Cum se face terci cu lapte de cocos

Terciul este pur și simplu fantastic! Este un ingredient foarte aproape de inimile tuturor scotienilor. Este, de asemenea, la fel de vechi ca Matusalem, și asta înseamnă cel puțin 969 de ani! Dar serios, ovăzul există de mult timp și a fost cândva un produs de bază când vremurile erau grele.

Ovăz scoțian

Terci de ovăz a fost o parte tradițională a alimentației scoțiane și a fost asociat cu un mod foarte simplu și simplu de a mânca. Terciul fiert cu apă și puțină sare adăugată, desigur, nu este pentru toată lumea, dar este totuși o adevărată încântare în comparație cu cerealele din comerț care sunt toate acoperite cu zahăr!

Adăugați propriile voastre arome

Spunând asta, ovăzul și, în special, terciul de ovăz sunt minunate, cu puțină aromă adăugată. În loc de metoda scoțiană foarte austeră, de ce să nu încerci ceva diferit. Mai jos, vă vom ghida printr-una dintre modalitățile delicioase de a face terci cu adevărat luxos folosind lapte de cocos. Această metodă produce un terci minunat, bogat și cremos, care poate fi un mic dejun sau budincă delicios.

Fapte distractive despre ovăz

  • Numele latin pentru ovăz este „Avena Sativa” și este cultivat în Europa și America de Nord.
  • Ovăzul este o sursă excelentă de fibre, beta-glucan, vitamine și conține antioxidanți.
  • Ovăzul integral are avenantramide despre care se crede cu tărie că protejează împotriva bolilor de inimă.
  • Taratele sunt stratul exterior al ovazului si se gasesc in musli, cereale si adesea in paine
  • Într-o cană de ovăz crud există aproximativ: 8,1 grame fibre, 0,8 grame zahăr, 10,7 grame proteine, 8,7 grame apă, 54,8 grame carbohidrați și 5,3 grame grăsimi.

Iată tot ce ai nevoie pentru a face un castron delicios de terci de lapte de cocos. De ce să nu adaugi câteva fructe de pădure sau un vârf de scorțișoară picant?

Ingredientele noastre:

  • 1 conserve de lapte de cocos
  • 1 cană de terci de ovăz
  • 2 lingurițe de miere sau zahăr brun
  • Un strop de fulgi de cocos (optional)
  • 1 lingurita scortisoara

Metoda Fooddiez:

Ovăzul este la fel de gustos pe cât îl faci tu! Adăugând bogăția minunată a nucii de cocos la aroma simplă a ovăzului, nu va dezamăgi! Această rețetă are o dulceață și un gust cremos minunat pe care și copiii tăi le vor adora!

  1. În primul rând, aduceți laptele de cocos la fiert într-o tigaie de dimensiuni potrivite.

Acum amestecați cantitatea necesară de ovăz și miere dacă vă place dulce. Se încălzește până când cea mai mare parte a laptelui a fost absorbită de ovăz și are o consistență groasă și cremoasă.

  1. Adăugați o notă specială preparatului adăugând câțiva fulgi de nucă de cocos și un praf sau două de scorțișoară măcinată. Dacă nu sunteți o persoană cu miere, atunci adăugați puțin zahăr brun deasupra. Delicios!

Știați?

Terci de ovăz conține un conținut ridicat de minerale și vitamine, care includ următoarele:

  • Zincul – esențial pentru sănătatea generală, deoarece ajută la multe activități chimice din organism.
  • Mangan – găsit în cantități mari în alimentele din cereale integrale. Acesta este un oligoelement care este esențial pentru creștere și metabolism
  • Fosfor – un mineral important care protejează întreținerea oaselor și țesuturilor.
  • Magneziul – unul dintre elementele care sunt adesea scurte în dietele noastre, dar care permite funcțiile și procesele vitale ale corpului.
  • Seleniu – cercetări recente au arătat că nivelurile scăzute pot afecta funcțiile imune și mentale din organism.
  • Fier – esențial pentru un sânge sănătos, deoarece acesta este o componentă a hemoglobinei.

Terci, terci, terci!

Deci, după cum puteți vedea, terciul este un aliment minune care poate fi făcut și mai minunat cu doar puțină imaginație. Sperăm că încercați această variantă gustoasă cu toată bunătatea exotică a aromelor de nucă de cocos care doar se adaugă la acest amestec grozav de ovăz!