunzător, ele gătesc multe lucruri genial. Aceasta include ovăz și mai precis terci.

Desigur, terciul are o astfel de istorie încât aproape că se pare oarecum incongruent să folosești un astfel de dispozitiv tehnic pentru a face un fel de mâncare care are mii de ani și a hrănit dinastii întregi - la propriu!

O mică istorie de terci

Înainte de a vă pune ovăzul la microunde, este bine să luați în considerare fundalul acestei minuni de mic dejun! Cuvântul terci poate fi urmărit la cuvântul „potage” sau „potage”, lexiconul francez pentru supă. Privind mai mult, putem vedea cuvântul „oală” care, în mod surprinzător, se leagă destul de bine de gătirea ovăzului nostru!

Asocierea modernă cu Scoția și ovăz se datorează în principal vremii și climei, permițând ovăzului să prospere în condiții grele.

Până la sfârșitul secolului al XVIII-lea, terciul era văzut ca hrana oamenilor săraci și era adesea gătit și depozitat în așa-numitele sertare pentru terci! Acesta ar putea fi apoi păstrat și tăiat în felii după cum este necesar.

Obiceiuri moderne

Modul modern este cu siguranță mai puțin frugal și este destul de comun în epoca contemporană ca familiile scoțiene să gătească terciul cu lapte și să adauge o lingură decadentă de miere!

Un instrument care a dispărut de mult a fost „spurtle”, o tijă rotundă de lemn păstrată special pentru amestecarea ovăzului.

Terci de campionat

Din 1994 se desfășoară „Campionatul mondial de fabricare a terciului” în Highlands scoțiani, unde bucătari de terci din întreaga lume concurează pentru mult râvnitul premiu Golden Spurtle!

Noroc

Se spune că amestecând doar cu mâna dreaptă și în sensul acelor de ceasornic va aduce noroc tuturor celor care se așează la un castron de ovăz hrănitor cald! Deci, orice ai face, nu folosi mâna stângă și nu amestecă niciodată în sens invers acelor de ceasornic.

Terci la cuptorul cu microunde

Așadar, purtarea acestei greutăți a istoriei pe această cereală „pică” subminează cumva folosirea unui cuptor cu microunde pentru a mânca această minune străveche. Cu toate acestea, dovezile sunt clare – are un gust grozav, așa că mergeți cu fluxul!

Metoda de gătit cu microunde:

  1. Amestecă terci de ovăz, apă sau lapte, dacă preferi, într-un bol potrivit pentru micul dejun.
  2. Asigurați-vă că terciul și apa sau laptele sunt bine amestecate, apoi puneți la microunde timp de 2 minute.
  3. Scoateți din cuptorul cu microunde și apoi mai amestecați. În această etapă, puteți oricând să adăugați puțin mai mult lichid dacă vi se pare că pare prea uscat.
  4. Servește terciul fierbinte aburind cu banane feliate sau orice topping la alegere. Ce zici să adaugi câteva semințe de chia sau să le adaugi fructe proaspete. Mango, mărul și rodia funcționează foarte bine!

Sfaturi de top pentru a cumpăra terci

De fapt, este destul de extraordinar cât de complexe sunt nuanțele producției de ovăz. Există ovăz tăiat din oțel, ovăz jumbo, ovăz organic și ovăz fin laminat. Lucrul curios este că toate arată și gust diferit unul de celălalt, dar toate pot fi folosite pentru a face un castron cald și hrănitor de terci. Pentru majoritatea oamenilor, preferatul este de obicei „ovăz rulat” sau „ovăz rulat” pentru a face micul dejun modern pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții!

În cele din urmă, dacă intenționați să folosiți lapte în terciul de la cuptorul cu microunde, atunci va avea un gust plăcut și cremos dacă alegeți lapte cu lapte integral!